VirtualBox Plugin for unRAID v5 and v6


theone

778 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

  • Replies 777
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hello,   I am proud to present: VirtualBox plugin for unRAID v5 and v6   The plugin installs both VirtualBox package and the VirtualBox Extension package (it does not ins

Looks like issue with 5.1.20 extension pack.  I see a brief question something like do I agree to these terms or whatever with a y/n? along the bottom of the GUI before a message saying install failed

Posted Images

I followed this post, and compiled it myself  ;D

 

http://lime-technology.com/forum/index.php?topic=25099.msg274366#msg274366

 

If anyone wants to try it then here you go - I bear no responsibility for any damage this could cause - it worked for me that's all I'm saying - no support or anything offered...

 

https://www.dropbox.com/sh/qoh31loweayhrzf/AAAyMGRvtr_yRjfbXxS3Jk4Ba?dl=0

 

2drxqok.png

 

Link to post

I followed this post, and compiled it myself  ;D

 

http://lime-technology.com/forum/index.php?topic=25099.msg274366#msg274366

 

If anyone wants to try it then here you go - I bear no responsibility for any damage this could cause - it worked for me that's all I'm saying - no support or anything offered...

 

https://www.dropbox.com/sh/qoh31loweayhrzf/AAAyMGRvtr_yRjfbXxS3Jk4Ba?dl=0

 

2drxqok.png

 

Is this running on v6b12? and if so how are you running a webserver?

Link to post
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

will this plugin work on v6b12+???

 

I have been unable to get this plugin working on 6b12+.

 

I just attempted with 6b14b, I was going to compile VirtualBox for my kernel myself. I installed the plg using the webui but I could not access the plugin settings page, it was just blank even after a restart.

 

Hopefully it will be updated at some stage!

Link to post

will this plugin work on v6b12+???

 

I have been unable to get this plugin working on 6b12+.

 

I just attempted with 6b14b, I was going to compile VirtualBox for my kernel myself. I installed the plg using the webui but I could not access the plugin settings page, it was just blank even after a restart.

 

Hopefully it will be updated at some stage!

 

Hi, I can help with that. PhAzE had a very helpful few lines which you can add to your "GO" file.

 

#PhAzE v12 Updates - virtualbox

cp -r /usr/local/emhttp/plugins/webGui/phaze.page /usr/local/emhttp/plugins/dynamix

echo "" >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

echo "---" >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

echo "" >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

cat /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.php >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

rm -f /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.php

sed -i 's!\r!!g' /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

 

Instead of restarting, after you add this to the GO file open a Telnet session and past the script in there and press enter. Refresh the VirtualBox settings page and it should now appear.

 

Cheers

Link to post

Hi, I can help with that. PhAzE had a very helpful few lines which you can add to your "GO" file.

 

#PhAzE v12 Updates - virtualbox

cp -r /usr/local/emhttp/plugins/webGui/phaze.page /usr/local/emhttp/plugins/dynamix

echo "" >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

echo "---" >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

echo "" >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

cat /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.php >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

rm -f /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.php

sed -i 's!\r!!g' /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

 

Instead of restarting, after you add this to the GO file open a Telnet session and past the script in there and press enter. Refresh the VirtualBox settings page and it should now appear.

 

Cheers

Thanks for suggestion, but I'm afraid this will not work, looking at the addition suggested to the GO file I checked around my file system and "/usr/local/emhttp/plugins/webGui/phaze.page" does not even exist on my system.

 

Hopefully we will see native support of b12+ within this plugin soon, until then I'll wait!

 

 

Link to post

Hi, I can help with that. PhAzE had a very helpful few lines which you can add to your "GO" file.

 

#PhAzE v12 Updates - virtualbox

cp -r /usr/local/emhttp/plugins/webGui/phaze.page /usr/local/emhttp/plugins/dynamix

echo "" >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

echo "---" >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

echo "" >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

cat /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.php >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

rm -f /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.php

sed -i 's!\r!!g' /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

 

Instead of restarting, after you add this to the GO file open a Telnet session and past the script in there and press enter. Refresh the VirtualBox settings page and it should now appear.

 

Cheers

Thanks for suggestion, but I'm afraid this will not work, looking at the addition suggested to the GO file I checked around my file system and "/usr/local/emhttp/plugins/webGui/phaze.page" does not even exist on my system.

 

Hopefully we will see native support of b12+ within this plugin soon, until then I'll wait!

 

I just tried it on v6b14b and it worked for me! Thank you! Down side is even though the page is showing up, there hasn't been any compatible Virtualbox releases for it, so it still will not run. At least the page is showing up now.

Link to post

I haven't compiled the latest virtualbox for unraid 6b14 because my test server is down.

 

The test server is an UNRAID (FREE license) virtual machine running on Windows VirtualBox that uses an IDE drive as the USB drive.

The latest beta (14) for some reason doesn't let me run it as such - doesn't seem to allow the server to start running the array without recognizing the USB drive which does not exist.

in previous beta versions and also on unraid 5 there wasn't such a problem.

It boots fine and reaches the WEBUI stage but the array stays offline (STOP mode).

 

Can anyone help finding a solution?

 

Link to post

Hi, I can help with that. PhAzE had a very helpful few lines which you can add to your "GO" file.

 

#PhAzE v12 Updates - virtualbox

cp -r /usr/local/emhttp/plugins/webGui/phaze.page /usr/local/emhttp/plugins/dynamix

echo "" >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

echo "---" >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

echo "" >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

cat /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.php >> /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

rm -f /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.php

sed -i 's!\r!!g' /usr/local/emhttp/plugins/virtualbox/virtualbox.page

 

Instead of restarting, after you add this to the GO file open a Telnet session and past the script in there and press enter. Refresh the VirtualBox settings page and it should now appear.

 

Cheers

Thanks for suggestion, but I'm afraid this will not work, looking at the addition suggested to the GO file I checked around my file system and "/usr/local/emhttp/plugins/webGui/phaze.page" does not even exist on my system.

 

Hopefully we will see native support of b12+ within this plugin soon, until then I'll wait!

 

If you pop this in it will work. I am fairly confident because I am using it now.

 

Give it a whirl, nothing to loose and would greatly appreciate a v6b14a update.

 

Thanks

Link to post

great info for the webgui to work but i am in same boat now. No compatible virtualbox. Might be time to learn docker :(

 

I hear you! I am running v6b12 and cant upgrade until its compiled for the new kernel. Only reason I cant leave is because of a WinVM that I am running.

 

.... O well....

Link to post

I haven't compiled the latest virtualbox for unraid 6b14 because my test server is down.

 

The test server is an UNRAID (FREE license) virtual machine running on Windows VirtualBox that uses an IDE drive as the USB drive.

The latest beta (14) for some reason doesn't let me run it as such - doesn't seem to allow the server to start running the array without recognizing the USB drive which does not exist.

in previous beta versions and also on unraid 5 there wasn't such a problem.

It boots fine and reaches the WEBUI stage but the array stays offline (STOP mode).

 

Can anyone help finding a solution?

 

You might be able to come up with something using a boot cd ISO. I built one using http://www.plop.at/en/bootmanagers.html and use it on my server. It doesn't want to boot to the flash drive, so I have it boot to CD, it then runs a boot menu that allows me to boot to USB. Maybe you can make it work for you in someway that works for you?

Link to post
  • 2 weeks later...

I also use plop bootmanager, my server does actually support USB booting but only at USB 1.1 speeds for some weird reason so boot took FOREVER!!

 

Now I have my server to autoboot to CD with plop on it, plop then loads proper USB drivers and boots off my unRAID USB stick WAY faster than without plop.

 

Hopefully you can get this to work and get your test server up and running again, I find Docker great but I really want to try and run Vortexbox on my server and it need proper virtualisation.

 

Anyway, best of luck!

Link to post
  • 2 weeks later...

At last got my unRAID VM running again and am currently compiling Virtualbox for kernel version 3.18.5 (unRAID 14b).

 

After that I will try to modify my plugin for the new plugin system...

 

Edit:

 

Compile completed... Waiting for a1aina to post on his site: http://vbox.a1aina.com/

Please post any issues with this version.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.