[6.9.2] Disk errors


Recommended Posts

Hey everyone,

 

Looking for advice on next steps on how to deal with some disk errors I have been fighting with. About a month ago I had one disk report read errors, and so I did the usual pull bad disk, replace with known good disk and rebuild. This was followed by another that did the same, so I pulled it and rebuilt with another known good disk. Everything rebuilt fine and all was good.

 

I always do a pre-clear postmortem on bad disks to confirm they are unreliable. However, this time 3 cycles of preclear on each disk reported that these disks were still good. This worried me, as I wondered if the issue could then be with the cabling or HBA. And of course, this issue reared its ugly head again on the same disk slots, even though the disks were new and pre-tested (I always do 3 rounds of preclear before putting a disk into the array). So I swapped the HBA and got new cables. Everything rebuilt fine and I ran a parity check immediately after, which passed with zero errors.

 

But I wouldn't be posting here if the issue didn't persist. Today I got read errors again on the same two disks, both at the same time. No data loss (thank goodness for dual parity), but I'm at a loss on next steps for troubleshooting. Attached is the diagnostics zip file with the most recent round of disks errors captured (disks 13 and 14, sds and sdv).

 

Any suggestions on what to try next would be greatly appreciated.

 

jt-diagnostics-20210913-1333.zip

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.