mdsloop

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by mdsloop

  1. i have the same 443 error and lancache is not working. can we roll back to older version( where do i find previous versions, and pull those in unraid docker?) or is waiting for a solution the only way?
  2. Thx alot. i was reading beta releases... thanks for pointing this out to me ๐Ÿ™‚ Fixed it. Set Networkcard to "Virtio-net"
  3. i just upgraded from 6.8.3 to 6.9.0 Beta30 and when i start a Windows 10 VM (no passthrough) i get lots of errors like this: Nov 9 09:07:43 UNRAID kernel: tun: unexpected GSO type: 0x0, gso_size 31, hdr_len 97 Nov 9 09:07:43 UNRAID kernel: tun: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................ Nov 9 09:07:43 UNRAID kernel: tun: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................ Nov 9 09:07:43 UNRAID kernel: tun: 01 00 00 00 a1 59 24 59 37 ed 10 dc 38 77 e1 04 .....Y$Y7...8w.. Nov 9 09:07:43 UNRAID kernel: tun: 8b 2c 4c a4 d3 57 66 6d 66 ec a9 0e 53 ab d9 6e .,L..Wfmf...S..n Nov 9 09:08:15 UNRAID kernel: tun: unexpected GSO type: 0x0, gso_size 55, hdr_len 121 Nov 9 09:08:15 UNRAID kernel: tun: b4 6b 08 0f 5d fd 72 a5 2d 71 a7 dc f8 75 ab 71 .k..].r.-q...u.q Nov 9 09:08:15 UNRAID kernel: tun: 20 24 6d 5e c6 a0 e9 d1 7c 90 25 8f ef 8d ac 3b $m^....|.%....; Nov 9 09:08:15 UNRAID kernel: tun: a7 ab aa c3 0c 42 56 2a cb b7 53 bc b6 c3 3f 45 .....BV*..S...?E Nov 9 09:08:15 UNRAID kernel: tun: ed 47 a2 f4 d5 ed 53 b8 6b b7 a6 29 fb c2 de b8 .G....S.k..).... Nov 9 09:08:15 UNRAID kernel: tun: unexpected GSO type: 0x0, gso_size 55, hdr_len 121 Nov 9 09:08:15 UNRAID kernel: tun: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................ Nov 9 09:08:15 UNRAID kernel: tun: 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 ................ Nov 9 09:08:15 UNRAID kernel: tun: 01 00 00 00 07 6f ac 36 95 6f bf de 9b 66 fb f5 .....o.6.o...f.. Nov 9 09:08:15 UNRAID kernel: tun: c5 04 4b e4 9f dd 64 b6 85 18 2a f3 2b c6 3e 57 ..K...d...*.+.>W unraid-diagnostics-20201109-0912.zip
  4. tmp=$(virsh list --all | grep " vmtest " | awk '{ print $3}') if ([ "x$tmp" == "x" ] || [ "x$tmp" != "xrunning" ]) then echo "VM does not exist or is shut down!" nvidia-smi -pm 1 else echo "VM is running!" fi similar to this.... Example only i google'd ๐Ÿ™‚
  5. tmp=$(virsh list --all | grep " vmtest " | awk '{ print $3}') if ([ "x$tmp" == "x" ] || [ "x$tmp" != "xrunning" ]) then echo "VM does not exist or is shut down!" # Try additional commands here... else echo "VM is running!" fi code similar to this in hourly schedule.
  6. it might be possible to check kvm about a specific vm is running and if vm is not running set lower power state. user script run on hourly schedule in scheduler. Dot have the script for it yet, but i was considering something like this.
  7. i get this error when updating from 2019.10.23 to 2020.06.24 ----------------- plugin: updating: parity.check.tuning.plg plugin: downloading: https://raw.githubusercontent.com/itimpi/parity.check.tuning/master/archives/parity.check.tuning-2020.06.24.txz ... failed (Invalid URL / Server error response) plugin: wget: https://raw.githubusercontent.com/itimpi/parity.check.tuning/master/archives/parity.check.tuning-2020.06.24.txz download failure (Invalid URL / Server error response) -----------------
  8. and today i moved from mirror BTRFS Cache to Single SSD Cache XFS on my main Unraid Server... Took ages.. And write are much lower now... 100kb/sec to 900kb/sec and not 30+mb/sec like before... When do Devs solve this issue with BTRFS Cache abnormal Writes? i would love to get my mirrored Cache SSD back...
  9. i just done this to my Test unraid server aswell. recreated my cache into XFS, from BTRFS. used mover to move shares from my cache to array while vm and docker services are disabled. then setting use cache to Yes and activate mover. i see no performance difference as of now... i hope Unraid devs look at this issue...
  10. i have looked at all dockers and no logfile locations are on cache, but in /tmp/ No VM online about 15 minutes iotop ๐Ÿ˜ž
  11. i see the same thing here, monitoring with Zabbix i see avg 300writes/sec to my 2 Cache drives.
  12. i have same issue...using chrome Version 81.0.4044.129 (Officiel version) (64-bit) IE worked...i know. its old.. but i did not have any other then Chrome, Edge and IE installed ๐Ÿ™‚
  13. the fix to change PUID and PGID to 0 does not work for me in Chrome. But in Internet Explorer it does work. i get http 400 in chrome.
  14. its an old asus H87-PRO with an i5-4570S CPU and 16GB RAM
  15. Fan speed is changing speed very often and setting for refresh interval is not working my fans are switching speed 2 or 3 times a minute. and when i go into Fan Auto Control it show as disabled. but running. i just did a reinstall of the plugin. From log : Apr 16 23:11:40 UNRAID autofan: Highest disk temp is 35C, adjusting fan speed from: 70 (27% @ 390rpm) to: OFF (0% @ 356rpm) Apr 16 23:12:25 UNRAID autofan: killing autofan process 25151 Apr 16 23:12:25 UNRAID ool www[25734]: /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.system.autofan/scripts/rc.autofan 'start' Apr 16 23:12:25 UNRAID autofan: autofan process ID 22862 started, To terminate it, type: autofan -q -c /sys/devices/platform/nct6775.656/hwmon/hwmon2/pwm2 -f /sys/devices/platform/nct6775.656/hwmon/hwmon2/fan2_input Apr 16 23:12:31 UNRAID autofan: Highest disk temp is 35C, adjusting fan speed from: FULL (100% @ 355rpm) to: OFF (0% @ 363rpm) Apr 16 23:14:24 UNRAID autofan: killing autofan process 22862 Apr 16 23:14:33 UNRAID ool www[25734]: /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.system.autofan/scripts/rc.autofan 'start' keep repeating itself. i have tried detected "Minimum PWM value:" and setting it lower like 50. its really anoying to hear fans ramp up and down all the time... But great work... really like Unraid and all the work you guys do. i have run Dynamix System Autofan for over a year on this system now.. first time i have had issues.
  16. i have testet lancache on several games on steam and can confirm 10x my internet download speeds when a game is in cache. however i cannot see the files in cache folder unless i browse from inside unraid GUI. many folders names 0a , 0b etc. with files from 500kb til 1mb with names like 60a856419f0420a152aeac5ae1270d00 So im very happy..keep up the nice work ๐Ÿ™‚
  17. i did this exact update and i still get : This version of ownCloud is not compatible with PHP 7.3 You are currently running PHP 7.3.15-3+ubuntu18.04.1+deb.sury.org+1.
  18. Im no Linux guy..so what in/out of tree mean? is it no longer included in Unraid? do i have to manually install that driver or?
  19. Why has support for "Intel(R) 82575/82576 PCI-Express Gigabit Ethernet support" been removed? i use a 4Nic "Intel Corporation 82576 Gigabit Network Connection (rev 01)" Will this no longer work? i currently run 6.8.1 with no issues.
  20. i bought 2 at the same time.... and i heard that the small fit versions was bad..so i bought the larger more expensive ones... and 2 as i like to have one ready if anything happends...
  21. Thx for the advice... that will be the next flash i will buy... no sandisk anymore...
  22. First Flash died : Sandisk Ultra Fit USB 3.0 32GB second Flash died : : Sandisk Ultra Fit USB 3.0 32GB theird Flash died : Sandisk Ultra USB 3.0 32GB current Flash : Sandisk Ultra USB 3.0 32GB All of them brand new never used for anything else.... And yes im looking into have a second Licens.
  23. i have almost 5000 reads and also 4800 writes on my flash and its only 3 days old now... have also had 3 USB Flash die on me this year.... i tried to run "lsof" on /boot but it only shows 3 open files in /config 1 for bash and 2 for lsof..... i have checked all plugins for log settings and i only do flash backup once a week...due to this usb flash deaths.... but 3 days and almost 5000 reads and also writes..... im no linux expert.... so i must say im giving up...not sure what to do anymore... anybody got any idears? appriciate any help. Thx.
  24. is there a special reason for choosing USB 2.0 ports?
  25. I performed this and it worked yet again. thx