Unraid OS version 6.9.2 available


148 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

  • Replies 147
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

This release contains bug fixes and minor improvements.   To upgrade: First create a backup of your USB flash boot device: Main/Flash/Flash Backup If you are running any 6.4 o

We're working on a design that lets driver plugins be automatically updated when we issue a release.

It's hard to release it in the USA and around the world at the same time.   Someone is always sleeping.   Also @limetech getting us the latest kernel the same day it was released.

Posted Images

On 4/11/2021 at 12:29 PM, ich777 said:

Is it possible that some containers in bridge mode rely on other containers that are in br0 on your system and you have access to host enabled?

Host access is disabled and no container rely on any other and each restart other Containers are online, so it seems to be random...

Edited by DarkMan83
Link to post

I upgraded from 6.9.1 to 6.9.2 on both my servers with no problems. In fact I thought the upgrade went faster than normal. Not complaining one bit. You guys are awesome thank you for continue support of Unraid.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to post
On 4/8/2021 at 9:54 AM, kl0wn said:

I'm stuck on "Reboot Now" it spins for a bit then throws a 504 Gateway error. I also tried to reboot via the typical "Reboot" button, no dice. I SSH'd in and was able to reboot but it didn't update to the 6.9.2 and still shows the "Reboot Now" banner. Any thoughts?

Anyone?

Link to post
7 minutes ago, kl0wn said:

Anyone?

Try it again?  How much memory is in your server?  Were there any errors during the installation?  Worst comes to worst you can always manually update by downloading the zip file and overwriting all of the bz* files in the root with those in the zip

Link to post
On 4/10/2021 at 11:54 AM, itimpi said:

Not quite sure what you mean here?    I agree that you need an additional USB stick containing a valid licence for that USB stick but once you have that running unRaid in a VM is comparatively trivial to set up.  

 

From the tutorial I saw... it seemed to involve a lot of tricks to make everything work as it should. Not being able to emulate the flash drive is an issue for me as well.

Link to post
5 hours ago, dnLL said:

 

From the tutorial I saw... it seemed to involve a lot of tricks to make everything work as it should. Not being able to emulate the flash drive is an issue for me as well.


Not sure what tutorial you are talking about?   I think it might be worth getting the steps involved in setting up such a VM into the VM section of the official documentation?

 

The one thing there is no workaround that I know of is the requirement to use a genuine (licenced) flash drive for each running VM.

Link to post
On 4/10/2021 at 8:36 AM, dnLL said:

Making Unraid work as a VM in Unraid requires a lot of workarounds currently.

 

Please see this guide, it is not difficult:

 

Link to post
On 4/12/2021 at 10:49 AM, Squid said:

Try it again?  How much memory is in your server?  Were there any errors during the installation?  Worst comes to worst you can always manually update by downloading the zip file and overwriting all of the bz* files in the root with those in the zip

 

I tried a few times - no dice. 8GB of RAM. No errors. I'll give the manual method a shot this weekend. Thanks, bud.

Link to post
On 4/13/2021 at 1:23 AM, itimpi said:

The one thing there is no workaround that I know of is the requirement to use a genuine (licenced) flash drive for each running VM.

 

Yup, and flash drives aren't very reliable in 24/7 operation, I've tried plenty of makes and models and anytime I get 300+ days of uptime, I need to change the flash drive since it's corrupted and won't even properly reformat (sometimes it does but I don't trust it anymore). So I definitely don't want to duplicate that problem. You need to have a different flash drive model than the one running on your hardware as well.

 

I guess I will wait for Limetech to come up with a solution that doesn't involve having a flash drive.

Link to post
1 minute ago, dnLL said:

 

Yup, and flash drives aren't very reliable in 24/7 operation, I've tried plenty of makes and models and anytime I get 300+ days of uptime, I need to change the flash drive since it's corrupted and won't even properly reformat (sometimes it does but I don't trust it anymore). So I definitely don't want to duplicate that problem. You need to have a different flash drive model than the one running on your hardware as well.

 

I guess I will wait for Limetech to come up with a solution that doesn't involve having a flash drive.

 

I am using flash drives that I have had for 5 years plus with no problems.   My experience is that if you stick with USB2 drives and avoid the tiny form factor ones they DO tend to be reliable.

Link to post
18 minutes ago, itimpi said:

 

I am using flash drives that I have had for 5 years plus with no problems.   My experience is that if you stick with USB2 drives and avoid the tiny form factor ones they DO tend to be reliable.

 

I'm currently using the Samsung BAR Plus and it has yet to break but it hasn't been a year yet, we will see. Anyways, I'm out of topic a little bit :]

 

Point is, it could be improved especially for running Unraid as a VM within Unraid itself, but yes I'm sure it works fine with a different flash drive properly set up.

Link to post
3 hours ago, dnLL said:

 

Yup, and flash drives aren't very reliable in 24/7 operation, I've tried plenty of makes and models and anytime I get 300+ days of uptime, I need to change the flash drive since it's corrupted and won't even properly reformat (sometimes it does but I don't trust it anymore). So I definitely don't want to duplicate that problem. You need to have a different flash drive model than the one running on your hardware as well.

 

I guess I will wait for Limetech to come up with a solution that doesn't involve having a flash drive.

I have flash drives in use since the unRAID 4.7 days... more than 10 years ago.  1 is a USB 1.0 drive and the other is a USB 2.0 drive. both are running fine and not given me any problems.

 

If you are losing USB drive at 1 per year that seems quite excessive for the amount of writes that should be going to a flash drive normally.

Link to post

Hi!

 

I upgraded to 6.9.2 from 6.8.3 on one of my servers and I thought everything went just fine, but now a couple of days in I see that the CPU-usage on my 6-core Intel 4930K has gone from ~6% to ~20% when "idle" or maybe it should expressed as a "normal" state.

This with 2 VM's (hassio and unifi) and 3 dockers running, same things both before and after the upgrade.

 

I can't wrap my head around what is using the CPU so much, "top" and "htop" gives different answers + I'm not that familiar with linux.

 

So maybe someone could be kind enough to check my attached diagnostics and help me figure out what is going on?

 

nas-diagnostics-20210415-0744.zip

Link to post
47 minutes ago, Koenig said:

CPU-usage on my 6-core Intel 4930K has gone from ~6% to ~20% when "idle" or maybe it should expressed as a "normal" state.

Check this:

 

Link to post

Just upgraded from 6.9.1 over to 6.9.2 and seem to be having issues from the start such as my Win10 VM has disappeared and when I goto the Docker tab I get an error stating "Docker service failed to start"

 

Edited by LJP_92
Link to post
40 minutes ago, LJP_92 said:

Just upgraded from 6.9.1 over to 6.9.2 and seem to be having issues from the start such as my Win10 VM has disappeared and when I goto the Docker tab I get an error stating "Docker service failed to start"

Please start a thread in the general support forum and attach the diagnostics: Tools -> Diagsnotics

Link to post

I'm wondering if anybody with an LSI card using the mpt3sas driver has noticed any speed issues?

I'm using a LSI SAS9206-16E HBA and its dual linked to an expander / enclosure - ARC-4036

I've had this setup for a long while now and I've always gotten the maximum speed out of all my HDDs from it.

But when I upgraded to 6.9.2 this weekend, half of my drives on the HBA started running at 60MBs only compared to the usual ~200MBs

When I reverted back to 6.9.1 the drives all ran at their max speed

 

When I have time, I'll try to upgrade again and see if the problem occurs again

I don't have the all drives benchmark in 6.9.2 which gives really weird results.

controller-benchmark-6.9.1.thumb.png.ed58e63f7936440e755b19d7283aa458.png

benchmark-speeds.thumb.jpeg.e79e0744c34905d1082dc83128be4ad7.jpeg

^ This is Disk 5 (black is 6.9.2)

Link to post
3 hours ago, ken-ji said:

I'm wondering if anybody with an LSI card using the mpt3sas driver has noticed any speed issues?

 

Yep - there is something wrong... or the DiskSpeed-Docker needs an upgrade...

SAS2308 - 2021-04-15 174722.jpg

Edited by Zonediver
Link to post
10 hours ago, JorgeB said:

Check this:

 

Thank you, changing  the CPU-governor to "on demand" seems to bring the CPU-levels back to where they were before the upgrade.

However that also seems to increase the power-draw a bit, not unexpected and I can't really say if it is more now than before the upgrade (should be, atleast some as it was on power save before but not stuck at the lowest p-state).

 

Again - Thank you for the tip!

Link to post
7 hours ago, Zonediver said:

 

Yep - there is something wrong... or the DiskSpeed-Docker needs an upgrade...

SAS2308 - 2021-04-15 174722.jpg

Well I had a parity check run then and the speeds got capped to the slow 60MBs so its not the DiskSpeed-Docker's fault I think.

Link to post
  • Updated 6.9.1 -> 6.9.2 without issues....except
Quote

WARNINGS FOUNDSUGGESTED FIX

Share Public Programs Share set to prefer a cache pool, but will not move Due to a current issue in Unraid 6.9.2, shares with spaces in them will never get moved to the cache pool. Advised to rename the share without using a space

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.