unRAID 6 NerdPack - CLI tools (iftop, iotop, screen, kbd, etc.)


jonp

1590 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

  • Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

From discussion that start in this thread, we decided to create a simple plugin that installs a set of additional command line tools onto your unRAID server.   WARNING:  These tools are for

Lol, are we going to petition the willy wonka company to change the name of their candy too?  I guess its not a big deal to change the name, I just have to laugh at the thought of someone honestly bei

I had the same issue... re-linking/aliasing to the existing libraries (libssl.so.1.1 and libcrypto.so.1.1) fixed the issue. A simple `ls -la` helped me figure out what libraries I had... root@Towe

Posted Images

On 10/11/2017 at 3:31 PM, airbillion said:

If I download the binary of 1.0.11 it works perfectly...I have been using Borg for over a year now...wanted to use it from nerdpack so I do not need to rely on my go script any longer...

Sent from my SM-N950U using Tapatalk
 

 

https://github.com/dmacias72/unRAID-plugins/raw/master/source/packages/borgbackup-1.1.0-x86_64-2.txz

I compiled it again and added  msgpack a and pkg_resource.

Link to post
On 10/10/2017 at 7:54 PM, airbillion said:

quick question...

 

Once installed should it work right away or will I need to reboot?

 

It says it is installed, but borg --version yields:  


-bash: /bin/borg: No such file or directory

edit:

 

WHen I try and run it from where it is installed:


:# borg --version
Traceback (most recent call last):
  File "./borg", line 6, in <module>
    from pkg_resources import load_entry_point
ModuleNotFoundError: No module named 'pkg_resources'

Thanks again!

Just starting out using borg and this has happened to me. Added a few more packages based on this thread but still no luck. Please let me know if I can help troubleshoot.

Link to post
45 minutes ago, MindRazorblade said:

Just starting out using borg and this has happened to me. Added a few more packages based on this thread but still no luck. Please let me know if I can help troubleshoot.

You should only need python3 and borg. I updated the python3 packaged. Update it and try again.

Link to post
  • 3 weeks later...

How is it decided when a package gets upgraded? 

 

lftp is 4.7.3 in Nerd Tools on my 6.3.5 unRAID server.  I've been having some stalling issues with lftp lately.

 

4.8.3 is the latest stable on http://lftp.yar.ru/get.html

 

Are the versions not compatible, has no one asked for an update, or maybe it's something really cool that I don't even know about?  Thanks for maintaining this great plugin!

Link to post
7 minutes ago, buzolich said:

How is it decided when a package gets upgraded? 

 

lftp is 4.7.3 in Nerd Tools on my 6.3.5 unRAID server.  I've been having some stalling issues with lftp lately.

 

4.8.3 is the latest stable on http://lftp.yar.ru/get.html

 

Are the versions not compatible, has no one asked for an update, or maybe it's something really cool that I don't even know about?  Thanks for maintaining this great plugin!

Some of all the above. I don't always check for updates to packages. So sometimes it takes someone asking. Most times though, for 6.3.5 its about compatibility. Most newer versions of one package require newer versions of other packages. ncurses was a big one for awhile. Most newer packages required ncurses v6 while unRAID 6.3 had v5.9. unRAID 6.3.5 has ncurses 6 now.  For lftp, I tried installing 4.8.3 but it required libidn2, libunistring 2 and so on.. all newer packages. Those packages are in 6.4rc though and lftp 4.8.3 seems to work.

Link to post
  • 5 weeks later...

Hi there, I installed the plugin and have been trying to toggle the Off switch in the last column for a row, however the toggle doesn't work. Any ideas of what I need to do to get this working? Seems to be a javascript error as Chrome's console is throwing some errors.

 

Thank you!

 

 

 

1.png

Link to post

Hi all, I'm on version 6.1.3 and when opening the plugin after installing it for the first time I just get "Please wait, retrieving plugin information" and it never loads. Any thoughts? 

When I get a chance I'll test 6.1 and 6.2 in a vm. But they are both pretty old now and a lot has changed. 6.3.5 works.
Link to post
6 hours ago, dmacias said:
12 hours ago, yardley said:

Hi all, I'm on version 6.1.3 and when opening the plugin after installing it for the first time I just get "Please wait, retrieving plugin information" and it never loads. Any thoughts? 

When I get a chance I'll test 6.1 and 6.2 in a vm. But they are both pretty old now and a lot has changed. 6.3.5 works.

 

Thanks!

Link to post
  • 3 weeks later...

Would a command line ufraw and its dependencies; dcraw and lensfun be able to be added? Or should I just be guided to install them myself?

 

 

https://slackbuilds.org/repository/14.2/graphics/ufraw/

https://slackbuilds.org/repository/14.2/graphics/dcraw/

https://slackbuilds.org/repository/14.2/libraries/lensfun/

 

I want to create an unassigned devices mount script/cron user script that uses exiftool and ufraw to import and convert my DSLR/phone raw files to jpgs for backups and family use.

Edited by Helbirden
Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.