Jump to content
Sign in to follow this  
johnodon

[REQUEST] - TFTP/PXE Server

28 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

I baked the all of the virtio drivers for each OS into my WinPE_x64 image.  No more need to mount the virtio driver ISO or change the NIC type to e1000.  Windows OS installers will now recognize the NIC, storage controller and memory balloon devices right out of the box.  :)

 

 

God that is sexy... the how to in your plugins thread?  I have that bookmarked just haven't had time.

 

I can share my config files for the menu, graphics, etc.  Unfortunately, I don't think I can share my winpe.iso due to licensing.  However, all I did was follow the instructions here and injected the virtio drivers:  https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn613857.aspx

 

John

Share this post


Link to post

I baked the all of the virtio drivers for each OS into my WinPE_x64 image.  No more need to mount the virtio driver ISO or change the NIC type to e1000.  Windows OS installers will now recognize the NIC, storage controller and memory balloon devices right out of the box.  :)

 

 

God that is sexy... the how to in your plugins thread?  I have that bookmarked just haven't had time.

 

I can share my config files for the menu, graphics, etc.  Unfortunately, I don't think I can share my winpe.iso due to licensing.  However, all I did was follow the instructions here and injected the virtio drivers:  https://technet.microsoft.com/en-us/library/dn613857.aspx

 

John

 

Would love for you to share whatever you can!  Is the winpe.iso a custom made thing or you buy it an it works?

Share this post


Link to post

Sorry to bother you but I have an old unraid V5 server with pxe boot, and now that I have a brand new V6 unraid server I want to still use the PXE Boot.

 

I have read all that thread but I admit to understand nothing  :o

 

I have install the sparklyballs/tftp-server docker and map the images directory to my old images directory. But I don't understand where to put my pxe.conf, etc... (based on that thread for my old V5 server http://lime-technology.com/forum/index.php?topic=31297.0)

 

I use mainly pxe boot to run clonezilla on different computer.

 

thanks for your help !

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this