Jump to content
linuxserver.io

[Support] Linuxserver.io - Plex Media Server

4454 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

12 minutes ago, saarg said:

Deleting the content of the codecs folder as it says in the post you quoted.

After, do i just restart the docker or delete and reinstall using my docker image?

 

Share this post


Link to post
2 hours ago, Twitchstick said:

do i just restart the docker

yes

 

2 hours ago, Twitchstick said:

reinstall using my docker image

This seems to indicate some confusion about what the docker image is. You can reinstall using the template or the Previous Apps feature on the Apps page. But just restarting the container should do it. Plex will see the codecs don't exist and will get them.

Share this post


Link to post

I"m sorry, I'm a complete noob, and I'm completely lost. Please excuse my ignorance, egregious though it may be.

I'm trying to enable the Plex Media Server. I created a new Docker container, and walked through the (dated) video as best I can.

I used the unRaid cheat sheet at https://ronnieroller.com/unraid#setup-notes_plex-media-server to set the container path.

Plex runs, but it doesn't see my Media share. When I go to Add Library, and then Add Folder, I can get to /mnt, but it doesn't show any subfolders--I can't see /mnt/user, let alone any of the shares underneath that. 

I read the unRaid Docker Guide at https://lime-technology.com/wp/docker-guide/, and frankly can't understand a damn thing it's saying.

If there's anything resembling a manual, or instructions, I'd greatly appreciate someone pointing me in the right direction. I'd gladly RTFM if I could find the FM.

Share this post


Link to post
I"m sorry, I'm a complete noob, and I'm completely lost. Please excuse my ignorance, egregious though it may be.
I'm trying to enable the Plex Media Server. I created a new Docker container, and walked through the (dated) video as best I can.
I used the unRaid cheat sheet at https://ronnieroller.com/unraid#setup-notes_plex-media-server to set the container path.
Plex runs, but it doesn't see my Media share. When I go to Add Library, and then Add Folder, I can get to /mnt, but it doesn't show any subfolders--I can't see /mnt/user, let alone any of the shares underneath that. 
I read the unRaid Docker Guide at https://lime-technology.com/wp/docker-guide/, and frankly can't understand a damn thing it's saying.
If there's anything resembling a manual, or instructions, I'd greatly appreciate someone pointing me in the right direction. I'd gladly RTFM if I could find the FM.
Post your docker run command, link to this is in my signature, you may need to enable signatures on your forum setting.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Share this post


Link to post

hey everyone i was cleaning up my plex library and was using the delete function in the plex program and i removed a bunch of shows it removed the video files fine but didnt delete the main show folders. just wondering if there is a program or tips i can use to remove them instead of having to check every folder manually to see if it has anything in it. 

Share this post


Link to post
10 hours ago, CHBMB said:

Post your docker run command, link to this is in my signature, you may need to enable signatures on your forum setting.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 

same boat for me here any guidance would be appreciated. paths are set to the share\folders when installing the container but within plex itself i dont know where to browse to add the media (nothing under mnt either)

Share this post


Link to post
10 minutes ago, jamesd1343 said:

same boat for me here any guidance would be appreciated. paths are set to the share\folders when installing the container but within plex itself i dont know where to browse to add the media (nothing under mnt either)

Why did you quote the instructions on getting us the required information, but didn't actually bother to follow those instructions?

 

Here is the link he mentioned that is in his signature:

 

https://forums.unraid.net/topic/57181-docker-faq/#comment-564345

 

That is also the very first link in the Docker FAQ. It might be worth your while to read other posts in that FAQ too.

Share this post


Link to post
12 hours ago, pe4nut1989 said:

hey everyone i was cleaning up my plex library and was using the delete function in the plex program and i removed a bunch of shows it removed the video files fine but didnt delete the main show folders. just wondering if there is a program or tips i can use to remove them instead of having to check every folder manually to see if it has anything in it. 

I use the krusader docker

Share this post


Link to post
14 hours ago, CHBMB said:

Post your docker run command, link to this is in my signature, you may need to enable signatures on your forum setting.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
 

This is my command:

root@localhost:# /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.docker.manager/scripts/docker run -d --name='PlexMediaServer' --net='host' --log-opt max-size='50m' --log-opt max-file='1' --privileged=true -e TZ="America/Los_Angeles" -e HOST_OS="Unraid" -v '/mnt/user/appdata/PlexMediaServer':'/config':'rw' 'limetech/plex'

e98fb6545baa9978e101367ab338143fdaf2d9eaca29d655b83f0eb3fe5286c5

Share this post


Link to post
4 minutes ago, SJOWG said:

This is my command:

root@localhost:# /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.docker.manager/scripts/docker run -d --name='PlexMediaServer' --net='host' --log-opt max-size='50m' --log-opt max-file='1' --privileged=true -e TZ="America/Los_Angeles" -e HOST_OS="Unraid" -v '/mnt/user/appdata/PlexMediaServer':'/config':'rw' 'limetech/plex'

e98fb6545baa9978e101367ab338143fdaf2d9eaca29d655b83f0eb3fe5286c5

You haven't configured a path for your media.Should look something like this-

 

SafariScreenSnapz004.thumb.png.99050b59b1f2ffa25a83694eff647413.png

 

You'll need to modify this to your system.

Share this post


Link to post
1 hour ago, mrbilky said:

I use the krusader docker

ok i have krusader. sorry if this a dumb question but how do i find out which of these folders only has a few kilobytes in them without clicking on each folder

Share this post


Link to post

Is there a way I can move my Plex metadata to a spare SSD on unassigned devices?

I have this drive running for transcoding but I cannot for the life of me see where in Plex to set the new location for metadata

Share this post


Link to post
56 minutes ago, SJOWG said:

This is my command:

root@localhost:# /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.docker.manager/scripts/docker run -d --name='PlexMediaServer' --net='host' --log-opt max-size='50m' --log-opt max-file='1' --privileged=true -e TZ="America/Los_Angeles" -e HOST_OS="Unraid" -v '/mnt/user/appdata/PlexMediaServer':'/config':'rw' 'limetech/plex'

e98fb6545baa9978e101367ab338143fdaf2d9eaca29d655b83f0eb3fe5286c5

More to the point, you're not even using the LinuxServer container  'limetech/plex'

Share this post


Link to post
51 minutes ago, wgstarks said:

You haven't configured a path for your media.Should look something like this-

 

SafariScreenSnapz004.thumb.png.99050b59b1f2ffa25a83694eff647413.png

 

You'll need to modify this to your system.

THANK YOU! That's what I was missing. It's working now.

Share this post


Link to post
1 minute ago, SJOWG said:

THANK YOU! That's what I was missing. It's working now.

You really should post your questions in the support thread for which ever docker you are using.

Share this post


Link to post
4 minutes ago, CHBMB said:

More to the point, you're not even using the LinuxServer container  'limetech/plex'

I'm sure you're telling me something important, but I'm not getting it. Are you saying I'm in the wrong thread? Or that I've configured my system incorrectly? Something else?

Share this post


Link to post
Just now, wgstarks said:

You really should post your questions in the support thread for which ever docker you are using.

I understand. If I had a clue what support thread that was, I would. When searching through the threads, I only found this one and the binhex one that said "Plex." Since I knew I wasn't using the binhex docker, I assumed this was the correct one. My apologies.

Share this post


Link to post
Just now, SJOWG said:

I'm sure you're telling me something important, but I'm not getting it. Are you saying I'm in the wrong thread? Or that I've configured my system incorrectly? Something else?

This is the support thread for the LinuxServer version of Plex, the run command you posted is for the LimeTech version of Plex.

 

Depending on how you look at it, you're either in the wrong thread (Use the LimeTech support thread) or you've configured your machine incorrectly (You should be using our version)

Share this post


Link to post
1 minute ago, SJOWG said:

I'm sure you're telling me something important, but I'm not getting it. Are you saying I'm in the wrong thread? Or that I've configured my system incorrectly? Something else?

Yes, wrong thread. This thread is for the LSIO Plex docker. Since LT has deprecated theirs you may want to consider switching.

Share this post


Link to post
Just now, CHBMB said:

This is the support thread for the LinuxServer version of Plex, the run command you posted is for the LimeTech version of Plex.

 

Depending on how you look at it, you're either in the wrong thread (Use the LimeTech support thread) or you've configured your machine incorrectly (You should be using our version)

Got it, thank you. My apologies.

Share this post


Link to post

As an aside I know our container has some advantages that the LT version doesn't if you end up using hardware transcoding

Share this post


Link to post
4 minutes ago, CHBMB said:

As an aside I know our container has some advantages that the LT version doesn't if you end up using hardware transcoding

Thanks. I guess that's what I get for following that old YouTube video.

 

Is there an idiot's guide to converting?

Share this post


Link to post
1 minute ago, SJOWG said:

Thanks. I guess that's what I get for following that old YouTube video.

 

Is there an idiot's guide to converting?

Not that I'm aware of.  And you haven't really done much in the way of setup, probably as easy to nuke and pave.

Share this post


Link to post
10 minutes ago, SJOWG said:

. If I had a clue what support thread that was, I would.

Just so you know, clicking the docker icon should give you a link to the support thread as well as other links.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.