Jump to content
Ryan_M

do I have a dead drive?

6 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Heard some funny high pitched noises coming from my unraid box, had a look at the array and see the am odd status beside a drive (included in the attached screen shot). Id appreciate some input on how to proceed from here.

 

Thanks

Share this post


Link to post

THe above image didnt work and it wouldn't let me edit it saying the image exceeded 192kb... though its only 100kb. Hope this works.

unraid_array.jpg.118aaa3df58fa09cc65c9589385cb0a0.jpg

Share this post


Link to post

The disk is disabled and will have to be rebuilt. Can you get a smart report from it?

Share this post


Link to post

Don't see anything wrong with the smart report. The syslog is after a reboot so doesn't capture the event.

 

Maybe just check the connections, then rebuild it.

 

 

Share this post


Link to post

Thanks for your help. I included the syslog because it still does show some errors, as best as I could find with google it's communication issues? Next time I'll be sure to snag the syslog before I do anything else - it just slipped my mind this time. I'll put a new cable on it and try rebuilding.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.