Sgtsmi1es

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Sgtsmi1es's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. thanks for the reply, I will check on that next time I go to fiddle with it!
  2. maybe I should just get another quadro. reading up on error 43 shows either people have it working out of box or having to essentially write their own driver.
  3. Hello all! I am having an issue in UR 6.8.0 running Windows 10 1909 VMs with passthough, when I start up the VM, I receive no IOMMU errors, however the VM starts to a blank black screen and seems not to post or progress to running windows 10. Running non GPU VMs seem to work fine, and running an Ubuntu VM passing through a Quadro P2000 works fine for Plex. I am documenting this process to show troubleshooting steps and to inform others attempting to do the same thing. The goal of this VM is to stream games via moonlight or Nvidia Shield Troubleshooting steps so far that have not worked: Edited a correct VBIOS from GPUZ per SpaceInvaderOne's instructions and added it to the VM Setup Swapped the GPU from the primary x16 slot to the secondary and used a tertiary GPU in the primary slot to eliminate boot conflicts Moved VM to only run from an unassigned HDD CPU Pinning by core or thread in multiple combinations Troubleshooting that has yielded a result: Swapped the 970 with the Quadro P2000 (in the third PCIE slot) in VM settings yeilds a boot, and seemingly working system. installs GForce Experience and P2000 drivers without issue Total VM performance was very lackluster (no surprise its only a P2000 but even VNC performance was better) No games would run, tried Hearts of Iron 4, Recettear, Minecraft No specific error messages, just either failed to launch or launched and sat for 5 minutes with no loading or graphics. Booting with VNC (no GPU) yields a standard performing Windows 10 VM Booted VM with a GTX 580 in the Primary slot yields a boot but will not install drivers (did not attempt to add a VBIOS) Booted VM with GTX 970 SC (No VBIOS) after installing nvidia GForce with the P2000 system boots to 640x480 with exceedingly low performance; cannot change resolution in windows display menu, a slideshow basically system hangs after loading windows, does not install drivers from windows update attempted to install 970 driver via Gforce experience; unable to view the entire window so Driver installation is impossible system shut down while attempting this, restarted still at 640x480 but with significantly better performance Code 43 on 970 in device manager (well shit) started downloading driver manually via Nvidia website (thanks Nvidia for throttling the download to a trickle in favor of your Gforce Experience installer) filed my tax return while I waited, still wasn't done Download finished, did not install, just shut down read up on error 43 via This Link disabled Hyper-V in VM Editor; No boot, black screen enabled Hyper-V in VM Editor; boots to same issue as before error 43 At this point I put it aside for the night, I guess doing an Nvidia BIOS patch would be in order per the instructions from the other thread, but I need to work on some stuff from work and will try that another time. In case someone sees this and knows a slick way to avoid having to patch the BIOS, here are my settings: Specs of system: AMD Ryzen 2600 Gigabyte X570 UD ATX AM4 Motherboard :: F11 BIOS (latest) 32GB RAM EVGA GTX 970 SC PNY Quadro P2000 HDD Array with Parity, Storage and M.2 Cache drive Specs of VM when attempting to run the 970SC: XML of 970 SC: <?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?> <domain type='kvm'> <name>GameBox 2</name> <uuid>b2726cbe-489c-b75b-5750-e16386da7c6e</uuid> <metadata> <vmtemplate xmlns="unraid" name="Windows 10" icon="windows.png" os="windows10"/> </metadata> <memory unit='KiB'>8388608</memory> <currentMemory unit='KiB'>8388608</currentMemory> <memoryBacking> <nosharepages/> </memoryBacking> <vcpu placement='static'>12</vcpu> <cputune> <vcpupin vcpu='0' cpuset='0'/> <vcpupin vcpu='1' cpuset='6'/> <vcpupin vcpu='2' cpuset='1'/> <vcpupin vcpu='3' cpuset='7'/> <vcpupin vcpu='4' cpuset='2'/> <vcpupin vcpu='5' cpuset='8'/> <vcpupin vcpu='6' cpuset='3'/> <vcpupin vcpu='7' cpuset='9'/> <vcpupin vcpu='8' cpuset='4'/> <vcpupin vcpu='9' cpuset='10'/> <vcpupin vcpu='10' cpuset='5'/> <vcpupin vcpu='11' cpuset='11'/> </cputune> <os> <type arch='x86_64' machine='pc-i440fx-4.1'>hvm</type> <loader readonly='yes' type='pflash'>/usr/share/qemu/ovmf-x64/OVMF_CODE-pure-efi.fd</loader> <nvram>/etc/libvirt/qemu/nvram/b2726cbe-489c-b75b-5750-e16386da7c6e_VARS-pure-efi.fd</nvram> </os> <features> <acpi/> <apic/> <hyperv> <relaxed state='on'/> <vapic state='on'/> <spinlocks state='on' retries='8191'/> <vendor_id state='on' value='none'/> </hyperv> </features> <cpu mode='host-passthrough' check='none'> <topology sockets='1' cores='12' threads='1'/> </cpu> <clock offset='localtime'> <timer name='hypervclock' present='yes'/> <timer name='hpet' present='no'/> </clock> <on_poweroff>destroy</on_poweroff> <on_reboot>restart</on_reboot> <on_crash>restart</on_crash> <devices> <emulator>/usr/local/sbin/qemu</emulator> <disk type='file' device='disk'> <driver name='qemu' type='raw' cache='writeback'/> <source file='/mnt/user/domains/GameBox 2/vdisk1.img'/> <target dev='hdc' bus='virtio'/> <boot order='1'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x04' function='0x0'/> </disk> <disk type='file' device='cdrom'> <driver name='qemu' type='raw'/> <source file='/mnt/user/isos/Windows10_1909.iso'/> <target dev='hda' bus='sata'/> <readonly/> <boot order='2'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='0'/> </disk> <disk type='file' device='cdrom'> <driver name='qemu' type='raw'/> <source file='/mnt/user/isos/virtio-win-0.1.171.iso'/> <target dev='hdb' bus='sata'/> <readonly/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='1'/> </disk> <controller type='virtio-serial' index='0'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x05' function='0x0'/> </controller> <controller type='pci' index='0' model='pci-root'/> <controller type='sata' index='0'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x03' function='0x0'/> </controller> <controller type='usb' index='0' model='qemu-xhci' ports='15'> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x0'/> </controller> <interface type='bridge'> <mac address='52:54:00:62:5a:95'/> <source bridge='br0'/> <model type='virtio'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x0'/> </interface> <serial type='pty'> <target type='isa-serial' port='0'> <model name='isa-serial'/> </target> </serial> <console type='pty'> <target type='serial' port='0'/> </console> <channel type='unix'> <target type='virtio' name='org.qemu.guest_agent.0'/> <address type='virtio-serial' controller='0' bus='0' port='1'/> </channel> <input type='tablet' bus='usb'> <address type='usb' bus='0' port='1'/> </input> <input type='mouse' bus='ps2'/> <input type='keyboard' bus='ps2'/> <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'> <driver name='vfio'/> <source> <address domain='0x0000' bus='0x04' slot='0x00' function='0x0'/> </source> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x06' function='0x0'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'> <driver name='vfio'/> <source> <address domain='0x0000' bus='0x04' slot='0x00' function='0x1'/> </source> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x08' function='0x0'/> </hostdev> <memballoon model='none'/> </devices> </domain> Specs of VM when running on P2000: XML with P2000: <?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?> <domain type='kvm' id='7'> <name>GameBox 2</name> <uuid>b2726cbe-489c-b75b-5750-e16386da7c6e</uuid> <metadata> <vmtemplate xmlns="unraid" name="Windows 10" icon="windows.png" os="windows10"/> </metadata> <memory unit='KiB'>8388608</memory> <currentMemory unit='KiB'>8388608</currentMemory> <memoryBacking> <nosharepages/> </memoryBacking> <vcpu placement='static'>12</vcpu> <cputune> <vcpupin vcpu='0' cpuset='0'/> <vcpupin vcpu='1' cpuset='6'/> <vcpupin vcpu='2' cpuset='1'/> <vcpupin vcpu='3' cpuset='7'/> <vcpupin vcpu='4' cpuset='2'/> <vcpupin vcpu='5' cpuset='8'/> <vcpupin vcpu='6' cpuset='3'/> <vcpupin vcpu='7' cpuset='9'/> <vcpupin vcpu='8' cpuset='4'/> <vcpupin vcpu='9' cpuset='10'/> <vcpupin vcpu='10' cpuset='5'/> <vcpupin vcpu='11' cpuset='11'/> </cputune> <resource> <partition>/machine</partition> </resource> <os> <type arch='x86_64' machine='pc-i440fx-4.1'>hvm</type> <loader readonly='yes' type='pflash'>/usr/share/qemu/ovmf-x64/OVMF_CODE-pure-efi.fd</loader> <nvram>/etc/libvirt/qemu/nvram/b2726cbe-489c-b75b-5750-e16386da7c6e_VARS-pure-efi.fd</nvram> </os> <features> <acpi/> <apic/> <hyperv> <relaxed state='on'/> <vapic state='on'/> <spinlocks state='on' retries='8191'/> <vendor_id state='on' value='none'/> </hyperv> </features> <cpu mode='host-passthrough' check='none'> <topology sockets='1' cores='12' threads='1'/> </cpu> <clock offset='localtime'> <timer name='hypervclock' present='yes'/> <timer name='hpet' present='no'/> </clock> <on_poweroff>destroy</on_poweroff> <on_reboot>restart</on_reboot> <on_crash>restart</on_crash> <devices> <emulator>/usr/local/sbin/qemu</emulator> <disk type='file' device='disk'> <driver name='qemu' type='raw' cache='writeback'/> <source file='/mnt/user/domains/GameBox 2/vdisk1.img'/> <backingStore/> <target dev='hdc' bus='virtio'/> <boot order='1'/> <alias name='virtio-disk2'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x04' function='0x0'/> </disk> <disk type='file' device='cdrom'> <driver name='qemu' type='raw'/> <source file='/mnt/user/isos/Windows10_1909.iso'/> <backingStore/> <target dev='hda' bus='sata'/> <readonly/> <boot order='2'/> <alias name='sata0-0-0'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='0'/> </disk> <disk type='file' device='cdrom'> <driver name='qemu' type='raw'/> <source file='/mnt/user/isos/virtio-win-0.1.171.iso'/> <backingStore/> <target dev='hdb' bus='sata'/> <readonly/> <alias name='sata0-0-1'/> <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='1'/> </disk> <controller type='usb' index='0' model='qemu-xhci' ports='15'> <alias name='usb'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x0'/> </controller> <controller type='virtio-serial' index='0'> <alias name='virtio-serial0'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x05' function='0x0'/> </controller> <controller type='pci' index='0' model='pci-root'> <alias name='pci.0'/> </controller> <controller type='sata' index='0'> <alias name='sata0'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x03' function='0x0'/> </controller> <interface type='bridge'> <mac address='52:54:00:62:5a:95'/> <source bridge='br0'/> <target dev='vnet3'/> <model type='virtio'/> <alias name='net0'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x0'/> </interface> <serial type='pty'> <source path='/dev/pts/3'/> <target type='isa-serial' port='0'> <model name='isa-serial'/> </target> <alias name='serial0'/> </serial> <console type='pty' tty='/dev/pts/3'> <source path='/dev/pts/3'/> <target type='serial' port='0'/> <alias name='serial0'/> </console> <channel type='unix'> <source mode='bind' path='/var/lib/libvirt/qemu/channel/target/domain-7-GameBox 2/org.qemu.guest_agent.0'/> <target type='virtio' name='org.qemu.guest_agent.0' state='disconnected'/> <alias name='channel0'/> <address type='virtio-serial' controller='0' bus='0' port='1'/> </channel> <input type='tablet' bus='usb'> <alias name='input0'/> <address type='usb' bus='0' port='1'/> </input> <input type='mouse' bus='ps2'> <alias name='input1'/> </input> <input type='keyboard' bus='ps2'> <alias name='input2'/> </input> <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'> <driver name='vfio'/> <source> <address domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x0'/> </source> <alias name='hostdev0'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x06' function='0x0'/> </hostdev> <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'> <driver name='vfio'/> <source> <address domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x1'/> </source> <alias name='hostdev1'/> <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x08' function='0x0'/> </hostdev> <memballoon model='none'/> </devices> <seclabel type='dynamic' model='dac' relabel='yes'> <label>+0:+100</label> <imagelabel>+0:+100</imagelabel> </seclabel> </domain>