Jump to content
  • Slow Transfer Speeds between disks with every upgrade.


    Shomil Saini
    • Annoyance

    @itimpi, @limetech - Posting here as recommended. Also, new logs attached. I have had to restart once in the day today due to Drives being disconnected. Sorry about that.

     

    Since upgrading from version 6.6.6 (~110Mbps) to 6.7.2(~80Mbps) and now to 6.8.0(~20Mbps) the write speeds on transfers between internal drives have really gone to the gutter.

    Even after removing my parity drives the results are same. One file transfer halts the complete system and everything from UI to Dockers is unresponsive to the extent that I have to leave it for the transfer to complete. Plex stops streaming and starts screaming.

     

    I have no Idea, if someone has any clue please HELP!

     

    Also, same is true for transfers between my PC to Server over Gigabit LAN.

     

    No Shares have Cache enabled where the transfer are happening, there is no parity drives while I am struggling with this. Rest of the build is in my signature below.

     

    Thanks in Advance!

    -SS

    zeus-diagnostics-20191217-0055.zip



    User Feedback

    Recommended Comments

    Have you tried running actual unraid and not the Unraid-NVIDIA version?

     

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites

    Hey @BRiT,

     

    Thanks for chiming in with your thoughts.

     

    No, not on my main server, but I believe Unraid-NVIDIA just adds the NVIDIA drivers on top of the Unraid builds. It does not alter the base Unraid OS files.

     

    But, I did check with it on a fresh separate installation with vanilla Unraid 6.8.0 and 6.7.2. Same result.

     

    Thanks,

    SS

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites

    I don't see any reason to mark this as "urgent" (see also priority descriptions), please change the priority.

     

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites

    Can you show us a way to reproduce the issue? For example this is me doing a disk to disk copy, no parity like you:

    root@Tower9:~# pv /mnt/disk3/10.iso > /mnt/disk2/10.iso
    6.60GiB 0:01:03 [ 107MiB/s] [=====================================>] 100%

    Disks used are 2.5" 500GB that max out at around 110MB/s, so performance seems about right.

     

    IF you get low speeds doing the above please post new diags downloaded during the transfer.

    Share this comment


    Link to comment
    Share on other sites


    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
    Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

    Guest
    Add a comment...

    ×   Pasted as rich text.   Restore formatting

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Status Definitions

     

    Open = Under consideration.

     

    Solved = The issue has been resolved.

     

    Solved version = The issue has been resolved in the indicated release version.

     

    Closed = Feedback or opinion better posted on our forum for discussion. Also for reports we cannot reproduce or need more information. In this case just add a comment and we will review it again.

     

    Retest = Please retest in latest release.


    Priority Definitions

     

    Minor = Something not working correctly.

     

    Urgent = Server crash, data loss, or other showstopper.

     

    Annoyance = Doesn't affect functionality but should be fixed.

     

    Other = Announcement or other non-issue.