[PhAzE] Plugins for Unraid 5/6


3606 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

I'm convinced it's not related to mono, but the urlencode I added to the RC file. If it doesn't pass the settings properly they will be blank in the config file and then the problem starts. I'm going to revert that change I think.

Link to post
  • Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Just a quick update, unRaid 6.4 looks like it will be using nginx for the web front end over emhttp (which is a good switch IMO) but that means there is a good chance all of my plugins will not work o

Important info regarding unRAID 6.2 and beyond.          ***unRAID 6.2 Compatible*** Hello again!   I've done another overhaul of the plugins

Unfortunately, @PhAzE no longer seems to be active at all within these forums.  His last time online was March 23, and his last posting was on February 22.  I'm sure I speak for all of us in hoping th

Posted Images

Check /boot/config/plugins/Sonarr/Sonarr.cfg

 

Is all the strings in there are correct, your good to reboot. If not, fix then in there first, save, then reboot. I'm going to revert the urlencode back to how it was prior for the next update.

Link to post

Did you ever get around to do that? I tried again last night and it wasn't working for me.

 

I wonder if I'm gonna have to reboot. I'd like to avoid that if possible.

 

Rebooting fixed it for me and my friend, but also wiped our sonarr configs... so definitely backup if you decide to go that route.

Link to post

I stopped the array and I had to manually kill a few mono processes that kept running and wouldn't let unraid unmount the disks. I started the array again (without rebooting, which I'm trying to avoid if at all possible for various reasons) and it said Sonarr start OK, but it doesn't show on the webgui and when I go to the settings page it says stopped. I tried starting it again and it says OK, but doesn't actually start.

 

I guess I'll give a reboot a try tomorrow when I have more time, but otherwise I'm out of ideas.

Link to post

Make sure you check /boot/config/plugins/Sonarr/Sonarr.cfg to make sure your settings are correct before you reboot.

 

Other than the directory with my config files do I need to check anything else?

 

As an experiment I tried unistalling all of your plugins and then stopping the array. After starting again I tried installing Sonarr and got the install file not found error again.

 

Last time when I manually changed the config file I got no error, but the program still didn't load, I have no idea if it was downloaded or not.

 

Edit: I'd also like to thank you for your help and super fast responses. It's really appreciated.

Link to post

My Plex has been very laggy so I uninstalled it, and now I can't reinstall it. I get this on the log:

 

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/9a9d7dc21dc5c292c097389d7257078a1eed96f.bundle 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/fee0972c573bd3fa69523a197ff4378a8570e00.bundle/Contents/Thumbnails/thumb1.jpg 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/fee0972c573bd3fa69523a197ff4378a8570e00.bundle/Contents/Thumbnails 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/fee0972c573bd3fa69523a197ff4378a8570e00.bundle/Contents/Art 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/fee0972c573bd3fa69523a197ff4378a8570e00.bundle/Contents/Subtitle Contributions/com.plexapp.agents.thetvdb 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/fee0972c573bd3fa69523a197ff4378a8570e00.bundle/Contents/Subtitle Contributions/com.plexapp.agents.localmedia 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/fee0972c573bd3fa69523a197ff4378a8570e00.bundle/Contents/Subtitle Contributions/com.plexapp.agents.plexthememusic 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/fee0972c573bd3fa69523a197ff4378a8570e00.bundle/Contents/Subtitle Contributions/com.plexapp.system 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/fee0972c573bd3fa69523a197ff4378a8570e00.bundle/Contents/Subtitle Contributions 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/fee0972c573bd3fa69523a197ff4378a8570e00.bundle/Contents/Subtitles 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/fee0972c573bd3fa69523a197ff4378a8570e00.bundle/Contents/Subtitles.xml 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/fee0972c573bd3fa69523a197ff4378a8570e00.bundle/Contents 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/fee0972c573bd3fa69523a197ff4378a8570e00.bundle 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/41093725866619b2596d13f9d8e962445babfbc.bundle/Contents/Thumbnails/thumb1.jpg 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/41093725866619b2596d13f9d8e962445babfbc.bundle/Contents/Thumbnails 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/41093725866619b2596d13f9d8e962445babfbc.bundle/Contents/Art 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/41093725866619b2596d13f9d8e962445babfbc.bundle/Contents/Subtitle Contributions/com.plexapp.agents.thetvdb 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/41093725866619b2596d13f9d8e962445babfbc.bundle/Contents/Subtitle Contributions/com.plexapp.agents.localmedia 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:20 MediaServer shfs/user: shfs_chown: lchown: /mnt/cache/Plugins/Plex/config/Plex Media Server/Media/localhost/6/41093725866619b2596d13f9d8e962445babfbc.bundle/Contents/Subtitle Contributions/com.plexapp.agents.plexthememusic 99 100 (30) Read-only file system

Apr 29 08:57:22 MediaServer shfs/user: shfs_readdir: fstatat: SABnzbd_nzf_w7JEtq (2) No such file or directory

 

Any suggestions?

 

Link to post

Looks like your cache drive (or at least your Plex folder) is read only. In fact it looks more like permissions problem.

 

What user do you run Plex as normally?

 

You can try this from console:

 

chown -R nobody:users /mnt/cache/Plugins/Plex

 

That assumes you run this plugin as user nobody, which is the default user.

 

Test it again and if that doesn't work try this after:

 

chmod -R 777 /mnt/cache/Plugins/Plex

 

Test again, if it's still not working, there may be other problems causing this in your drive.

 

Link to post

I recommend against running as root typically for security reasons, but also all my plugins work just fine as nobody user. If you want to run as root, the chown command would use root:root instead of nobody:users

Link to post

So my cache drive is formatted BTRFS and that section isn't completed on the page suggested, I ran it with the -r and without and they both were aborted after 00:00:00...

 

This is the return:

scrub status for 7ba5bf7c-6485-44bc-bbd8-74f14a6f4616

scrub started at Fri Apr 29 10:35:53 2016 and was aborted after 00:00:00

total bytes scrubbed: 0.00B with 0 errors

Link to post

So my cache drive is formatted BTRFS and that section isn't completed on the page suggested, I ran it with the -r and without and they both were aborted after 00:00:00...

 

This is the return:

scrub status for 7ba5bf7c-6485-44bc-bbd8-74f14a6f4616

scrub started at Fri Apr 29 10:35:53 2016 and was aborted after 00:00:00

total bytes scrubbed: 0.00B with 0 errors

 

Yeah, we still don't have much experience repairing BTRFS, and its repair tools are not very good yet.  I'm thinking I might as well add a paragraph saying if scrub doesn't help, all we know to do is - copy off what you can, reformat, and copy it back! (Obviously an undesirable course of action.)

 

I suspect if you try this, you may have to reformat as ReiserFS first (it's quick), then reformat as BTRFS.  I hope you'll report your experiences, one way or another.

Link to post

Ok, I've copied my files out, and reformatted my cache drive REISERFS. I uninstalled all the plugins and went to reinstall them. I got SABnzbd installed relatively easily, I copied to old config dir over and it seems like it should be. I installed CouchPotato and even though I've copied the config over, it's still going straight to wizard mode when I load it. No big deal, I can rebuild that. Sonarr on the other hand is giving me a ton of problems.

 

When I install the plugin the default install location is /usr something. I change that to /mnt/cache/Plugins/Sonarr (/Plugins is where my other plugins are located) but the plugin page won't commit with that location. Sometimes it will and it will say "Install failed: install file missing" (or something like that) and then I saw a "failed integrity test" error when I tried it again. I accidentally installed it on the default /usr location and it said "running" like it normally does. I would like it on my cache drive like all the others. Not sure what could be causing this now too. Here is the log of my latest attempts to install Sonarr:

 

Apr 29 21:40:09 MediaServer emhttp: cmd: /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin install https://github.com/PhAzE-Variance/unRAID/raw/master/Plugins/Sonarr.plg

Apr 29 21:40:09 MediaServer logger: plugin: creating: /tmp/Sonarr-script - from INLINE content

Apr 29 21:40:09 MediaServer logger: plugin: running: /tmp/Sonarr-script

Apr 29 21:40:55 MediaServer emhttp: cmd: /usr/local/emhttp/plugins/Sonarr/scripts/rc.Sonarr disable %2Fmnt%2Fcache%2FPlugins%2FSonarr%20%2Fmnt%2Fcache%2FPlugins%2FSonarr%2FAppData%20no%208989%209898%20!%20master%20nobody%20yes%20yes%20yes /mnt/cache/Plugins/Sonarr /mnt/cache/Plugins/Sonarr/AppData no 8989 9898 ! master

Apr 29 21:41:06 MediaServer emhttp: cmd: /usr/local/emhttp/plugins/Sonarr/scripts/rc.Sonarr install

Apr 29 21:41:17 MediaServer sudo: root : TTY=unknown ; PWD=/usr/local/emhttp ; USER=nobody ; COMMAND=/bin/bash -c . /mnt/cache/.PhAzE-Common/Sonarr/startcfg.sh; mono /usr/local/Sonarr/NzbDrone.exe /?

Apr 29 21:41:24 MediaServer sudo: root : TTY=unknown ; PWD=/usr/local/emhttp ; USER=nobody ; COMMAND=/bin/bash -c . /mnt/cache/.PhAzE-Common/Sonarr/startcfg.sh; sqlite3 --version 2>&1

Apr 29 21:41:24 MediaServer sudo: root : TTY=unknown ; PWD=/usr/local/emhttp ; USER=nobody ; COMMAND=/bin/bash -c . /mnt/cache/.PhAzE-Common/Sonarr/startcfg.sh; mediainfo --version 2>&1

Apr 29 21:41:24 MediaServer sudo: root : TTY=unknown ; PWD=/usr/local/emhttp ; USER=nobody ; COMMAND=/bin/bash -c . /mnt/cache/.PhAzE-Common/Sonarr/startcfg.sh; curl --version 2>&1

Apr 29 21:41:38 MediaServer emhttp: cmd: /usr/local/emhttp/plugins/Sonarr/scripts/rc.Sonarr disable %2Fmnt%2Fcache%2FPlugins%2FSonarr_new%20%2Fmnt%2Fcache%2FPlugins%2FSonarr_new%2FAppData%20no%208989%209898%20!%20master%20nobody%20yes%20yes%20yes /mnt/cache/Plugins/Sonarr_new /mnt/cache/Plugins/Sonarr_new/AppData no 8989 9898 ! master

Apr 29 21:41:45 MediaServer sudo: root : TTY=unknown ; PWD=/usr/local/emhttp ; USER=nobody ; COMMAND=/bin/bash -c . /mnt/cache/.PhAzE-Common/Sonarr/startcfg.sh; mono /usr/local/Sonarr/NzbDrone.exe /?

Apr 29 21:41:48 MediaServer sudo: root : TTY=unknown ; PWD=/usr/local/emhttp ; USER=nobody ; COMMAND=/bin/bash -c . /mnt/cache/.PhAzE-Common/Sonarr/startcfg.sh; sqlite3 --version 2>&1

Apr 29 21:41:48 MediaServer sudo: root : TTY=unknown ; PWD=/usr/local/emhttp ; USER=nobody ; COMMAND=/bin/bash -c . /mnt/cache/.PhAzE-Common/Sonarr/startcfg.sh; mediainfo --version 2>&1

Apr 29 21:41:48 MediaServer sudo: root : TTY=unknown ; PWD=/usr/local/emhttp ; USER=nobody ; COMMAND=/bin/bash -c . /mnt/cache/.PhAzE-Common/Sonarr/startcfg.sh; curl --version 2>&1

 

Thanks again.

Link to post

Installing NZBGet (already have PlexConnect, Plex Media Server and SickRage installed).

 

plugin: installing: https://github.com/PhAzE-Variance/unRAID/raw/master/Plugins/Nzbget.plg

plugin: downloading https://github.com/PhAzE-Variance/unRAID/raw/master/Plugins/Nzbget.plg

plugin: downloading: https://github.com/PhAzE-Variance/unRAID/raw/master/Plugins/Nzbget.plg ... done

Installing Nzbget plugin

Checking for current bundle files

Control file: Not Found

Dependency file: Not found

Check OK!

Downloading new control file

Install failed: Unable to detect internet connection

plugin: run failed: /bin/bash retval: 1

Link to post

Figured out my config directory was wiped clean... nice.... so I did an entire re-install

 

Click on the install button, cool. Says installed. Then onto the config. Switched it to be enabled, setup my non-ram directory again with a backup of settings, click save. It tries to install again for some reason, then fails the integrity check and out it goes... *sigh*

 

2016-05-02 18:42:29 [WARNING] Unable to get latest version from online - Checking USB for any install file

2016-05-02 18:42:29 [iNFO] Install file found on USB - Checking for MD5 file

2016-05-02 18:42:29 [iNFO] No MD5 file located - Attempting decompression integrity test

2016-05-02 18:42:29 [ERROR] Install failed: Failed integrity test

2016-05-02 18:44:23 [iNFO] *** Apply - Enable Initiated ***

2016-05-02 18:44:23 [iNFO] Stopping Sonarr...

2016-05-02 18:44:23 [iNFO] Stop OK: Already stopped

2016-05-02 18:44:24 [iNFO] Updating settings

2016-05-02 18:44:24 [iNFO] Installing Sonarr...

2016-05-02 18:44:25 [iNFO] Updating dependencies

2016-05-02 18:44:25 [iNFO] Dependency install file has correct MD5

2016-05-02 18:44:25 [iNFO] Using /mnt/cache/.PhAzE-Common for dependency directory

2016-05-02 18:44:25 [iNFO] Dependencies updated successfully

2016-05-02 18:44:25 [iNFO] Updating Mono

2016-05-02 18:44:25 [iNFO] Mono install file has correct MD5

2016-05-02 18:44:25 [iNFO] Mono updated successfully

2016-05-02 18:44:25 [iNFO] Updating export file

2016-05-02 18:44:25 [iNFO] Updating shorcut file

2016-05-02 18:44:32 [WARNING] Unable to get latest version from online - Checking USB for any install file

2016-05-02 18:44:32 [iNFO] Install file found on USB - Checking for MD5 file

2016-05-02 18:44:32 [iNFO] No MD5 file located - Attempting decompression integrity test

2016-05-02 18:44:33 [iNFO] Integrity of Sonarr-PhAzE-2.0.0.3953-src.tar.gz looks good - Proceeding with install

2016-05-02 18:44:33 [iNFO] Creating MD5 file

2016-05-02 18:44:33 [ERROR] Install failed: Unable to create install directory

2016-05-02 18:44:52 [iNFO] *** Apply - Enable Initiated ***

2016-05-02 18:44:52 [iNFO] Stopping Sonarr...

2016-05-02 18:44:52 [iNFO] Stop OK: Already stopped

2016-05-02 18:44:53 [iNFO] Updating settings

2016-05-02 18:44:53 [iNFO] Installing Sonarr...

2016-05-02 18:44:54 [iNFO] Updating dependencies

2016-05-02 18:44:54 [iNFO] Dependency install file has correct MD5

2016-05-02 18:44:54 [iNFO] Using /mnt/cache/.PhAzE-Common for dependency directory

2016-05-02 18:44:54 [iNFO] Dependencies updated successfully

2016-05-02 18:44:54 [iNFO] Updating Mono

2016-05-02 18:44:55 [iNFO] Mono install file has correct MD5

2016-05-02 18:44:55 [iNFO] Mono updated successfully

2016-05-02 18:44:55 [iNFO] Updating export file

2016-05-02 18:44:55 [iNFO] Updating shorcut file

2016-05-02 18:45:02 [WARNING] Unable to get latest version from online - Checking USB for any install file

2016-05-02 18:45:02 [iNFO] Install file found on USB - Checking for MD5 file

2016-05-02 18:45:02 [iNFO] No MD5 file located - Attempting decompression integrity test

2016-05-02 18:45:02 [ERROR] Install failed: Failed integrity test

 

I'm never updating plugins ever again

Link to post

Plugins updated:

- Emby Server

- Plex Media Server

- Filebot

- Flexget

- Sonarr

 

Changes:

- Reverted urlencode and urldecode changes that were added in the last few weeks

 

If you've experienced problems with settings not saving on these plugins, or config directory disappearing, it all relates to these additions, which have now been removed. I recommend updating to these latest versions to avoid those issues.

 

Once you have updated the plugin, please go into the plugin settings page, and make sure your settings are correct, and press APPLY.

 

[glow=red,2,300]It's important to press apply so that the changes are saved in the config file.  [/glow]

 

-=PhAzE=-

Link to post

Anyone here able to install Trak.tv channel in Plex using PhAze's plugin? I can't see the channel in my channels in Plex even though I've copied the Trakttv.bundle folder under ../Application Support/Plex Media Server/Plug-ins/. I wonder if it's related to Python. PhAze, is there some plugins available for it? Thanks a lot for your hard work btw, it's much appreciated

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.