symbolic links for USB devices not working in dockers?


3 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

I have USB keys for deconz and zwave, and I am sick of having to reassign the dockers path to the USB every reboot when they are randomly assigned ttyACM0, 1,2,3 etc.

I set up the 99-usb-serial.rules to try to makes symbolic links per the tutorials:

 

/etc/udev/rules.d/99-usb-serial.rules

SUBSYSTEM=="tty", ATTRS{idVendor}=="1cf1", ATTRS{idProduct}=="0030", ATTRS{serial}=="DE2149591", SYMLINK+="deconz"
SUBSYSTEM=="tty", ATTRS{idVendor}=="0658", ATTRS{idProduct}=="0200", ATTRS{serial}=="0000:00:2d.7", SYMLINK+="zwave"

 

it appears that it's working, I see a link /dev/deconz pointing to /dev/ttyACM3:

 

ls -la /dev/deconz

lrwxrwxrwx 1 root root 7 Dec 24 11:59 /dev/deconz -> ttyACM3

 

However, the dockers (both deconz and home assistant) don't work when I submit the docker the /dev/deconz path, only when I send it /dev/ttyACM3.

Any ideas what I'm doing wrong? I had expected the dockers to work the same with the symbolic link path as the true path. The permissions, ownership of the link looks the same to me.

Link to post
On 1/5/2021 at 10:17 AM, spants said:

I use the /dev/serial/by-id/@xxxxxxxxxx paths for my devices 

 

That doesn't seem to work for the deconz docker.  It can't "see" the USB dongle unless I use the /dev/ttyACM0 path.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.