reset install


24 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

I start the hard drive array and notice HD errors, I stopped it to replace hard drive. I put in a new hard drive and its keeping the old configuration. 
Could I reset everything to start from the beginning?  

Link to post

doing a new install it was taking 8 hrs to do the Array, I notice i was getting a lot of errors, I stopped the array process (it didn't finish). now im trying to replace the hard drive but the old configuration is still there and it is saying disk missing. 
I thought if I could clear the whole install and start again that would work. I don't know how to do that..

 

Link to post

Why do you think you need to replace a hard drive? Connection problems are far more common than bad disks.

 

1 hour ago, jonathanm said:

give us more info

A simple way to give us a lot of info is by posting diagnostics.

 

If possible before rebooting and preferably with the array started
Go to Tools - Diagnostics and attach the complete Diagnostics ZIP file to your NEXT post in this thread.

Link to post

Is there any data on the server you want to preserve?

 

SMART for the 3 attached hard drives looks OK. Is one of those the disk you wanted to remove, or is it no longer attached?

Link to post

The 3TB was giving a lot of errors, I removed and add a 1TB. I guess the 3TB wasn't going to work.

I trying to understand how this works before I buy 4TB hard drives.

Getting the array started is taking long. 6-8 hrs. I want to getting a NAS with remote Access.  

This is an 4 year old i5 with 16gb RAM, Is this ok?

 

Link to post
12 minutes ago, TechRay said:

The 3TB was giving a lot of errors

I don't see that disk in the diagnostics. I think there is a very good chance there is nothing wrong with it. Install that 3TB and leave the others installed then post new diagnostics. Doesn't matter how or whether you assign them, I just want to take a look at the SMART for that 3TB disk

Link to post

I see you have a RAID controller. Make sure it isn't using any RAID mode. Unraid IS NOT RAID, and using hardware RAID controller in any RAID mode can cause problems.

Link to post

OK 
 

Total size:4 TB

Elapsed time:32 minutes

Current position:2.98 TB (74.6 %)

Estimated speed:152.3 MB/sec

Estimated finish:1 hour, 51 minutes

 

ParityST4000VX007-2DT166_ZGY5DKLN - 4 TB (sde)

 

Disk 1

ParityST4000VX007-2DT166_ZGY5DKLN - 4 TB (sde)

Disk 1WDC_WD20PURX-64P6ZY0_WD-WMC4M0E6WRCY - 2 TB (sdb)

Disk 2WDC_WD10EZEX-08WN4A0_WD-WCC6Y3CCP24F - 1 TB (sdd)

Link to post
35 minutes ago, TechRay said:

Now that I got it running with the 2TB and 1TB. 

I installed windows 10 VM and Win Server VM, how do i access it. Is there a video or instructions?

Did you setup these VMs to have their own video cards?

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.