letrain

Members
  • Posts

    52
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by letrain

  1. just installed.. every time the container starts it says driver mismatch and has to download drivers. i have the nvidia-plugin drivers installed that are listed in the op. the one in the docker is higher and says it has to download the lower version i have installed..

     

    -Trying to get Nvidia driver version---
    ---Successfully got driver version: 460.84---
    ---Checking Xwrapper.config---
    ---Configuring Xwrapper.config---
    ---Driver version missmatch, currently installed: v465.19.01, driver on Host: v460.84---
    ---Downloading and installing Nvidia Driver v460.84---

     

    op says not to use 465...

  2. On 5/18/2021 at 10:03 AM, PTRFRLL said:

     

    Thanks for the link for NSFMiner, I hadn't seen that container before. I'll see if I can integrate the OC capabilities into this image as well.

    Any luck? I love your container for my p2000. But running a VM for my 2070 super. 

  3. On 4/13/2021 at 6:22 AM, lnxd said:

    The HDMI dummy will still make it fluctuate 😅 I have one too, and when connected it bounces up and down +-5w. If you're just using it for Windows, check out VirtIO Guest Tools if you haven't already, it's an install package on the VirtIO Drivers ISO.

     

    Yup it'd be bound at the moment if you're using it in a VM. It could be better for Plex yeah, but if you're using Quick Sync to transcode h265 content the Intel might be marginally more efficient from hardware HEVC decoding support so could go either way too 😂 If most of your content is h264 or AV1 the Nvidia card will probably be better.
     

    If I was you, I'd definitely test it out and see how you go. Just keep in mind that while you can probably 1-click OC your card in Windows, you'll have to tune your OC manually using PhoenixMiner arguments if you want to OC for mining. And I don't know if that will work with Nvidia cards for my container. It does for AMD cards.

     

    Not to say I wouldn't love to have an Nvidia card, it's just that horrid shortage haha.

     

    EDIT: I just saw your update, sorry! Yeah I think for ages T-Rex Miner was the only one on there, then I made this, I think NfsminerOC was under development at the same time cos it showed up very soon after, and then I put XMRig on there as well. I also have a working container for Lolminer, and it's not a lot of work to change PhoenixMiner out for any GPU miner really. But I don't want to fill up CA with so many alternatives; just the best 😁

    I'd be interested in lolminer. In windows at least it seems to keep temps down but hashrate up

  4. I tried searching and maybe I'm just not searching correctly. But I can't seem to get my rx580 8gb over 24 m/h. I can get 27-30 in windows and still have the same heat and power consumption. I did put the -acm tag. And tried some other. I also have my 2070super mining as well. I understand there your docker doesn't officially offer nvidia support. I can hit 70 m/h combined with the same temps in windows. But I'm stuck at 62 m/h with your docker. Power consumption doesn't matter as my electricity is included in rent no matter how much I use. Any help would be appreciated. I like your docker. I think it's better then gpu passthrough as I can use my 2070 for plex as well. 

  5. 2 minutes ago, John_M said:

     

    It's immediately above the Routing Table section:

     

    1617211216_ScreenShot2021-03-30at22_26_32.png.67ae37c0abfaadc75466dcab4d1a065c.png

     

    but since you're not seeing it you'll have to free up those other NICs temporarily so that Unraid can see them, then that section should appear. So go to Tools -> System Devices and un-stub them (you'll need to stop the VM that uses them first, of course). Then re-boot, navigate to the Settings -> Network Settings page again and reassign eth0 to the appropriate MAC address. Then you can go back and re-stub them, re-boot and start the VM.

     

     

    that sounds good. i will try that and report back.

  6. 3 hours ago, John_M said:

    According to your diagnostics you have five Ethernet ports installed. Unraid is only using one of them, eth1, the rest are stubbed and presumably being used by your pfsense VM. Your problem is that Unraid expects to use eth0 for its GUI. You need to rearrange your NICs so that the 2.5gb NIC is eth0, not eth1. You can do that on the Settings -> Network Settings page of the GUI in the Interface Rules section.

    Rules section? i'm not seeing that. just both interfaces, and eth0 has no mac address...just a yes / no for mac address. if i change it to yes, it offers bonding modes...eth1 is the correct mac address for the 2.6gbps ethernet... i've had a server with two nics before i could switch them around by mac address. i still don't understand why i have eth0 and eth1...

    Quote

     

     

  7. On 3/8/2021 at 10:36 AM, gacpac said:

    You have to do it manually with the commands. which i haven't got the chance to learn. if you find your sweet settings let me know lol

    https://trac.ffmpeg.org/wiki/Hardware/VAAPI

    so it still better to use nvida hevc or software? quicksync seems good for transcoding, but h265 using quicksync still bad results?

    i tried reading some guides and all i could really find was for streaming not for encode/decode...

     

    edit: eh. i'll just run it and save on some space. if it degrades and its awful i can always change it and just encode again, or re-add movies. i went 4k because i had some 4k tv's but honestly 1080p should of been enough.

  8. On 2/21/2021 at 9:09 PM, Josh.5 said:

    I use 265 also, you just caught me while running some tests with 264. But both work.

     

    Yes it does overwrite. So save a copy of your originals if you wish to compare.

     

    In my tests between the defaults using intel and nvidia hardware acceleration, I've noticed that the intel hevc_vaapi encoder's defaults tends to compress a lot more resulting in poorer picture quality. I personally would recommend adding a few additional settings to the advanced options if using intel vaapi. Unless all you are going for is smaller files and are not so worried about the result video quality.

    Know your busy but what additional settings in advanced options for vaapi? just built a new server with the intention of using quicksync instead of my p2000... would x265 be better than vaapi?

  9. I have a dual nic motherboard. I've been running unraid for 4 years. Each nic is on a different subnet. Im moving to a single nic setup so I want to make sure everything is working on a single nic address before I move. If I unplug eth 1 I can't access dashboard on eth0. However if both are plugged in I can access either ip address dashboard... How does this make since. Eth0 is still connected, up, but I can't even ping it. If I plug eth1 back in I can access either port and ping both...

  10. as no one has answered i've run into a problem. while preparing my move i wanted to get everything ready for single nic motherboard. moved everything over to br0/eth0. when i put eth1 port down i can't access unraid at all! not even eth0! there is no bonding. so what gives? any help would be appreciated!

  11. On 2/20/2021 at 5:19 PM, jaybee said:

    Yes I understand. I have not experimented with using plex on the same GPU at the same time as mining. I wonder if the 3070 would be handle a couple of streams and still mine at the same time. I guess I will have to do some testing.

    My p2000 does it flawlessly. Mining doesn't touch the encode/decode at all. This docker is great for something like the p2000 just sitting there waiting for streams...or unmanic conversions.  So your 3070 shouldn't even break a sweat. Only thing I wish for is like you said, adjust clocks. My 2070 would be great, but without under locking it gets too damn hot so...a VM it is. Be nice to use it for transcode and drop the p2000 out. Too bad unraid doesn't have amdgpu plugin. My rx580 runs cold no matter what I throw at it.

  12. for some reason unmanic keeps crashing. it starts fine, as soon as it loads the first file to convert it fills ram completely and crashes unmanic. i am NOT using /tmp/. the tmp directory is mapped to my appdata. so not sure why it is filling my ram and crashing. i can watch it ram jump on the docker app page in unraid and fill all the way up. i have 62gb of ram.

  13. i've had trouble getting wireguard on unraid to work right. i can connect. but thats it. no access to anything. running  a wireguard vm works. i can't get any combination to work with this unraid plugin. i've used this configurator tool to setup wireguard in pfsense-devel and vm. https://www.wireguardconfig.com/

    while unraid allows conf importing none of what this well used site generates can be imported correctly. importing what this website spits out into wireguard vm, or pfsense-devel works and connection link is instant. i'm sure i can't make dynamix wireguard to work from some unknown reason i can't seem to trouble shoot.

  14. Unmanic has been working great. my entire library is converted to h265. and it picks up new files when downloaded.

     

    But....something happened with the recent update...i did the update and then several hours later noticed its trying to encode everything all over again! what happened??? everything was already encoded. checked settings and everything is how it was before. nothing was changed from the update. any help would be appreciated. thanks.

  15. I currently have a z800 I've been using since day one with unraid. i am aware upgrading to new system is pretty easy as long as all the drives stay the same. however i have been utilizing dual nics. i can access every docker, and dashboard from either ip address (both are on different subnets), i'm just wondering if there is anything in networking that will produce a problem if new system only has one nic instead of two. i'm not worried about dockers pointing to wrong ip addresses (grafana, sonarr, etc.) that is to be expected and easily changed. i did search but can't seem to find anything besides normal migration talk. there are bridges for both interfaces.  any recommendation would be appreciated. all dockers are set to "Bridge". only one docker is set to "custom:br1". i do not see "Bridge" in network settings, but both br0,and br1.

  16. I think it would be nice if we could change options that require an array stop while the array is running, and have them as "pending changes" and then be able to simply restart array which would implement those changes. it could be possible to have a notification box popup with list of changes  that will take effect once array is restarted.

     

    In particular for me I run Pfsense in a VM on unraid just so i don't have to have another computer that is always on. If i stop the array my entire network goes down essentially. When i need to make changes that require an array stop i have to reboot into gui and do changes there with the array stopped. then reboot into non-gui mode. which is a lot of down time, and i dont usually have a monitor, keyboard,mouse connected to my unraid computer.

  17. On 6/7/2020 at 1:34 PM, UncleBacon said:

    That's what fixed the same problem for me so you'll have to find another tool to convert them for the time being, as far as I know. I've been playing with Handbrake but it's nowhere near as easy.

    i have the same issue as JasonK and removing subtitles didn't work for me either. i have on file that just will not convert. i've removed attachments using mkvtoolnix like one user suggested. and removing subtitles option, but still won't go. and its a massive 4k movie! be so nice to shrink it and make it h265 as thats native and i had transcoding it.

  18. 2 hours ago, UncleBacon said:

    So I've been having issues with converting files containing MJPEG streams. I didn't read this entire thread but did a quick search and couldn't see this anywhere, apologies if I'm repeating.

     

    These files fail due to attachments within the MKV file itself, usually cover images, etc. I used MKVToolNix to edit the headers and remove the attachments, the files then converted no problem. It's an extra, painful step but it works for those that want everything converted. I only have 133 files to go through....xD

    Can you explain how? Or link to the tool? I've had a bunch of failures and kept seeing "2 frames left failed" and "deprecated pixel format".. then school further through the log and I'm seeing a bunch of "attached pic". Is that what your refering to?

     

    I also had a problem with converting audio. I had transcode audio and add stereo stream all to aac. But with both checked it converted all streams to stereo and added another one. Unchecking transcode it converts all streams to aac while maintaining channels and then adds stereo stream as well. That doesn't seem right.