[Plug-In] Community Applications


3294 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

19 hours ago, CHBMB said:

Well that's gratitude.... I've got to add, trying to maintain two code bases is a massive pain in the arse, I tried with Unraid-DVB for a long while, in the end it just makes sense to drop one.

 

Could always install the old version and not upgrade.


cd /boot 
wget https://github.com/Squidly271/community.applications/raw/master/archive/community.applications-2017.04.18.txz
installpkg community.applications-2017.04.18.txz

 

Should be (2017.04.18 was never released publicly and was a work in progress)

cd /boot 
wget https://github.com/Squidly271/community.applications/raw/master/archive/community.applications-2017.04.09.txz
installpkg community.applications-2017.04.09.txz

And what you're going to want to do is overwrite /config/plugins/community.applications/commmunity.applications-2017.04.xxxx.txz with that particular file (rename the download to match)  This will reinstall that every reboot.

 

BUT, to be honest, I don't recommend doing this.  The new UI took me some getting used to, but I believe its far better and more in tune with how people actually use CA (Its also far closer to how I originally envisioned CA looking).   Additionally, any / all fixes to CA that may be caused by errors caused by the template maintainers only are included in later releases.

Edited by Squid
Link to post
  • Replies 3.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Community Applications (aka CA)     This thread is rather long (and is mostly all off-topic), and it is NOT necessary to read it in order to utilize Community Applications (CA)  J

My co-workers wondered why I was taking off my shirt.  They are still baffled why I have to show my belly button to a squid.  😁   

I've been going through withdrawal waiting for 6.6 to be released - When was the last time between CA releases ~6 weeks?   2018.09.01 Adjust CSS if unRaid is 6.6+ Many code opt

Posted Images

9fd7a0469709590db12bbeb24799a4ca.jpg

 

By request (read that as bitch),

- Adjustable time before hovering will display anything (Change in settings -> defaults to 1 second).  Clicks will always be instaneous

 

Additionally,

- Fix compatibility with IE (but Edge always worked!?!?) and Opera

- Fix buttons when interacting with apps having branches

- Misc.

Edited by Squid
Link to post
35 minutes ago, CHBMB said:

Name and shame.....

 

Which person is using IE?! :D

Actually found it myself during a round of testing to make sure that some slightly revised CSS worked...  Some research, and IE (and Opera) do not support a common javascript command.  (But Edge does, which made me shake my head).  Important enough that I had to pump out an update, otherwise I would've sat on the adjustment to the hovering until the end of time  :D

Edited by Squid
Link to post
1 hour ago, Squid said:

- Adjustable time before hovering will display anything (Change in settings -> defaults to 1 second).  Clicks will always be instaneous

 

The adjustment works but then disappears more quickly before you can get the mouse up to make a selections, seems to be too sensitive. I preferred the old way better.

Link to post
24 minutes ago, StanC said:

 

The adjustment works but then disappears more quickly before you can get the mouse up to make a selections, seems to be too sensitive. I preferred the old way better.

Ooops... Thanks...  It doesn't work on the nav icons.  Fixed

Link to post

squid ,

 

something wrong with the newest version...

got that there is a newer version but it doesn't have the same "format" as the other plugins and it fails to upgrade ... where other plugins upgrade fine

 

it says newest version 2017.04.29b

i am on 2017.04.09

 

the title in the plugins page is this

Quote

dynamix.plugin.manager.png

community.applications

Andrew Zawadzki 2017.04.09
2017.04.29b information.png

 

 

error i get on both servers

plugin: updating: community.applications.plg


Cleaning Up Old Versions


plugin: downloading: https://raw.github.com/Squidly271/community.applications/master/archive/community.applications-2017.04.29b.txz ... failed (File I/O error)
plugin: wget: https://raw.github.com/Squidly271/community.applications/master/archive/community.applications-2017.04.29b.txz download failure (File I/O error)

 

like i said other plugins upgrade fine only this one fails on both servers

Link to post
2 minutes ago, sacretagent said:

(File I/O error)

Something went wrong in the download.  Not quite sure what, but I'm fairly positive its on your end...  Best wild guess is that your flash drive is either full or corrupted or maybe /tmpfs is full or something...

 

Diagnostics might help before you reboot.

 

To fix: Uninstall / reinstall ( or uninstall / reboot / reinstall )

 

BTW, I actually did pump out a release ~1/2 hour ago (2017.04.30) that added in Maintainer / Author profiles to help people make a more informed decision, but that wouldn't be what you're seeing, since everything on your screen says 29b

Link to post
I have the same.  The only way to get them back was by selecting Table view

Displays are all cleaned up and more modernized. Add edit etc are all available by either hovering on the app icon or clicking it

Sent from my LG-D852 using Tapatalk

Link to post
On 4/24/2017 at 5:56 PM, Squid said:

Installing / Editing / Settings / etc

Table mode is largely unaffected, and still has the separate buttons for Add / Install / Edit  (don't want to annoy @sparklyballs too much ;-))

Icon / Icon Details (default) mode, the Add / Install / Edit / Settings / Changelog Icons are now completely removed.  To install / edit / go to the plugin settings (or newly added, go to a docker app's webUI), simply hover over the app's icon (or click on it if you're on a mobile device) and icons will appear within the popup that will allow you to do everything you want to do.

 

Link to post
Ah, I see. The add button has turned into a download icon.

Give me a review of it in a week or so. After you get used to it

Sent from my LG-D852 using Tapatalk

Link to post

Hello, I've recently replaced write cache and with Squids help was able to fix a corrupt docker. my next challenge is my apps tab, the view has changed and the Add button has disappeared.(see attached picture) -  Any guidance please?

 

Unraid app, not add button.PNG

Edited by huntjules
typo
Link to post

Give me a review of it in a week or so. After you get used to it

Sent from my LG-D852 using Tapatalk



It wasn't a complaint or criticism. Just an observation. It wasn't what I was looking for based on what I was used to from the earlier versions. Now that I know, it's perfectly fine (and it would have been fine if I were a new user)
Link to post
Hello, I've recently replaced write cache and with Squids help was able to fix a corrupt docker. my next challenge is my apps tab, the view has changed and the Add button has disappeared.(see attached picture) -  Any guidance please?
 
5908ef3443bf4_Unraidappnotaddbutton.thumb.PNG.a93e070af5fade1d883ca596acd01f80.PNG


Read two posts above yours
Link to post

One thing missing with new format is the indicator of whether an app has already been installed.  Shouldn't be a problem but with my failing memory it was handy to know whether I had something already installed.

Link to post
6 minutes ago, dalben said:

One thing missing with new format is the indicator of whether an app has already been installed.  Shouldn't be a problem but with my failing memory it was handy to know whether I had something already installed.

I guess that you're running with settings set to show installed apps within available apps.  (which isn't the default setting).  I never do, hence the oversight on that one.  But, in the meantime,

 

Hover over the icons that appear.  When installed, there are either 2 or 3 icons.

 

- Reinstall with default settings

- Edit

- WebUI

 

(Plugins will only show the webUI icon)

Link to post

Honestly, I never thought it would have been this hard for people to adjust.  But, since everyone seems to be having the same problem, tonight I'll add in the Install icons underneath the icon so that you don't have to hit the hover pop up to install / edit.  But, the old buttons stating Install / Edit are going to be gone forever...

Link to post

sport-work-working-works-office_workers-

 

By popular demand, added the install / edit / webUI icons back to icon details mode.  Icon mode I'm still going to force you to look at the description prior to installing.

Link to post

This may have been asked before - if I install a plugin directly (i.e not from CA) will CA still know it was installed? I'm assuming yes since it'd make sense to parse the list of installed plugins (which I believe is on the flash) but I'm sure CA keeps its own registry etc somewhere as well?

Link to post
Just now, MrCrispy said:

This may have been asked before - if I install a plugin directly (i.e not from CA) will CA still know it was installed? I'm assuming yes since it'd make sense to parse the list of installed plugins (which I believe is on the flash) but I'm sure CA keeps its own registry etc somewhere as well?

CA just acts as a front end to the plugin system.  IE: It doesn't particularly matter how you've installed the plugin.  CA will know that its there

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.