Jump to content
heffneil

Upgrade from 5.0

6 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Hey guys I was having problems trying to rsync with SSH to my remote server and I just decided to upgrade to 6.0.  Anyway I followed the directions but obviously missed something because none of my drives were assigned.  fortunately I read the directions and heeded them and made a screen capture of all the drives and their locations.  I am in the midst of a parity sync now however my problem is that none of my shares exist?!.  I did copy the config/shares folder from my 5.0 install.  Can I safely restore these shares?  Please advise.  I hope I am not compromising data without them in place?

 

Thanks!

 

Neil

 

Share this post


Link to post

Hey guys I was having problems trying to rsync with SSH to my remote server and I just decided to upgrade to 6.0.  Anyway I followed the directions but obviously missed something because none of my drives were assigned.  fortunately I read the directions and heeded them and made a screen capture of all the drives and their locations.  I am in the midst of a parity sync now however my problem is that none of my shares exist?!.  I did copy the config/shares folder from my 5.0 install.  Can I safely restore these shares?  Please advise.  I hope I am not compromising data without them in place?

My guess is that the User Shares are not enabled under Settings->Global Share Settings

Share this post


Link to post

Yes it is set to No.  I have to wait for the parity sync to complete which is like 21 hours away.  I will enable it and it should be all good correct?

 

Thanks!

 

Neil

 

Share this post


Link to post

Yes it is set to No.  I have to wait for the parity sync to complete which is like 21 hours away.  I will enable it and it should be all good correct?

I would expect that to be the case.    I think you need to stop/start the array before that setting can be changed (or at least before it takes effect).

Share this post


Link to post

Yes it is set to No.  I have to wait for the parity sync to complete which is like 21 hours away.  I will enable it and it should be all good correct?

I would expect that to be the case.    I think you need to stop/start the array before that setting can be changed (or at least before it takes effect).

 

In v6 these settings can only be changed when the array is stopped.

 

Share this post


Link to post

I should be safe to let the parity check complete - stop and enable the shares and get everything "back"?

 

Thanks,

 

Neil

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.