Download Link 6.9 RC2


17 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

A shutdown messed up my Boot USB Stick and I have do redo it.

 

The USB Creator Tool does not work for me. Download of Unraid takes forever and after finishing I get the message this USB device is not bootable.

 

Is there any Link for  a direct download of RC2 available?

Link to post
23 minutes ago, typewriter said:

The download speed with the Unraid creator is sooo slow. 

12 kb or even less...

Would you happen to be in Germany ?

There are several people complaining about very slow download speed out there : 

 

 

Edited by ChatNoir
Link to post
35 minutes ago, typewriter said:

IPv4 address: 169.254.116.178 

 

Looks wrong to me. Or does your router use the IP range 169.254.116.x ;)

 

If you search for "unraid 169" you will find several other threads:

https://forums.unraid.net/topic/72789-solved-unraid-receiving-wrong-ip-assignment/

https://forums.unraid.net/topic/88234-unraid-682-boot-to-169xxx-after-update/

 

This happens because unraid is not able to reach the router to receive its DHCP IP address. This could be because:

- Unraid was not able to install a proper driver for your NIC

- you have a wrong network.cfg and network-rules.cfg on your USB flash drive (delete them, they will be recreated on reboot)

- did you set a fixed IP in the past through the fritzbox webgui? If yes, delete this entry for your server.

- check / replace cables

 

If you still have no success, do this:

https://forums.unraid.net/topic/77590-unraid-not-returning-ip-address-on-initial-boot/?tab=comments#comment-717177

 

 

Link to post

I solved it! Thanks for the directions!

As I wrote I used the config from before - the server wasn't reachable anymore.

After a "hard" restart booting Unraid did not work anymore and I "renewed" the unraid files on the USB stick and copied back the config and was getting this strange IP again and again.

Well, I switched to the onboard NIC. And everything works again.

It seems the 10gb Aquantia card stopped working - I don't know why it does not work anymore. It did before.

It doesn't really matter. Since I will move the server to a new Supermicro Case (a dream by the way!) I will replace the card which resides in the PCI x16 slot with a proper LSI SAS/Sata controller which will replace the two Marvel adapters in 2 x1 slots. I will then stick with the onboard NIC or a new 2,5gb Realtek card I bought recently (not sure if unraid has drivers for this).

Even with enterprise drives Unraid does not write faster than 80gb/s so a 1 gb card or a 2,5 are sufficient.

Thanks for your guys great help - I was starting to get desperate at some point... 

 

 

Link to post
1 hour ago, typewriter said:

10gb Aquantia card

Which one? Asus caused problems for some people.

1 hour ago, typewriter said:

Even with enterprise drives Unraid does not write faster than 80gb/s so a 1 gb card or a 2,5 are sufficient.

It depends:

A) Enable turbo write, but this needs all disks spinning while writing

B) Enable SSD Cache

C) Install a huge amount of RAM and raise the vm.dirty_ratio value (UPS recommened!)

 

I'm using B and C. I use 50% of my 64GB RAM as write cache so I'm able to upload 25 - 30 GB of data with 10G speeds even if I directly upload to the HDD array. I'm using the QNAP QXG-10G1T (Aquantia as well)

 

1 hour ago, typewriter said:

2,5gb Realtek card I bought recently (not sure if unraid has drivers for this).

The beta version includes them.

Link to post
12 hours ago, mgutt said:

Which one? Asus caused problems for some people.

I am also using the QNAP QXG-10G1T.

Don't know why it stopped working.

Connections with the integrated NIC are better although it's only 1GB.

 

I will look into your tipps regarding better write speeds. :)

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.