Randall8686

Members
  • Posts

    150
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Randall8686

  1. Think i will start over with a 6+ core machine, going to need additional VM's in the future for the Mrs business so investing in some grunt now will make sense later. Maybe 8+8 will keep me going but might try find a dual cpu board for even more future proofing. Sent from my iPhone using Tapatalk
  2. Thanks buddy will give it a go when i get home and report back Sent from my iPhone using Tapatalk
  3. OK im a little confused by this, Think i need to give up for the eve and put my head to this tomorrow, All i want to do it format the SSD and assign it as a cache drive again, Why is this so difficult when i have no cache at the moment. Is there any disadvantage to running the purple as a unassigned device? im not fussed about having the parity drive spinning 24/7 but not really keen on it constantly being written to as its going to shorten its life considerably given the constant stream of 2/3 1080p cameras hounding it. Essentially i just want to point the software in a win10 VM to record to that drive an access that drive from other machines. If the drive failed its not really a "problem" as any saved recordings will be transferred to the array.
  4. OK I have broken something so originally i plugged the WD Purple in and assigned it as a cache drive for a few moments then realised this is probably not right. Having now removed it and have it mounted with the app the SSD will not mount Im happy to loose the data on it so tried to format it and well...... Unmountable - Bound to btrfs pool What have i done and how do i fix this ? Apr 5 13:30:21 Tower emhttp: shcmd (384): set -o pipefail ; mkfs.btrfs -f -K -dsingle -msingle /dev/sde1 |& logger Apr 5 13:30:21 Tower root: ERROR: /dev/sde1 is mounted
  5. OK cheers, I was guessing if its part of the Parity array then it will get used for "everything" and all i want it for is recording the CCTV cams.
  6. Hi All I have just put a WD purple drive in (for my cctv cameras to record too) The VM for the CCTV will be on the SSD (cache drive) however i dont want any data on the CCTV drive just the recorded Video's from the software on the VM. Whats my best way of doing this? i want to be able to map the drive on other windows machines. and set the VM (on the ssd) to record to this drive letter. Should i set this up as another cache drive ? Just incase cache drive atm is a 128gb ssd just used for OS's of VM's and a few apps the drive i want for CCTV is 2tb WD Purple. Its not essential if this drive fails and i loose the data so do not need any raid on this drive.
  7. But tbh it works fine as a backup, all its doing is literally backing up about 1tb of important docs and photos, its got 4tb space. I dont backup media as its not "that" important if for some reason the server decided to explode etc Sent from my iPhone using Tapatalk
  8. No just an N54L backing up important data Sent from my iPhone using Tapatalk
  9. Ok so no 6/8 core cpus avaliable then i guess a mobo and socket change would be needed. Sent from my iPhone using Tapatalk
  10. Sorry its a lenovo ts140 lol was looking at my dell server whilst writing the post. Sent from my iPhone using Tapatalk
  11. Hi all looking for more cores on my cpu, i have a dell ts-140 with a quadcore e3-1226 v3 buts its only 4 cores with no hyper threading. Im after more cores minimum of 4+4 hyper threading but if i can have more great My server is running File server Plex server Nextcloud server 2X vm's A vm for 3 cctv cameras (recording) Xbmc with gpu pass through. I may well add more later so some headroom would be great. So whats the best i can fit in terms of cores and whats the best bang for buck? Tia Sent from my iPhone using Tapatalk
  12. Was thinking of going for a pulled dell card, im guessing if it does die i can just replace it without too much of an issue Sent from my iPhone using Tapatalk
  13. Cheers guys going to try the sas with breakout cables route, as you said gives me more scope later as i plan on eventually going into a decent rack mount case with more drives as and when i need them Sent from my iPhone using Tapatalk
  14. Oh dear it does not want to load from the old image now Sent from my iPhone using Tapatalk
  15. Ok moved the install but the os is missing, can i move it some how or do i need to reinstall it? Sent from my iPhone using Tapatalk
  16. am i correct in thinking that primary v disk location should be set to manual and cache selected ?
  17. the VM is running on the SSD i will take some screen shots as im a little confused about the " because your domains share is set to "prefer" and the .img file(s) are larger than the available space on the cache drive. Since I can't see the file(s) or their sizes, I can't tell you which exactly. For my domains share, I run it as "only."
  18. ok thanks i will try, i did uninstall transmission so not sure why thats still running. Array space has several TB left so unsure why that would be full. i dont get what its trying to move to cache as there was 100gb free on it and its filled up with i have no idea. i will try what you have suggested and report back. Thanks for your help so far EDIT i have just logged back in and the SSD has 102gb free now its at 28c and everything is working fine. Yet i have done nothing. So it seems something it trying to write to cache thats causing this issue.
  19. Here you go, Even this took a while to generate. tower-diagnostics-20170401-0510.zip
  20. to add some further details i cannot load nextcloud either now, but plex is loading OK. getting gateway timed out of nextcloud, vm has a black screen and SSD is showing heat alarm 50c (cache drive with VM installed on) cpu loads all 0-1% so nothing is going on. getting the impression this is maybe an unraid issue not a VM issue Quick Edit, the SSD is stone cold just opened the server and its very cool, cooler than the HDD's that are showing 28c even more edit, the SSD is filling up, was at 20% full an hour ago, 51%full 10 mins ago and now 59% full yet nothing is going in or out the server. and temp is climbing too 51c now yet stone cold to touch have spotted this in the log ? its still filling the SSD Apr 1 03:40:01 Tower root: mover started Apr 1 03:40:01 Tower root: moving "domains" to cache Apr 1 03:40:01 Tower root: .d..t...... ./ Apr 1 03:40:01 Tower root: .d..t...... domains/ Apr 1 03:40:01 Tower root: .d..t...... domains/Windows 10/ Apr 1 03:40:01 Tower root: >f+++++++++ domains/Windows 10/vdisk2.img
  21. Just tried logging in via VNC and just getting a black screen. Worked fine about an hour ago. Have done nothing vm was just sat there Sent from my iPhone using Tapatalk
  22. i could cry right now, its fallen over again..... cannot access via RDP but i think this might be not just windows vm as the whole unraid system has slowed down and the HDD has a heat warning at 50c again. i cant even load the dashboard at the moment. so thought i had it sorted for a while. this is the longest its lasted without falling over. what logs can i upload for anyone to look at? so strange.
  23. I have setup nextcloud and its working but how do i get it to see the existing shares on the server? I would like to share everything but i cant work out how Sent from my iPhone using Tapatalk
  24. Nothing, ssd is just for the OS, so far so good its settled and is running OK. Sent from my iPhone using Tapatalk