rcmpayne

Members
  • Content Count

    119
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rcmpayne

  1. Can "somewhere else" be another drive in the array? Example: 1. Use terminal to move data from Disk1 to Disk2 2. Format the drive1 to XFS 3. Add the drive back to the array?
  2. I have 3 disk which i would like to format from reiserfs to xfs. My question is, do I need to move the data off the drives to do this or is there a easy way? Idon't mind doing one at a time as I have enough space to move data around if needed. https://ibb.co/nPWf5hY
  3. Hey folks. I cant figure out how to create two dockers for openvpn-as. Even if I rename the config folder and the name it takes over the previous one. Sent from my SM-N970U1 using Tapatalk
  4. I just read through all the post again, I'm sorry I don't see it. I see one link to an external page but it's way over my head. I see multiple people asking what this is and I'm not seeing any responses to it. maybe I'm blind Sent from my SM-N970U1 using Tapatalk
  5. What do we mean by "Add docker container VPN network support." I'm running openvpn as on a docker so this seems intriguing to me but I'm not really sure what it means.
  6. Is it possible to set up the OpenVPN-as server so it can't access specific internal IPs? I want to ensure users connecting can't access specific servers/shares. I was doing this with pfsense OpenVPN but since I switched to an Unifi UDM-Pro, I can't openvpn from the router anymore. What I would like is to allow the user connecting to get external internet and not internal access. (I know that kind of defeats the purpose of a VPN but I am doing this to trick my remote android TV boxes to route my TV app through my house ISP so it allows me to watch live tv.)
  7. OK I get it now, thanks. If I set the default settings to run every hour or every day, when it triggers, it won't just start moving, it will check the plug in add on and then only move if the size is greater than 80% of the disk.
  8. I have been getting a error in syslog about disk7 having Cache is disabled Feb 1 08:47:02 Server root: Fix Common Problems: Warning: Share Downloads set to not use the cache, but files / folders exist on the cache drive Feb 1 08:47:21 Server root: Fix Common Problems: Other Warning: Mover logging is enabled Feb 1 08:47:21 Server root: Fix Common Problems: Warning: Write Cache is disabled on disk7 Feb 1 08:47:23 Server root: Fix Common Problems: Warning: Unassigned Devices Plus not installed root@Server:~# hdparm -W 1 /dev/sdk /dev/sdk: setting drive write-
  9. Ok, just installed it... looks like the same question still exist for this new plugin right?
  10. I just added this script and set it to 80% and run hourly. The question I have is what do you set the Mover Settings in http://Server/Settings/Scheduler set to? it looks like it cant be disabled so I assume you max it to monthly maybe?
  11. Power flickered and for some reason my ups did not hold. Anyway the disk3 shows disabled (red x). Wondering if I can get some assistance with a review. Disk 3WDC_WD30EFRX-68EUZN0_WD-WCC4N5LP0K5H - 3 TB (sdd) xfs_repair status -n Phase 1 - find and verify superblock... Phase 2 - using internal log - zero log... - scan filesystem freespace and inode maps... - found root inode chunk Phase 3 - for each AG... - scan (but don't clear) agi unlinked lists... - process known inodes and perform inode discovery... - agno = 0 - agno = 1 - agno = 2 - agno = 3 - proce
  12. Is it possible to add the Stable Candidate and testing branches to the docker config?
  13. I have two security cams that are logging directly to my unraid server (Cache drive) in Mp4 10MB files. I am wondering if someone can recommend a program/docker/script that might scan each camera folder and combine the files in maybe 1h chunks. Furthermore, wondering if a docker/android app exists to watch/sream these videos locally or remove without the need for my laptop and smb. Any recommendations for those that store security video on your unraid server would be greatly appreciated.
  14. Can you try turning on L2 adoption in the UniFi controller. When I was on host mode I was having this problem and after turning on L2 adoption everything fixed itself. Obviously you need the two ports 1900 and 10001 which I see you have. Let me know if this works for you
  15. Another issue I just found is when I add UDP 1900 as a port it does not show up. root@localhost:# /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.docker.manager/scripts/docker run -d --name='unifi-controller' --net='br0' --ip='192.168.0.101' --log-opt max-size='50m' --log-opt max-file='1' -e TZ="America/Halifax" -e HOST_OS="Unraid" -e 'UDP_PORT_3478'='3478' -e 'TCP_PORT_8080'='8080' -e 'TCP_PORT_8443'='8443' -e 'TCP_PORT_8880'='8880' -e 'TCP_PORT_8843'='8843' -e 'UDP_PORT_10001'='10001' -e 'TCP_PORT_6789'='6789' -e 'PUID'='99' -e 'PGID'='100' -v '/mnt/user/appdata/unifi-controller':'/config':'rw
  16. Having an issue when i move the docker to Custom: Br0 due to having conflicts with host mode. When i change to Br0 custom, i get this error. Things seems to be working at first glance tho Brought to you by linuxserver.io We gratefully accept donations at: https://www.linuxserver.io/donate/ ------------------------------------- GID/UID ------------------------------------- User uid: 99 User gid: 100 ------------------------------------- [cont-init.d] 10-adduser: exited 0. [cont-init.d] 20-config: executing... [cont-init.d] 20-config: exited 0. [cont-init.d] 30-keygen: executing...
  17. not sure why but i fixed it. One of my dockers is piehole and my unraid adapter had the piehole ip as a dns entry for DNS 1. I removed this dns entry from my unraid adapter and now the error is gone and the update for docker reports back in a few seconds
  18. When i open my Docker tab and try to do a check for updates, it spins forever and the following is see in the log. anyone know how to fix this connection timeout? I do have a letsencrypt nginx docker running. root@Server:/var/log# tail -f /var/log/syslog Jan 29 19:26:04 Server kernel: docker0: port 4(veth94d12fa) entered disabled state Jan 29 19:26:04 Server kernel: device veth94d12fa entered promiscuous mode Jan 29 19:26:04 Server kernel: IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): veth94d12fa: link is not ready Jan 29 19:26:05 Server kernel: eth0: renamed from veth74e9146 Jan 29 19:2
  19. Is it possible to add this within the docker? https://github.com/Kevin-De-Koninck/pi-hole-helpers/blob/master/README.md Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
  20. Hello All, I have been using letsencrypt nginx for a few years now and all is working fine except for a new entry i added. Ive added a docker for pihole which is using the following. Note: my unraid is on 192.168.0.100. pihole is the first docker to run in custom br0 mode. all other dockers are using host or bridge mode on the same ip ad unraid (.100) Current domains tv,sab,unifi,movies,guac,router,unraid,pihole in nginx i've added a new entry for pihole.domain.com and duplicated a existing nginx config but when i use this addres
  21. I have dual AMD Opteron™ 4386 @ 3.1 GHz cpus and the tips and tweaks shows the following. any ideas how to fix this? CPU Frequency Scaling Driver: * no driver * Governor: root@Server:/tmp# cpufreq-info -d root@Server:/tmp# cpufreq-info -o minimum CPU frequency - maximum CPU frequency - governor root@Server:/tmp# cpufreq-info -g root@Server:/tmp# cpufreq-info cpufrequtils 008: cpufreq-info (C) Dominik Brodowski 2004-2009 Report errors and bugs to cpufreq@vger.kernel.org, please. analyzing CPU 0: no or unknown cpufreq driver is active on this CPU
  22. Ok I backed up the drive to a spare and removed and re-added it to the array. After it rebuilt, everything was backed and matched the backup I took. Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
  23. If I do a new config, will it rebuild the missing data from that drive? Sent from my Pixel 2 using Tapatalk
  24. Yea I am at a loss. New server, new lsi controller, new cables, new PSU, new ram, new hdds. So how can I get this disabled drive back its brand new?
  25. Ok I did that new Dell server and started getting the errors again. Restart fixed it. Last night one drive went disabled. Trying to fix that now but all the xfs switches I try to set it back to green icon. It's disk7 which is a 2 month old WD red server-diagnostics-20180901-0325.zip