Jump to content

"Docker Service failed to start" after moving the docker.img around with unBalance


Sandwich

Recommended Posts

I've been emptying out my largest data drive (6Tb), moving its contents over to other data drives, in preparation for making it a second parity disk. In unBalance, there were two top-level directories listed on the drive: /Public and /system. The /system/docker/docker.img file was the only file under /system that I could see.

I moved both directories to other drives, letting unBalance decide which drives to use. It seemed to go fine, and in Settings -> Docker, the drive-agnostic path should still be the same: /mnt/user/system/docker/docker.img

 

Nevertheless, Docker hasn't been able to successfully start since the move. Any ideas? Diagnostics attached.

cube-diagnostics-20210926-2115.zip

Link to comment

Port multipliers are not particularly recommended (Your mileage will vary)

Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.04: SATA link up 6.0 Gbps (SStatus 133 SControl 330)
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.00: ATA-9: WDC WD30EZRX-00D8PB0,      WD-WMC4N1244814, 80.00A80, max UDMA/133
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.00: 5860533168 sectors, multi 0: LBA48 NCQ (depth 32), AA
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.00: configured for UDMA/133
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.02: NCQ Send/Recv Log not supported
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.02: ATA-9: ST3000VN007-2E4166,             Z730JMM1, SC60, max UDMA/133
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.02: 5860533168 sectors, multi 0: LBA48 NCQ (depth 32), AA
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.02: NCQ Send/Recv Log not supported
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.02: configured for UDMA/133
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.03: ATA-8: WDC WD30EZRX-00AZ6B0,      WD-WMC070040204, 80.00A80, max UDMA/133
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.03: 5860533168 sectors, multi 0: LBA48 NCQ (depth 32), AA
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.03: configured for UDMA/133
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.04: failed to read native max address (err_mask=0x1)
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.04: HPA support seems broken, skipping HPA handling
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.04: failed to enable AA (error_mask=0x1)
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.04: ATA-9: WDC WD30EZRX-00DC0B0,      WD-WCC1T1703192, 80.00A80, max UDMA/133
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.04: 5860533168 sectors, multi 0: LBA48 NCQ (depth 32)
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.04: failed to enable AA (error_mask=0x1)
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10.04: configured for UDMA/133 (device error ignored)
Sep 25 22:56:32 Cube kernel: ata10: EH complete

 

Your drives attached to it are continually resetting, probably severely impacting performance.

 

6 hours ago, Sandwich said:

Docker hasn't been able to successfully start

Just delete the image and recreate it, then reinstall via Apps -> Previous Apps

Link to comment
8 hours ago, Squid said:

Port multipliers are not particularly recommended (Your mileage will vary)

 

Your drives attached to it are continually resetting, probably severely impacting performance.

 

"Port multipliers"? Is that the same as SATA expansion cards? I got this off Amazon: https://www.amazon.com/dp/B083WF95Q1?psc=1&ref=ppx_yo2_dt_b_product_details

 

My MB only has like 6 SATA ports natively, so I need extra ports somehow...

 

8 hours ago, Squid said:

Just delete the image and recreate it, then reinstall via Apps -> Previous Apps

Ahh, awesome, thanks!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...