Open VM Tools for unRAID 6


Zeron

278 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

  • Replies 277
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Updated for 6.3.3

Uploaded a version for 6.3.4

Ugh!  I have done this to myself before.     The VMDK boot works just fine with 6.4.0, as along as there is a passthrough USB key.  My issue was I had a label on the VMDK called "UNRAID".  I

Posted Images

  • 4 weeks later...

Thanks for the great work!

 

I get this error when trying to install the plugin:

 

plugin: installing: http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg
plugin: downloading http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg
plugin: downloading: http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg ... done

Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "/boot/config/plugins/openVMTools.plg" in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214
plugin: xml parse error

 

What causes this?

Link to post
  • 2 weeks later...

Thanks for the great work!

 

I get this error when trying to install the plugin:

 

plugin: installing: http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg
plugin: downloading http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg
plugin: downloading: http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg ... done

Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "/boot/config/plugins/openVMTools.plg" in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214
plugin: xml parse error

 

What causes this?

 

Anyone?

Link to post

Thanks for the great work!

 

I get this error when trying to install the plugin:

 

plugin: installing: http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg
plugin: downloading http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg
plugin: downloading: http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg ... done

Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "/boot/config/plugins/openVMTools.plg" in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214
plugin: xml parse error

 

What causes this?

 

Anyone?

Can you write anything to the flash drive?
Link to post

Thanks for the great work!

 

I get this error when trying to install the plugin:

 

plugin: installing: http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg
plugin: downloading http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg
plugin: downloading: http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg ... done

Warning: simplexml_load_file(): I/O warning : failed to load external entity "/boot/config/plugins/openVMTools.plg" in /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.plugin.manager/scripts/plugin on line 214
plugin: xml parse error

 

What causes this?

 

Anyone?

Can you write anything to the flash drive?

 

Yes, everything else works but this.

Link to post
  • 1 month later...

Bad place to ask, but now that I have the tools installed, I had chosen FreeBSD 64-bit as the OS in ESXI, and now it is telling me to select the correct one, any suggestions as to what to select?  It had said Linux 4.9.10-unRAID Slackware 14.2.

 

After a restart, it doesn't seem to give me the same warning.  So maybe it's good now.

 

 

Link to post

Bad place to ask, but now that I have the tools installed, I had chosen FreeBSD 64-bit as the OS in ESXI, and now it is telling me to select the correct one, any suggestions as to what to select?  It had said Linux 4.9.10-unRAID Slackware 14.2.

 

After a restart, it doesn't seem to give me the same warning.  So maybe it's good now.

 

i think, your choice "FreeBSD 64-bit" is OK. if everything works then no probs.

unRAID is custom kernel build based on Slackware, so there will be no such option in ESXi to choose.

Link to post
  • 1 month later...
  • 1 month later...
On 5/29/2017 at 4:16 AM, Zeron said:

 

6.3.5 version is uploaded.

 

I can't get this to work, but I'm unsure if its me as a new user doing something wrong?

This is the log when I try to install using the URL in the first post:

 

plugin: installing: http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg
plugin: downloading http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg
plugin: downloading: http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/openVMTools.plg ... done
plugin: downloading: http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/open_vm_tools-10.1.0.4449150-K4.9.30_unRaid-x86_64-26Zeron.tgz ... failed (Invalid URL / Server error response)
plugin: wget: http://unraid.zeron.ca/plugins/open-vm-tools/open_vm_tools-10.1.0.4449150-K4.9.30_unRaid-x86_64-26Zeron.tgz download failure (Invalid URL / Server error response)

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.