Jump to content
linuxserver.io

[Support] Linuxserver.io - SmokePing

154 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

linuxserver_medium.png

 

Application Name: SmokePing

Application Site: https://oss.oetiker.ch/smokeping/

Docker Hub: https://hub.docker.com/r/linuxserver/smokeping/

Github: https://github.com/linuxserver/docker-smokeping

 

Please post any questions/issues relating to this docker you have in this thread.

 

If you are not using Unraid (and you should be!) then please do not post here, instead head to linuxserver.io to see how to get support.

Edited by linuxserver.io

Share this post


Link to post

This doesn't seem to work, I just see the default apache index.html page.

 

Logs (lack of anything going on here): https://gist.github.com/nallar/2de6bfb0066910f9ddc1

 

Running "smokeping" in a shell in the container gives:

 

root@2478b7cc6600:/var/www/html# smokeping
ERROR: loading smokeping configuration file /usr/sbin/../etc/config: No such file or directory

Share this post


Link to post

This doesn't seem to work, I just see the default apache index.html page.

 

Logs (lack of anything going on here): https://gist.github.com/nallar/2de6bfb0066910f9ddc1

 

Running "smokeping" in a shell in the container gives:

 

root@2478b7cc6600:/var/www/html# smokeping
ERROR: loading smokeping configuration file /usr/sbin/../etc/config: No such file or directory

 

I've just pulled this to test, never used it before...

 

-------------------------------------
_ _ _
| |___| (_) ___
| / __| | |/ _ \ 
| \__ \ | | (_) |
|_|___/ |_|\___/
|_|

Brought to you by linuxserver.io
We do accept donations at:
https://www.linuxserver.io/donations
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------
User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

Feb 1 16:55:58 2f52d337dc2e syslog-ng[74]: syslog-ng starting up; version='3.5.3'

 

Once the syslog-ng appeared in the logs I was able to access the webui on http://UNRAID-IP:PORT/cgi-bin/smokeping.cgi

Share this post


Link to post

Yes, it works fine. I didn't try /cgi-bin/smokeping.cgi, sorry.

 

Might be a good idea to replace the apache default index.html with a redirect to smokeping.

Share this post


Link to post

Yes, it works fine. I didn't try /cgi-bin/smokeping.cgi, sorry.

 

Might be a good idea to replace the apache default index.html with a redirect to smokeping.

 

If you use the button for webui in the Unraid docker management it takes you right there and we've put it in the readme, but I'll pass on the redirect request as well.

Share this post


Link to post

Yes, it works fine. I didn't try /cgi-bin/smokeping.cgi, sorry.

 

Might be a good idea to replace the apache default index.html with a redirect to smokeping.

 

If you use the button for webui in the Unraid docker management it takes you right there and we've put it in the readme, but I'll pass on the redirect request as well.

Hadn't even noticed that was there, I'd been clicking the links under port mappings. /facepalm

 

Sorry for wasting your time!

Share this post


Link to post

Not wasting my time at all mate, that's what support threads are for...

Share this post


Link to post

 

Fired up this thing for the first time. Works but I have a question: Why not remap the port docker 80 to another port to not interfere with unraid? I remapped the port to 8080 on mine as I did not want to interefer with unraids built in websever.

 

 

Share this post


Link to post

Because by default it's 80 and just because you want it on 8080 doesn't mean everyone will.  So we leave the decision on where to map the host port to the end user.  And we never change the default port for the application.  It's just kind of the docker way....

Share this post


Link to post

Because by default it's 80 and just because you want it on 8080 doesn't mean everyone will.  So we leave the decision on where to map the host port to the end user.  And we never change the default port for the application.  It's just kind of the docker way....

 

Is there any way you can put a comment field in that the user MUST setup a redirect port to something else? I'm looking out for other users who may run into a problem in the future.

 

Most people hit the button to install and then next to complete the steps and completely miss the ports, leads to a post on the forums, and more work for you.

 

Twas an idea.

 

Share this post


Link to post

The host port is blank by default, convention tends to be to leave the host port the same as the container port but as you know the Unraid webui runs on port 80, so just clicking without checking would then result in the container not starting and an error, as would leaving the host port blank.  I don't think us randomly selecting a port is the right way forward either so I think this is best left as it is....

 

On a personal note, once you have a significant number of containers installed blindly clicking to install ceases to be an option due to "port congestion" and it's not a massive problem to have to stick a port number in and restart the container if you miss it the first time around.

Share this post


Link to post

If there's one natively in smokeping it'll be there.  Check and see...

Share this post


Link to post

Image has been rebased to alpine linux and as part of that more config options have been made available in /config.

 

Also should be noted that the url for the webui has been changed to

 

 /smokeping/smokeping.cgi

Share this post


Link to post

Hi, thanks for the docker image.

 

I notice that since the migration to alpine linux, the fonts don't display correctly on my graphs.

I had to enter the docker image to add the dejavu fonts in the /usr/share/fonts/ to get back "nicer" graphs.

 

Am I doing somehting wrong ?  or did the fonts were misplaced in the new image ?

 

Share this post


Link to post

Hi, thanks for the docker image.

 

I notice that since the migration to alpine linux, the fonts don't display correctly on my graphs.

I had to enter the docker image to add the dejavu fonts in the /usr/share/fonts/ to get back "nicer" graphs.

 

Am I doing somehting wrong ?  or did the fonts were misplaced in the new image ?

 

 

https://github.com/linuxserver/docker-smokeping/pull/11

Share this post


Link to post

I just installed this to try out, but I am getting these kind of errors after a few minutes:

 

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/InternetSites/Facebook.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/InternetSites/JupiterBroadcasting.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/InternetSites/Youtube.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/InternetSites/GoogleSearch.rrd': No such device

 

I checked inside the docker and these files exist..

 

root@a1737459c8c7:/data/InternetSites$ ls -al
total 14600
drwxr-xr-x 1 abc abc     158 Oct 17 13:21 .
drwxrwxrwx 1 abc abc      76 Oct 17 13:24 ..
-rw-r--r-- 1 abc abc 2986808 Oct 17 13:21 Facebook.rrd
-rw-r--r-- 1 abc abc 2986808 Oct 17 13:21 GoogleSearch.rrd
-rw-r--r-- 1 abc abc 2986808 Oct 17 13:21 JupiterBroadcasting.rrd
-rw-r--r-- 1 abc abc 2986808 Oct 17 13:21 Youtube.rrd
-rw-r--r-- 1 abc abc 2986808 Oct 17 13:21 linuxserverio.rrd

 

Am I missing something?

Share this post


Link to post

Anybody?

Hi Msan, I'm a smoke ping user and haven't noticed this myself.. I will do some testing when I'm home to see if I can reproduce the issue.

 

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

 

 

Share this post


Link to post

Anybody?

 

I just tested my container on unRaid, then forced upgrade, and then pulled the container on my workstation and can't reproduce the issue.

 

Have you tried removing the container and re-adding? As long as you don't delete the apps folder for the container, your data won't be lost.

Share this post


Link to post

Anybody?

 

I just tested my container on unRaid, then forced upgrade, and then pulled the container on my workstation and can't reproduce the issue.

 

Have you tried removing the container and re-adding? As long as you don't delete the apps folder for the container, your data won't be lost.

 

I just deleted and reinstalled the container.. all at defaults.. same error :(

Share this post


Link to post

Anybody?

 

I just tested my container on unRaid, then forced upgrade, and then pulled the container on my workstation and can't reproduce the issue.

 

Have you tried removing the container and re-adding? As long as you don't delete the apps folder for the container, your data won't be lost.

 

I just deleted and reinstalled the container.. all at defaults.. same error :(

No errors here either. You are sure you used new folders for both config and data and deleted the image also?

 

Please post screenshot of your template and post the log from the docker.

Share this post


Link to post

Anybody?

 

I just tested my container on unRaid, then forced upgrade, and then pulled the container on my workstation and can't reproduce the issue.

 

Have you tried removing the container and re-adding? As long as you don't delete the apps folder for the container, your data won't be lost.

 

I just deleted and reinstalled the container.. all at defaults.. same error :(

No errors here either. You are sure you used new folders for both config and data and deleted the image also?

 

Please post screenshot of your template and post the log from the docker.

 

Docker log:

 

ErrorWarningSystemArrayLogin


[s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0.
[s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0.
[fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes...
[fix-attrs.d] done.
[cont-init.d] executing container initialization scripts...
[cont-init.d] 10-adduser: executing...

-------------------------------------
_ _ _
| |___| (_) ___
| / __| | |/ _ \
| \__ \ | | (_) |
|_|___/ |_|\___/
|_|

Brought to you by linuxserver.io
We gratefully accept donations at:
https://www.linuxserver.io/index.php/donations/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------
User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 30-config: executing...
'./Alerts' -> '/config/./Alerts'
'./Database' -> '/config/./Database'
'./General' -> '/config/./General'
'./Presentation' -> '/config/./Presentation'
'./Probes' -> '/config/./Probes'
'./Slaves' -> '/config/./Slaves'
'./Targets' -> '/config/./Targets'
'./pathnames' -> '/config/./pathnames'
'./smtp.conf' -> '/config/./smtp.conf'
[cont-init.d] 30-config: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.
AH00558: httpd: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 172.17.0.7. Set the 'ServerName' directive globally to suppress this message
Smokeping version 2.006011 successfully launched.

Not entering multiprocess mode for just a single probe.
FPing: probing 20 targets with step 300 s and offset 297 s.
RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/USA/MIT.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/USA/Sun.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/USA/UCSD.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/USA/IU.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/USA/UCB.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/InternetSites/Facebook.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/InternetSites/Youtube.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/InternetSites/linuxserverio.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/InternetSites/JupiterBroadcasting.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/InternetSites/GoogleSearch.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/DNS/OpenDNS2.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/DNS/GoogleDNS2.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/DNS/GoogleDNS1.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/DNS/OpenDNS1.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/Europe/Germany/TelefonicaDE.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/Europe/Switzerland/CernIXP.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/Europe/Switzerland/SBB.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/Europe/UK/IBNorwich.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/Europe/UK/UEA.rrd': No such device

RRDs::update ERROR: mmaping file '/data/Europe/UK/CambridgeUni.rrd': No such device

 

Template shot attached..

1.PNG.0da75014bf21d03b64f6fa57a7384ffe.PNG

Share this post


Link to post

Please post a screenshot of the advanced settings also. I suspect you map the same host folder for both data and config.

Share this post


Link to post

Please post a screenshot of the advanced settings also. I suspect you map the same host folder for both data and config.

 

Then you'd be wrong ;)

1.PNG.0d3565cbdba5da099b5c2f77b4c9d8ad.PNG

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.