MacOS GPU Passthrough gives black screen


Recommended Posts

Hi!

Im trying to passthrough a nvidia gpu to my MacOS High Sierra VM, but it only gives a black screen. Can anyone help me?

I followed Spaceinvaders video several times but still no luck.

 

I fixed the multifunction, added vbios etc, tried with and without topology, 3 and 4 cores (6/8 threads)

I use the same GPU for a windows vm and a linux vm and it works perfect with the same settings (CPU pinning, RAM, vbios)

 

Quote
<?xml version='1.0' encoding='UTF-8'?>
<domain type='kvm' xmlns:qemu='http://libvirt.org/schemas/domain/qemu/1.0'>
  <name>Macinabox HighSierra</name>
  <uuid>b3ee31ca-2e61-4157-96be-774bbe5733d8</uuid>
  <description>MacOS High Sierra</description>
  <metadata>
    <vmtemplate xmlns="unraid" name="Windows 10" icon="HighSierra_1.png" os="osx"/>
  </metadata>
  <memory unit='KiB'>16777216</memory>
  <currentMemory unit='KiB'>16777216</currentMemory>
  <memoryBacking>
    <nosharepages/>
  </memoryBacking>
  <vcpu placement='static'>6</vcpu>
  <cputune>
    <vcpupin vcpu='0' cpuset='3'/>
    <vcpupin vcpu='1' cpuset='9'/>
    <vcpupin vcpu='2' cpuset='4'/>
    <vcpupin vcpu='3' cpuset='10'/>
    <vcpupin vcpu='4' cpuset='5'/>
    <vcpupin vcpu='5' cpuset='11'/>
  </cputune>
  <os>
    <type arch='x86_64' machine='pc-q35-5.1'>hvm</type>
    <loader readonly='yes' type='pflash'>/mnt/user/system/custom_ovmf/Macinabox_CODE-pure-efi.fd</loader>
    <nvram>/etc/libvirt/qemu/nvram/afe4b2f6-24f4-3326-a1a0-9158a1c03cf9_VARS-pure-efi.fd</nvram>
  </os>
  <features>
    <acpi/>
    <apic/>
  </features>
  <cpu mode='host-passthrough' check='none' migratable='on'>
    <topology sockets='1' dies='1' cores='3' threads='2'/>
    <cache mode='passthrough'/>
    <feature policy='require' name='topoext'/>
  </cpu>
  <clock offset='utc'>
    <timer name='rtc' tickpolicy='catchup'/>
    <timer name='pit' tickpolicy='delay'/>
    <timer name='hpet' present='no'/>
  </clock>
  <on_poweroff>destroy</on_poweroff>
  <on_reboot>restart</on_reboot>
  <on_crash>restart</on_crash>
  <devices>
    <emulator>/usr/local/sbin/qemu</emulator>
    <disk type='file' device='disk'>
      <driver name='qemu' type='raw' cache='writeback'/>
      <source file='/mnt/user/domains/Macinabox HighSierra/macos_disk.img'/>
      <target dev='hdc' bus='sata'/>
      <boot order='1'/>
      <address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='2'/>
    </disk>
    <controller type='usb' index='0' model='ich9-ehci1'>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x7'/>
    </controller>
    <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci1'>
      <master startport='0'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x0' multifunction='on'/>
    </controller>
    <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci2'>
      <master startport='2'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x1' multifunction='on'/>
    </controller>
    <controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci3'>
      <master startport='4'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x2'/>
    </controller>
    <controller type='pci' index='0' model='pcie-root'/>
    <controller type='pci' index='1' model='pcie-root-port'>
      <model name='pcie-root-port'/>
      <target chassis='1' port='0x8'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x0' multifunction='on'/>
    </controller>
    <controller type='pci' index='2' model='pcie-root-port'>
      <model name='pcie-root-port'/>
      <target chassis='2' port='0x9'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x1'/>
    </controller>
    <controller type='pci' index='3' model='pcie-root-port'>
      <model name='pcie-root-port'/>
      <target chassis='3' port='0x12'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x2'/>
    </controller>
    <controller type='pci' index='4' model='pcie-root-port'>
      <model name='pcie-root-port'/>
      <target chassis='4' port='0x13'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x3'/>
    </controller>
    <controller type='pci' index='5' model='pcie-root-port'>
      <model name='pcie-root-port'/>
      <target chassis='5' port='0xa'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x2'/>
    </controller>
    <controller type='virtio-serial' index='0'>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x02' slot='0x00' function='0x0'/>
    </controller>
    <controller type='sata' index='0'>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1f' function='0x2'/>
    </controller>
    <interface type='bridge'>
      <mac address='52:54:00:9e:01:d7'/>
      <source bridge='br0'/>
      <model type='e1000-82545em'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x01' slot='0x00' function='0x0'/>
    </interface>
    <serial type='pty'>
      <target type='isa-serial' port='0'>
        <model name='isa-serial'/>
      </target>
    </serial>
    <console type='pty'>
      <target type='serial' port='0'/>
    </console>
    <channel type='unix'>
      <target type='virtio' name='org.qemu.guest_agent.0'/>
      <address type='virtio-serial' controller='0' bus='0' port='1'/>
    </channel>
    <input type='tablet' bus='usb'>
      <address type='usb' bus='0' port='1'/>
    </input>
    <input type='mouse' bus='ps2'/>
    <input type='keyboard' bus='ps2'/>
    <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'>
      <driver name='vfio'/>
      <source>
        <address domain='0x0000' bus='0x26' slot='0x00' function='0x0'/>
      </source>
      <rom file='/mnt/user/isos/vbios/gtx1070edited2.rom'/>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x0' multifunction='on'/>
    </hostdev>
    <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'>
      <driver name='vfio'/>
      <source>
        <address domain='0x0000' bus='0x26' slot='0x00' function='0x1'/>
      </source>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x03' slot='0x00' function='0x1'/>
    </hostdev>
    <hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'>
      <driver name='vfio'/>
      <source>
        <address domain='0x0000' bus='0x27' slot='0x00' function='0x3'/>
      </source>
      <address type='pci' domain='0x0000' bus='0x05' slot='0x00' function='0x0'/>
    </hostdev>
    <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'>
      <source>
        <vendor id='0x1038'/>
        <product id='0x12aa'/>
      </source>
      <address type='usb' bus='0' port='2'/>
    </hostdev>
    <hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'>
      <source>
        <vendor id='0x1038'/>
        <product id='0x1730'/>
      </source>
      <address type='usb' bus='0' port='3'/>
    </hostdev>
    <memballoon model='none'/>
  </devices>
  <qemu:commandline>
    <qemu:arg value='-usb'/>
    <qemu:arg value='-device'/>
    <qemu:arg value='usb-kbd,bus=usb-bus.0'/>
    <qemu:arg value='-device'/>
    <qemu:arg value='************************'/>
    <qemu:arg value='-smbios'/>
    <qemu:arg value='type=2'/>
    <qemu:arg value='-cpu'/>
    <qemu:arg value='Penryn,kvm=on,vendor=GenuineIntel,+invtsc,vmware-cpuid-freq=on,+pcid,+ssse3,+sse4.2,+popcnt,+avx,+aes,+xsave,+xsaveopt,check'/>
  </qemu:commandline>
</domain>

 

 

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.