Jump to content
linuxserver.io

[Support] Linuxserver.io - PhotoShow

81 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

skank I don't know, you may have to try it and see...

Share this post


Link to post

Does photoshow do all what i need?

https://lime-technology.com/forum/index.php?topic=49207.msg472189#msg472189

 

Does it sync or backup from for ex dropbox or my phone?

Can i view my pics in an attractive way from ipad and other?

 

 

I have it installed and Photoshow is really just a fancy web viewer for your photo directory. It works for me because I have my photos separated into folders/subfolders. I don't believe it supports tagging or anything like that. Besides the manual upload via the web interface, I don't believe it has any syncing ability (be it your phone or Cloud services)

 

Personally I like the idea of separating syncing and viewing but Owncloud might be an alternative that does both. If you don't have your server on 24/7 then perhaps you could look into syncing with Google (now provides unlimited space for photos <16Mp) or Dropbox and then include that directory on Photoshow.  If viewing your pics on a mobile device, there are probably other options to provide a better user interface than a standard web interface like Photoshow

 

 

Oh yeah, the problem with using Google for your syncing is that to my knowledge there isn't a good Linux Google sync program yet (ironic?). Dropbox may be a better option and then just clear it out every so often.

Share this post


Link to post

Does photoshow do all what i need?

https://lime-technology.com/forum/index.php?topic=49207.msg472189#msg472189

 

Does it sync or backup from for ex dropbox or my phone?

Can i view my pics in an attractive way from ipad and other?

 

 

I have it installed and Photoshow is really just a fancy web viewer for your photo directory. It works for me because I have my photos separated into folders/subfolders. I don't believe it supports tagging or anything like that. Besides the manual upload via the web interface, I don't believe it has any syncing ability (be it your phone or Cloud services)

 

Personally I like the idea of separating syncing and viewing but Owncloud might be an alternative that does both. If you don't have your server on 24/7 then perhaps you could look into syncing with Google (now provides unlimited space for photos <16Mp) or Dropbox and then include that directory on Photoshow.  If viewing your pics on a mobile device, there are probably other options to provide a better user interface than a standard web interface like Photoshow

 

 

Oh yeah, the problem with using Google for your syncing is that to my knowledge there isn't a good Linux Google sync program yet (ironic?). Dropbox may be a better option and then just clear it out every so often.

Thx for responding.

Trying to get owncloud installed, doesnt work for now lol

Will try further

Yeah thats problem, its not on 24/7

I wonder if i try to upload from phone to owncloud if it would wake up if it sleeps

 

Share this post


Link to post

I wonder if i try to upload from phone to owncloud if it would wake up if it sleeps

 

I can't imagine sending something to owncloud will wake up your server.  Owncloud is run on a webserver, if the server isn't on the webserver can't respond.  You may be able to setup a wake-on-lan system but, and I have no experience of this, I suspect that would work only on your LAN.

Share this post


Link to post

I've had this installed for a while but I hadn't played with it much. When I'm browsing my photos it's extremely slow. like every click takes 15 seconds. Not the first click while a drive spins up. I mean every...single...click takes 15 seconds. Going through folders, clicking on pictures, everything is extremely slow. My system is in my signature, so I don't think that would be an issue. I don't see much in the way of configuring. This is all being done on my LAN, not from an outside connection.

 

Anyone have the same experience or have any tips?

Share this post


Link to post

I've had this installed for a while but I hadn't played with it much. When I'm browsing my photos it's extremely slow. like every click takes 15 seconds. Not the first click while a drive spins up. I mean every...single...click takes 15 seconds. Going through folders, clicking on pictures, everything is extremely slow. My system is in my signature, so I don't think that would be an issue. I don't see much in the way of configuring. This is all being done on my LAN, not from an outside connection.

 

Anyone have the same experience or have any tips?

 

No Im afraid I am not. I have noticed however that when a folder contains LOTS of photos that performance can take a hit, but not to the level you're experiencing.

Share this post


Link to post

I installed this last night and initially it was very slow as all the thumbnails were generated. 

 

This morning however it's no longer exhibiting the behaviour you're describing.

 

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post

I installed this last night and initially it was very slow as all the thumbnails were generated. 

 

This morning however it's no longer exhibiting the behaviour you're describing.

 

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

 

I was curious about this and wanted to confirm what / where the "issue" was.

 

I reset my installation and added my photos again and now I feel it is most certainly the thumbnail generation / adding photos to the library that causes the performance lag. I added a small sub folder first (10 photos) and there was almost no issue at all. This must have been due to the relative speed to add just 10 photos. Then I added a larger subfolder (1000 photos) and then tried to use the app and the thing was laggy. I left it 30 mins and everything was zippy and fine when I came back to it.

 

It is obviously an issue with the app itself and not the Container implementation etc. It is also clear to me that it is likely to be experienced by users who initially install and want to import a very large library OR add a large amount of photos at a later date AND perhaps try and use the app while the files are processing and being imported.

 

I think the advice with this app has to be, add your photos and give the app time to add them into the library and process the files. Then when done, performance will be fine.

Share this post


Link to post

I hear what you guys are saying. However for me, i installed it, imported photos and left it alone for 2 weeks, as I didn't have time to play around with it. Still slow.

 

I'm going to wipe and reinstall and try again and see what happens.

Share this post


Link to post

I hear what you guys are saying. However for me, i installed it, imported photos and left it alone for 2 weeks, as I didn't have time to play around with it. Still slow.

 

I'm going to wipe and reinstall and try again and see what happens.

 

Just to give us an idea, how many photos are you adding?

Share this post


Link to post

I hear what you guys are saying. However for me, i installed it, imported photos and left it alone for 2 weeks, as I didn't have time to play around with it. Still slow.

 

I'm going to wipe and reinstall and try again and see what happens.

 

Just to give us an idea, how many photos are you adding?

 

53,000 pics  :D  I'll retry with a subset of pics and see if there is any difference in performance.

 

When you guys talk about building thumbnails, is your thumbnails directory full for every pic in the collection you added? i checked mine and it doesn't seem to be building thumbnails automatically. it will build if i open a folder, but it sounded like for you guys it builds it and that's why you should leave it alone for a while.

 

 

Share this post


Link to post

Just to give us an idea, how many photos are you adding?

 

53,000 pics  :D  I'll retry with a subset of pics and see if there is any difference in performance.

 

When you guys talk about building thumbnails, is your thumbnails directory full for every pic in the collection you added? i checked mine and it doesn't seem to be building thumbnails automatically. it will build if i open a folder, but it sounded like for you guys it builds it and that's why you should leave it alone for a while.

 

:o That's quite a few photos, I've not really got too in depth with this and the behaviour you describe may well be how it works.  I'm not sure this is the best container to be using to manage this many photos.  I just wonder whether piwigo might be a better option as it has a MySQL/MariaDB backend rather than filesystem based.  You would need to install MariaDB or MySQL along with piwigo but it might be worth a go.

 

Here's our piwigo container.

Here's our MariaDB container.

Here's our MySQL container.

 

The other option is Sparklyballs' lychee container.

Share this post


Link to post

OK, I'm here because it seems that Sparkly's version of PhotoShow is deprecated in favor of this one, and I'm cool with that.

 

Unfortunately, I'm having the same issue with this version that I was with the other. I can install it just fine, but every time I try to launch the WebUI, I get a 504 Gateway Timeout error.

 

Initially, I had the /Thumbs directory pointed into the same structure that my photos are in, so I reinstalled it with /Thumbs pointed to a totally different share. I've tried several different ports, I've uninstalled & reinstalled several times. It always comes back to the Gateway Timeout error.

 

Here is my current config:

6dmJcyu.png

 

Since I've now got a new /Thumbs location, it did come up and prompt me to create the master Admin account, but as soon as I did, it went back to the 504 error.

 

I did note your recommendation to Kewjoe to try using piwigo since he's got 53k images. I've got just under 200k. I'm willing to put up with a bit of sluggishness from the UI if that means that I don't have to duplicate 1TB of storage to have my images on disk, plus another copy somewhere else on disk for piwigo. Could the 504 error be because PhotoShow is still trying to catalog 200k images?

 

If I shift to piwigo, will I have to duplicate all my images? (It looks like I will, based on what I've read on their site...)

Share this post


Link to post

I did note your recommendation to Kewjoe to try using piwigo since he's got 53k images. I've got just under 200k. I'm willing to put up with a bit of sluggishness from the UI if that means that I don't have to duplicate 1TB of storage to have my images on disk, plus another copy somewhere else on disk for piwigo. Could the 504 error be because PhotoShow is still trying to catalog 200k images?

 

If I shift to piwigo, will I have to duplicate all my images? (It looks like I will, based on what I've read on their site...)

Try to point the /pictures to an empty folder, or a folder with only a few photoes. Then you can see if it is working after that. If it don't, there is something else wrong.

Delete the container first and remove image, just to be sure nothing is left then you try this.

Share this post


Link to post

I'm not sure whether these programs were really designed to catalogue 200,000 images, that's an awful lot of CPU and RAM work to do.

 

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post

I'm not sure whether these programs were really designed to catalogue 200,000 images, that's an awful lot of CPU and RAM work to do.

 

Sigh... You're probably right...

 

I guess that means I'll actually have to go through them and decide which ones to post and which ones not to. I was hoping to have family do that by tagging/starring/commenting.  :(

 

If I'm going to do that, I guess I can spare a few GB for some duplicated photos. I'll wander off to install MarinaDB, whever else is needed, then try out Piwigo and Lychee.

 

Thanks guys...

Share this post


Link to post

Hello.  I just tried installing this container but I keep having a problem that was identified earlier.  Namely, when I try to use the WebUI, I keep getting redirected to my unRAID tower page.  I've kept the container ports the same as was suggested earlier and tried changing the host port, but no luck.  I purposely kept it a vanilla install.  Thanks for your help.

Share this post


Link to post

Hello.  I just tried installing this container but I keep having a problem that was identified earlier.  Namely, when I try to use the WebUI, I keep getting redirected to my unRAID tower page.  I've kept the container ports the same as was suggested earlier and tried changing the host port, but no luck.  I purposely kept it a vanilla install.  Thanks for your help.

 

I'm going to need logs and how you've got this setup to even try and help.  Docker run command and the logs, the docker faq will show you what i mean.  A fresh pull here is working fine.

 

root@localhost:# /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.docker.manager/scripts/docker run -d --name="photoshow" --net="bridge" -e TZ="Europe/London" -e HOST_OS="unRAID" -e "PUID"="99" -e "PGID"="100" -p 97:80/tcp -v "/mnt/user/.appdata/blah":"/Pictures":ro -v "/mnt/user/.appdata/blah":"/Thumbs":rw -v "/mnt/cache/.appdata/photoshow":"/config":rw linuxserver/photoshow
60ff41bf93db3b0707fe42a0abee765a21029f2ebac21c563672aed89999ec2c

The command finished successfully!

 

[s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0.
[s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0.
[fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes...
[fix-attrs.d] done.
[cont-init.d] executing container initialization scripts...
[cont-init.d] 10-adduser: executing...

-------------------------------------
_ _ _
| |___| (_) ___
| / __| | |/ _ \
| \__ \ | | (_) |
|_|___/ |_|\___/
|_|

Brought to you by linuxserver.io
We gratefully accept donations at:
https://www.linuxserver.io/index.php/donations/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------
User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 20-config: executing...
[cont-init.d] 20-config: exited 0.
[cont-init.d] 30-keygen: executing...
generating self-signed keys in /config/keys, you can replace these with your own keys if required
Generating a 2048 bit RSA private key
..........................................+++
...............................................................................................+++
writing new private key to '/config/keys/cert.key'
-----
Subject Attribute /C has no known NID, skipped
[cont-init.d] 30-keygen: exited 0.
[cont-init.d] 40-install: executing...
fetching photoshow files from github
Cloning into '/config/www/PhotoShow'...
[cont-init.d] 40-install: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.

Share this post


Link to post

Hello.  I just tried installing this container but I keep having a problem that was identified earlier.  Namely, when I try to use the WebUI, I keep getting redirected to my unRAID tower page.  I've kept the container ports the same as was suggested earlier and tried changing the host port, but no luck.  I purposely kept it a vanilla install.  Thanks for your help.

 

Did you set the network to host in the template?

Share this post


Link to post

It seems to be working.  After the unRAID 6.2.3 update, I rebooted and just for the heck of it tried launching PhotoShow to get the logs that linuxserver requested and it came right up.  I didn't realize a reboot was necessary.

 

On to the next problem though.  I am having trouble displaying some of my larger (12-13MP/2 MB) pictures.  Just the broken picture item shows  up.  When I play the slide show I get a black screen and if I click the eyeball the picture displays in a new browser window.  Is there a size limit for pictures in PhotoShow?  Thanks.

Share this post


Link to post

It seems to be working.  After the unRAID 6.2.3 update, I rebooted and just for the heck of it tried launching PhotoShow to get the logs that linuxserver requested and it came right up.  I didn't realize a reboot was necessary.

 

On to the next problem though.  I am having trouble displaying some of my larger (12-13MP/2 MB) pictures.  Just the broken picture item shows  up.  When I play the slide show I get a black screen and if I click the eyeball the picture displays in a new browser window.  Is there a size limit for pictures in PhotoShow?  Thanks.

 

Honestly I don't know, we just "package" it. 

Share this post


Link to post

This is almost working for me now. It turns out the Pictures folder is mounted read-only, so that's why I couldn't upload new photos or make new albums. I copied some pictures there manually, but photoshow won't show any thumbnails. All I see are broken link boxes. It will show the full image if I click the eye in the expanded image view though.

 

When I go into the settings and tell photoshow to regenerate thumbs and images, my browser loads a blank page and nothing happens.

 

Any thoughts? This seems similar to the problems Phlii was having.

Share this post


Link to post

I am using nginx to reverse proxy a few applications already, but I am having trouble getting the settings for PhotoShow. I just followed my normal setup and it is not passing through. It will log in on /photoshow then just show nginx 404 not found.

location /sickrage {
        include /config/nginx/proxy.conf;
        proxy_pass  http://192.168.0.101:8081/sickrage;
auth_basic "Restricted Content";
        auth_basic_user_file /config/nginx/.htpasswd;
}
location /photoshow {
        include /config/nginx/proxy.conf;
        proxy_pass  http://192.168.0.101:8088;
auth_basic "Restricted Content";
        auth_basic_user_file /config/nginx/.htpasswd;
}

 

Any help would be great thanks.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.