Flash Backup: Activated: Not up-to-date (My Servers - Flash backup unavailable)


Recommended Posts

Hello,

 

I watched Spaceinvader One video: "The My Servers Plugin - 4 Great Features 1 Great Plugin !" and followed the steps. However, I have the following issue: under the Settings/ManagementAccess tab it shows Flash Backup: Activated: Not up-to-date. See Screenshot:

 

954373684_Notup-to-date.thumb.jpg.0019e9b12920609fbc9245b18db806dc.jpg

 

When I click Update: I get the spinning icon saying "loading" Then nothing happens. It just shows the above.

 

When I go to My Servers Page. It says: "Flash backup unavailable" See Screenshot:

 

MyServers-FlashBackupUnavailable.jpg.582feb95851fa39a4c7d04092767f0d7.jpg

 

How do I fix this?

 

Thank you for the help!

Link to comment

There is likely a network issue blocking the backup.

 

Please open a webterminal and type:
  ping backup.unraid.net
It should resolve to 54.70.72.154. If it does not, then go to Settings -> Network Settings and set your DNS server to 8.8.8.8

Link to comment
3 hours ago, ljm42 said:

There is likely a network issue blocking the backup.

 

Please open a webterminal and type:
  ping backup.unraid.net
It should resolve to 54.70.72.154. If it does not, then go to Settings -> Network Settings and set your DNS server to 8.8.8.8

 

When I ping backup.unraid.net, it does resolve 54.70.72.154. However, the pings are 100% loss. Not sure if unraid's server just doesn't respond to ping requests. When I checked today when I got home from work. It had successfully uploaded. I didn't make any changes to my firewall since trying yesterday. Not sure why it didn't work yesterday and all of a sudden it worked today. Thanks for your suggestion!

 

MyServer.jpg.904ea25f4b5d9fb9fc84daf35bbb0de2.jpg

 

Link to comment