Jump to content

nas_nerd

Members
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by nas_nerd

  1. Ah ok then. Maybe that is a standard thing for Intel 1151 sockets. The image I attached is actually the mini-itx version of what you have.
  2. Hi Hoopster, I am referring to a metal backplate on the underside of the mobo. Some motherboards come with them to support the CPU bracket thing on the top side. I was worried it would interfere with the noctua mounting system.
  3. Hi all, I am looking into this asrock mobo. Can anyone comment if there is a backplate on the rear of the mobo that would interfere with Noctua heatsinks, something like the NH-U9S or NH-D9L? I read about issues with the X470 AMD micro atx Asrock version... So much good info here, thanks!
  4. Thanks, my SSD smart attributes doesn't show the data written like some users above have posted screen caps of.
  5. Make sure you have libffi installed and updated to get iotop to work. I'm sure limetech are aware of this issue, they are no doubt busy on 6.9 at the moment, hopefully after it is released they can turn their focus to this issue.
  6. Bad news on my end, my writes have crept back up again, and arguably just as bad as it was before I switched my cache to XFS. This suggests it is a docker issue again. I need to do more testing but at this stage I am suspecting the Nextcloud/MariaDB dockers are causing the excessive writes. I would be interested if other people are using these dockers and can test by stopping them and tracking writes? I need to back-track from blaming BTRFS now too, at least in my case, the file system does not appear to be a factor in excessive writes.
  7. Update from my end: Converted my 500GB SSD BTRFS cache pool to a single XFS 500GB cache. Writes to the cache have now dropped significantly. I am running the exact same dockers as previously. This suggests a BTRFS + Docker combination is contributing to this excessive write problem. Unfortunately now my cache is unprotected and I have a spare 500gb SSD (I'm sure I'll find a use for this :)) I agree with a few comments about this issue/bug being more significant than "minor".
  8. Another update. I stopped all my docker containers overnight (but docker was still enabled), and I barely had any writes to the cache. This to me suggests potentially a rogue docker application, or having dockers running is causing an issue. More testing is required on my behalf.
  9. I suspect I am also experiencing this issue. The iotop screenshot is from a 2 hour period where the server was idling for most of the time. ~11GB from loop2 in 2 hours.... 2 Samsung 500gb Evo SSD in BTRFS pool, no encryption. ****update**** 8 hours later it looks like almost 900gb in writes? I hope I am interpreting this incorrectly? I need to fix this ASAP otherwise these SSDs will be cooked by the end of the month.
  10. Hi all, I would like to move my current SABnzdb (Linuxserver) over to this VPN version, when setting up the template for binhex SABnzdbVPN can I simply change the appdata directory to the old linuxserver appdata and keep my current config etc?
  11. Error is gone now, thank you Squid.
  12. Hi, I just got his error after being prompted to update to the latest version of CA whilst I was in the Auto Update Applications settings menu. A banner popped up at the top the screen prompting me to update CA to latest version - I clicked update - updated successfully - now I get this error each time I go to the Auto Update Applications setting. unraid-diagnostics-20200406-0632.zip
  13. My fav is the community support and developers. For 2020? I think an internal file browser would be very helpful. Cheers
  14. Ok I have uninstalled preclear, nerd pack, unassigned devices and a couple of dynamix plugins I wasn't using anyway. No issues for >24hours on 6.6.6 It would be great if someone from @limetech could have a look at the errors we both posted as it means little to me. As I said before, everything was rock solid on 6.5.3
  15. preclear, unassigned devices, nerd tools, system temp, s3 sleep, active streams, sad trim, clean up app data, controller, system statistics, ipmi support, speed test, tips and tweaks, unbalance, user scripts, CA applications and fix common problems.
  16. I finally upgraded from 6.5.3 to 6.6.5 around 20 to 30hrs ago. Tonight I started playing a show on Plex and 1-2 mins into the episode the stream stops. I try to check the unraid webui and it is unresponsive. Eventually I login to the IPMI, and took these screenshots before I rebooted through the interface. My specs: Asrock rack E3C236D2I Intel i3 6100 latest bios (2.60) Never experienced this before on previous builds, it has been rock solid for over 18 months.
  17. +1 here also, great idea.
  18. Not that I am having issues now, but I recall I had lots of trouble with my initial adoption last year... Can I simply change from bridge to br0 in my docker settings? Anything I should change in the UniFi controller settings first? I just don't want to somehow bring my whole network down...
  19. Anyone? Do most people set permissions using this setting in Radarr?
  20. Hi all, I can't get Radarr to rename my movie folders to the format I have specified in the settings. Not sure if it is a settings thing or maybe a permission problem with the docker? I've attached pics of my Radarr settings and how the folders actually get renamed. The video files themselves rename correctly. Any ideas what I am doing wrong?
  21. Hey, I just purchased a .tech domain name. As I have a dynamic IP address, should I set a CNAME for mydomain.duckdns.org so I can use nextcloud.myserver.tech in the config?
  22. Hmm, I could not work out what I was doing wrong. I have got it working now, using subdomain.duckdns.org/nextcloud I also used this tutorial to help https://cyanlabs.net/tutorials/the-complete-unraid-reverse-proxy-duck-dns-dynamic-dns-and-letsencrypt-guide/
  23. Should a duckdns.org domain name work with the official LSIO tutorial? https://www.linuxserver.io/2017/05/10/installing-nextcloud-on-unraid-with-letsencrypt-reverse-proxy/ I have got nextcloud working on the local network, but when I try to setup the nginx and nextcloud config files I am not able to connect anymore.