ryankenn

Members
  • Content Count

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ryankenn

  1. My server was running, and Plex was working but I could no longer move files to the drives. Then I logged into the Tower and a few errors came up to do with the USB drive. I tried to update to 6.8.3 and it would fail out. My first step was to reboot, and since then the old USB drive would not restart. So I removed it and put in my laptop and Windows thinks there is something wrong with it, but ignoring that I was able to view the contents and copy them to my desktop. I downloaded and created a new USB drive and the system boots up fine. Initially I (with no knowledge of what t
  2. Thanks. I have the server up and stable now. I may revist putting the card in to access that additional 1TB but for now I'm doing alright, save for the 26 hour parity checks. Yikes!
  3. Thanks for the help. Got that drive out of the array and assigned to cache and everything is cruising now. I will have to look into those cards. With the 9XXX series that aren't clones do they need to be flashed, or just plug and play.
  4. Great. And I should have no issue making the drive just cleared the new Cache I assume. This PCI-E sata card has been a big headache. In my config I took a screenshot before but I also have the benefit that my parity is 10TB, and I have (2) 6 and (2) 3TB data drives. Outside my initial question but are there threads here on good options for PCI-E expansion cards that work? This one is from Amazon and consistently created issues. It never relayed the Smart info in a regular way and made me think I had lost an SSD.
  5. I just started that process now, thanks for the heads up. Do I have to keep Telnet open during the process? Obviously right now I am but I see in the GUI the only indication I have that something is going on is I get spikes on the CPU cores. With single parity I can move the remaining drives to close the gap caused by removal of this drive correct, only Dual Parity doesn't like this? The disk being cleared is Disk 3 of 5. I was hoping to move 4/5 up a spot but not if it means rebuilding the parity again. I like these big drives but parity rebuilds take 26 hours for me at 10TB.
  6. This is a stupid question, but how do I create the folder clear-me on a specific drive? I access shares from Windows but I've never created a dedicated folder on a dedicated drive in my array before. My new server is having problems with the cache and I think its related to the fact its plugged into a PCI-E Sata card, not the board. I have one drive in my array that has no data and I want to remove it from the array and make it the cache to see if it resolves my issues being on board mounted SATA port. Thanks!
  7. Awesome, I found that. I see new files copying onto the server are following the rules. Is there a way to force it to shift existing content that is in those shares off drives they are on and over to the new drives? I set all the drive shares how I wanted and forced the Mover to start but it doesn't look like existing content is shifting to obey the new rules on what drives to use. Would I have to delete and re copy or will it migrate on its own (or can I force it).
  8. To this point I ran a very small server with (3) 3TB drives. One parity and two data. I didn't mess with anything to do with that, created shares and let unraid handle the rest. To date it pretty much balanced the data across both so they were relatively equal in storage. Now I have a new server built, and already rebuilt the parity drive with a 10TB unit. So now I have my original (2) 3TB data drives working and finished a binhex preclear of the old 3TB parity and (2) new 6TB Segate NAS drives. Before I add them to the array I had a question about how the data is stored.
  9. SOLD Extremely compact box I used for about 3 years running Unraid and using the Plex Docker and file storage. I chose the case because its basically as small as I could find and still hold 4 drives. Includes everything listed below. In some pictures I have the drives in so you can get an idea how it looks when loaded, but drives and the Unraid OS are NOT included. You just need to plug in drives and Unraid and go. Was a tank. With the fan setup in a shelf with only front ventilation the drives only saw 41C during Parity checks. 35/36C during normal operation. CPU was powerf
  10. Maybe I was just misreading. I had thought that USB drives would show in this version of Unraid, but I installed Unassigned Devices and I do see the two of them sitting there. Hopefully this means I can preclear them through this Docking Station.
  11. OK that sounds easy. I actually just posted another question about preclearing as I'm having issues with my external USB showing. As for above, right now I have 3 - 3TB drives. My plan is to move all three over, and add 3 new precleared drives. A 10TB, and two 6TB. Once running what I want to do is make the 10TB the new parity drive. Then once successful preclear the old 3TB parity for use as part of the array. Is there a guide for moving the parity from one drive to another, or do I just assign the 10TB to be parity and unassign the 3TB and the system will rebuild it on that
  12. I was hoping to use this docking station I already had: https://www.amazon.ca/dp/B019DNBU7G/ref=sspa_dk_hqp_detail_aax_0?smid=A1ZAFAL1WND4H&spLa=ZW5jcnlwdGVkUXVhbGlmaWVyPUExNE9CQTkyRkU5TVlXJmVuY3J5cHRlZElkPUEwNDAwNTg4MTdJRzYxSkRMWTlXTSZlbmNyeXB0ZWRBZElkPUEwNTIwMzYyOUozNUpETEw5N0pQJndpZGdldE5hbWU9c3BfaHFwX3NoYXJlZCZhY3Rpb249Y2xpY2tSZWRpcmVjdCZkb05vdExvZ0NsaWNrPXRydWU&th=1 I want to preclear 4 drives I plan on putting into a new box I'm building along with the 3 in my existing small server. I put the first drive in the TARGET slot of the enclosure and its plugged in and on.
  13. That's what I want to know. When you plug the drives in does Unraid know which is the Parity drive, and that the other two are data. Or is there something I have to do to let it know.
  14. I have a small 3 drive array (all 3TB, one parity) running in a very compact enclosure with a mITX board. The system runs great but I want more space, and more drives so I'm changing cases. Because it will be apart I also thought about upgrading the hardware. My old i3 and ECS M/B aren't particularily powerful so I thought I'd upgrade. Also the board has 4 - 6Gb/s SATA and 2 3GB/s so I had hoped to get a 6 - 6Gb/s board with a faster processor. Is there a guide on how to maintain all the data on my array during the transfer? I assumed I would try the transfer first, get the ar
  15. OK this may seem stupid as its already fixed, but moving the USB to another port woke it up. I shut it back down and moved it back, and it also works. Its like the port just needed to be messed with by unplugging and replugging the USB. Any idea why that is? Its a very simple fix but I'm curious if there are reasons behind it.
  16. Just want to see if there are some simple things I can look at before I drag the box upstairs. My setup is fairly simple, has an SSD cache and three 3TB drives. //tower doesn't work, Plex is dead and although my Bell HH3000 hub sees "Tower" is connected, and can ping that IP successfully in Windows, I can't get to the WebGui. I'm about to try shutting it down and moving the USB to a different port on the box, but any tips or tricks are appreciated. I can also see the network IP for logging into the ASRock motherboard that it runs on, and its WebGui is up and running.
  17. Nice thanks. I deleted the image and it came back. Don't know if I have a backup of appdata though, I'll have to check. Thanks for you help, its very much appreciated. Now I get to fight with NCIX to see if they can RMA a 5 month old SSD>
  18. Removing the cache drive returns all my stuff which is great. Mad about another dead SSD though. I also still have no Docker. The tab is there and while it shows that it is "ON", its status is STOPPED so no Plex.
  19. Swtiched the SSD to another port. tower-diagnostics-20170513-1723.zip
  20. Well I swapped power and cables with one of the HDD's and from my limited ability to translate the error logs it looks to me like the errors stayed with SDC which is the SSD Cache. So what do I do now? My two shares on the main array are still empty when they contained about 2TB of stuff yesterday, despite the fact that the GUI reports the space is still gone. Can I run the array without the cache drive to see? This is the new error log. tower-diagnostics-20170513-1709.zip
  21. Tried a new cable (used but older) same results. When you say both do you mean power as well? This is my first SSD in over 5 years when I had my first one fail within 6 months and I had hoped things had come a long way. Sure hope I don't have another dud.
  22. Will give that a try. I'm glad to have a resource like this with people who know what they are doing! I'll check back!
  23. Its funny while playing around I decided to disable the Docker and the whole GUI is super fast again.
  24. Well I gave up and rebooted. The GUI is up again but very slow. I see my drive config in the same way. It shows the correct amount of used space, but the two shares that were to get the files (Movies and TV) are empty in windows explorer. Also the Docker tab is there but empty. I upgraded to 6.3.3 while I was in there, no change. I've attached the result of diagnostics. Very worried as the two shares are orange triangles and within the GUI show nothing in the index. tower-diagnostics-20170513-1552.zip