Jump to content

Docker repeatedly keeps failing, server keeps becoming unresponsive after some time


Recommended Posts

Hi everyone, I've been running the same instance of unraid for almost 8 years. Currently upgraded to 6.12. My docker had failed 3 times alone this year where I've had to delete and create a new docker.img. 

Also, the server has a tendency to "hang", where I'd still be able to remotely access some docker apps but I cannot access the unraid gui itself. This happens as often as a day after rebooting. 

I'm not sure where to begin to look. 

 

Thank you in advance

Link to comment
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

was away for a little while and moved the system to another power source to make sure that wasnt causing the issues. server lasted 5-6 days of on time before it was unresponsive over the network. log attached.

 

3 main issues

1) server hanging

2) docker crash (was rebuilt less than a week ago)

3) upon rebooting after a hang, i cannot access the gui from my main desktop for 20-30minutes - i can only access it from my iOSl browser. (tried different browsers, incognito etc..)

syslog-192.168.2.40.log

Link to comment
Jul 12 12:01:13 MediaHub kernel: macvlan_broadcast+0x10a/0x150 [macvlan]
Jul 12 12:01:13 MediaHub kernel: ? _raw_spin_unlock+0x14/0x29
Jul 12 12:01:13 MediaHub kernel: macvlan_process_broadcast+0xbc/0x12f [macvlan]

 

Switching to ipvlan should fix it (Settings -> Docker Settings -> Docker custom network type -> ipvlan (advanced view must be enabled, top right)).

 

Also, and if if you haven't yet, check filesystem on this device:

 

Aug 12 02:24:12 MediaHub kernel: XFS (sdf1): Metadata corruption detected at xfs_dinode_verify+0xa0/0x732 [xfs], inode 0x6c2a77 dinode
Aug 12 02:24:12 MediaHub kernel: XFS (sdf1): Unmount and run xfs_repair

 

Link to comment

Unfortunately now there's nothing relevant logged, this usually points to a hardware issue, one thing you can try is to boot the server in safe mode with all docker/VMs disabled, let it run as a basic NAS for a few days, if it still crashes it's likely a hardware problem, if it doesn't start turning on the other services one by one.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...