Jump to content

ispoon

Members
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About ispoon

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. I manage to remove the Ilo drive from Bios. However my unraid USB unable to boot up. I try erase the USB and recreate the unraid boot disk but don't work. I use another USB and able to work but all my setting gone. Lucky I did copy the config folder before these. i put back the share folder cfg files and now all share drive is back. have all the data now. Just have to rerun the parity check. and no more Ilo partition shown. Total showing 6 drive now will test a few weeks more before getting the license
  2. I have a HP Microserver gen 8. Have 4x 3TB install inside and a SSD as cache and another 1.5TB HDD total 6 disk. However the micro server have a iLO disk which is 268MB attached as Unassigned Devices which make it 7 disk now and I can't just buy the Basic license. Due to the limited space in the micro server I will not adding any addition disk inside, so will just have 6 disk only. How can I remove this Ilo disk from the list? As its not justifiable for me to go for the Plus license due to this Ilo disk which is only 268MB and not even usable for anything.
  3. Hi 1812, I put it in SSD drive (Cosair Force 3 240GB) and set to only for the domain folder. the XML is exactly the same as the video: <domain type='kvm' xmlns:qemu='http://libvirt.org/schemas/domain/qemu/1.0'> <name>Sierra-Kathy</name> <uuid>f0c90754-ed98-f614-c30b-a4db6ea9c1a7</uuid> <metadata> <vmtemplate xmlns="unraid" name="Linux" icon="linux.png" os="linux"/> </metadata> <memory unit='KiB'>4194304</memory> <currentMemory unit='KiB'>4194304</currentMemory> <memoryBacking> <nosharepages/> </memoryBacking> <vcpu placement='static'>4</vcpu> <cputune> <vcpupin vcpu='0' cpuset='0'/> <vcpupin vcpu='1' cpuset='1'/> <vcpupin vcpu='2' cpuset='2'/> <vcpupin vcpu='3' cpuset='3'/> </cputune> <os> <type arch='x86_64' machine='pc-q35-2.7'>hvm</type> <loader readonly='yes' type='pflash'>/usr/share/qemu/ovmf-x64/OVMF_CODE-pure-efi.fd</loader> <nvram>/etc/libvirt/qemu/nvram/f0c90754-ed98-f614-c30b-a4db6ea9c1a7_VARS-pure-efi.fd</nvram> </os> <features> <acpi/> <apic/> </features> <cpu> <topology sockets='1' cores='2' threads='2'/> </cpu> <clock offset='utc'> <timer name='rtc' tickpolicy='catchup'/> <timer name='pit' tickpolicy='delay'/> <timer name='hpet' present='no'/> </clock> <on_poweroff>destroy</on_poweroff> <on_reboot>restart</on_reboot> <on_crash>restart</on_crash> <devices> <emulator>/usr/local/sbin/qemu</emulator> <disk type='file' device='disk'> <driver name='qemu' type='raw' cache='writeback'/> <source file='/mnt/cache/domains/macOS-Apptest/sierra.img'/> <target dev='hdc' bus='sata'/> <boot order='1'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='2'/> </disk> <controller type='usb' index='0' model='ich9-ehci1'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x7'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci1'> <master startport='0'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x0' multifunction='on'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci2'> <master startport='2'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x1'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci3'> <master startport='4'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x2'/> </controller> <controller type='sata' index='0'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1f' function='0x2'/> </controller> <controller type='pci' index='0' model='pcie-root'/> <controller type='pci' index='1' model='dmi-to-pci-bridge'> <model name='i82801b11-bridge'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1e' function='0x0'/> </controller> <controller type='pci' index='2' model='pci-bridge'> <model name='pci-bridge'/> <target chassisNr='2'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x01' slot='0x00' function='0x0'/> </controller> <controller type='virtio-serial' index='0'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x02' function='0x0'/> </controller> <interface type='bridge'> <mac address='52:54:00:51:66:50'/> <source bridge='br0'/> <model type='e1000-82545em'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x03' function='0x0'/> </interface> <input type='mouse' bus='ps2'/> <input type='keyboard' bus='ps2'/> <graphics type='vnc' port='-1' autoport='yes' websocket='-1' listen='0.0.0.0' keymap='en-us'> <listen type='address' address='0.0.0.0'/> </graphics> <video> <model type='qxl' ram='65536' vram='65536' vgamem='16384' heads='1' primary='yes'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x0'/> </video> <memballoon model='none'/> </devices> <seclabel type='none' model='none'/> <qemu:commandline> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='usb-kbd'/> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='usb-mouse'/> <qemu:arg value='-device'/> <qemu:arg value='isa-applesmc,osk=XXXX/> <qemu:arg value='-smbios'/> <qemu:arg value='type=2'/> <qemu:arg value='-cpu'/> <qemu:arg value='Penryn,vendor=GenuineIntel'/> </qemu:commandline> </domain>
  4. I manage to install using the VMFusion method post in the video on my Hp micro server gen 8 1230v2 Xeon CPU in the cache drive, given 4GB ram, 4 CPUs. The performance is quite slow, still usable but just very slow. No graphic card install on the server. Anyway I can improve the overall speed on it? the xml and any config I use is base on the video.