UNRAID 6.9.1 Wake-On-Lan still broken!


Recommended Posts

  • 4 weeks later...
Posted (edited)

As SpaceInvaderOne's excellent videos will cover 6.9.x from now on, I decided to put all my three servers on it, despite one of them without WOL (and basically having to run up and down as it is a media - and main backup server not running all the time). So today I went in deep trying to fix it. Which I found / did!

 

Apparently, the command "Custom commands before sleep:" in the Sleep plugin "ethtool -s eth0 wol g" is not being executed. 

 

By just removing the command from the Sleep plugin, and creating a bash script to run at each array start the WOL is operational again.

 

Steps:

- If not already, install the "User Scripts" plugin;

- Optionally and recommended, if you want it to appear on the menu tabs, install plugin "Custom Tab"

- Create a new plugin, like "ReActivateWOL", with the following lines:

 

#!/bin/bash
ethtool -s eth0 wol g

and save changes.

 

- Instead of "Schedule Disabled" change to "At Startup of Array" (maybe "At Stopping of Array" also works, did not try that yet)

- and click Done.

 

To ReActivateWOL:

- Stop Array

- Start Array

 

Now WOL should work again after Sleep and even after Shutdown (in my case).

 

Hope it will work for you too.

Edited by gerard6110
typos
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.