"SimpleFeatures" Plugin - Version 1.0.11



2848 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

  • Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Is there anything within simplefeatures that would prevent my drives from spinning down? Since I updated from 5.12a to 5.14 and starting using simplefeatures again, my drives don't spin down. They used to spin down without a problem. I disable everything I can think of and it doesnt fix the problem.

 

All drives are set to spin down after 15 mins.

 

I thought I say someone post a command to see what is accessing your drives but i can't find it. I know it could be anything but I thought I would start here.

 

Thanks.

Link to post

I have issue as well that my cache drive never spinn down, have worked great before, i don't know if it have something to simplefeatures or not, but is strange.

I have only SABnzb & slimserver installed to my cach drive

 

EDIT

 

It looks like that is the slimserver that cause this issue.

 

 

//Peter

Link to post

spidi,

 

I know why disk1 wouldn't spin down but it is effect all of my disks. Back before this happened, when i wasn't watching anything with plex, disk1 would even spin down. I have disabled every plugin I can think of, including Plex, and doesn't fix it. My next test I guess will reboot without simplefeatures and it's plugins.

Link to post

i removed all the SimpleFeature files and rebooted. Drives are spinning down like they should. The problem was around for a couple of reboots so I know the actual reboot didn't solve it.

 

what was removed was simplefeatures, email notify, system info, s3 sleep, disk stats, disk health, and cache dirs.

 

When I can I will start installed one by one and checking spin down so I can figure out which one might be causing it.

Link to post

Speeding_ant, for a feature request, a page where users can make crons that are reinstalled after reboot.

 

For instance, if I want to install a cron to run a certain script every hour, after a reboot I have to edit crontab again to add the cron back. Of course I could add this to my go script to edit the crontab, but for ease, it would be great to have a page/feature in simplefeatures to allow this.

 

I imagine a page where I can set how often to run the cron, and then either a field to type in the script or a browse button to choose where on the flash the script exists, and simplefeatures edit the crontab appropriately, re-adding crons after reboot.

Link to post

Feature Request

 

On the User shares, option min disk space, can we enter something like 10gb or 1tb and have it convert to the proper format?  Just a convenience feature :)

 

Myk

That notation is already supported by unRAID, e.g. you can enter 20GB as a value (see also the help file of unRAID).

Link to post

Feature Request

 

On the User shares, option min disk space, can we enter something like 10gb or 1tb and have it convert to the proper format?  Just a convenience feature :)

 

Myk

That notation is already supported by unRAID, e.g. you can enter 20GB as a value (see also the help file of unRAID).

Are you sure?  I don't ever remember seeing that in a release note, and all earlier versions needed it in kilobytes.
Link to post

i was told in another thread it had to be entered in kilobytes, i think it is sent and as a command line param when the fuse filesystem is started, am going to search syslog and fine out, had to start finding a conversion site etc, pain, would be nice if it would take M, GB and TB etc...

 

Myk

 

Link to post

Hi, I'm having a small problem with S3 sleep. My server shuts down nicely with the SimpleFeatures script, and I can restart it with a WOL signal.

However, once it starts, I can't access the webgui. I can still access unmenu, and the server through SMB and telnet.

 

If I try and restart it, using the command "/usr/local/sbin/emhttp &" (I hope thats right!), I get this in my syslog:

 

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: unRAID System Management Utility version 5.0-beta14

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: Copyright © 2005-2011, Lime Technology, LLC

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: Basic key detected, GUID:

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: get_config_idx: fopen /boot/config/flash.cfg: No such file or directory - assigning defaults

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: shcmd (1): rmmod md-mod |& logger

Mar 25 14:28:49 Tower kernel: md: unRAID driver removed

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: shcmd (2): udevadm settle

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: Device inventory:

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: WDC_WD10EADS-00L5B1_WD-WCAU42912084 (sda) 976762584

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: WDC_WD10EADS-00L5B1_WD-WCAU42912203 (sdb) 976762584

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: shcmd (3): modprobe md-mod super=/boot/config/super.dat slots=3 |& logger

Mar 25 14:28:49 Tower kernel: md: unRAID driver 2.1.3 installed

Mar 25 14:28:49 Tower kernel: mdcmd (1): import 0 0,0

Mar 25 14:28:49 Tower kernel: md: disk0 removed

Mar 25 14:28:49 Tower kernel: mdcmd (2): import 1 8,16 976762552 WDC_WD10EADS-00L5B1_WD-WCAU42912203

Mar 25 14:28:49 Tower kernel: md: import disk1: [8,16] (sdb) WDC_WD10EADS-00L5B1_WD-WCAU42912203 size: 976762552

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: shcmd (4): /usr/local/sbin/emhttp_event driver_loaded

Mar 25 14:28:49 Tower kernel: mdcmd (3): import 2 8,0 976762552 WDC_WD10EADS-00L5B1_WD-WCAU42912084

Mar 25 14:28:49 Tower kernel: md: import disk2: [8,0] (sda) WDC_WD10EADS-00L5B1_WD-WCAU42912084 size: 976762552

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp_event: driver_loaded

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: shcmd (5): :>/etc/samba/smb-shares.conf

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: Restart SMB...

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: shcmd (6): killall -HUP smbd

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: shcmd (7): ps axc | grep -q rpc.mountd

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: _shcmd: shcmd (7): exit status: 1

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: main: can't bind listener socket: Address already in use

 

Any hints or tips? Thanks in Advance!

 

Link to post

Noob alert!

 

Just put op a new server, all new config and trying to install the SimpleFeatures plugin.

I just can't get it to work....are there any requirements?

I have added the files to the /boot/extra directory, but I'm not seeing any changes to the main screen?

What am i missing here?

I'm on 5.14

 

Tia/Lappen

 

Link to post

If I try and restart it, using the command "/usr/local/sbin/emhttp &" (I hope thats right!), I get this in my syslog:

 

Mar 25 14:28:49 Tower emhttp: main: can't bind listener socket: Address already in use

 

Any hints or tips? Thanks in Advance!

 

You still have emhttp running from before you sleep and after you resume. That's why you're getting the "Address already in use". Don't start emhttp a second time if it's still running. You need to stop it first before you can restart it.

Link to post

I just installed SimpleFeatures on a new build. Unraid version is 5b12a Basic. Installing went well but after pressing Health unraid main seems to have crashed, or it is taking a very long time to finish.

 

I also did just get a text listing of the menu points and no buttons.

Link to post
  • Squid locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.