Jump to content
linuxserver.io

[Support] Linuxserver.io - Unifi

815 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Restart the container should trigger an update.

 

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

 

Restart is not changing anything.

 

Perhaps I am doing something wrong?

version Number is  4.7.6

Seen here: ->Settings -> Maintenance

Did you get it to update?

Share this post


Link to post

Restart the container should trigger an update.

 

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

 

Restart is not changing anything.

 

Perhaps I am doing something wrong?

version Number is  4.7.6

Seen here: ->Settings -> Maintenance

Did you get it to update?

 

Not getting it to update with a restart and not showing any updates with the check for updates clicked.

However I just did a force update and it looks like i am now on Version 4.8.15.

Just not sure why I had to use a force update.

 

Share this post


Link to post

I'm gonna have to try and syphon some money out of savings to get a UAP now :P

 

I had some for a couple of weeks for testing prior to installing at my in-laws, what a neat platform.  Might also have to start saving for their new 16port POE switch too lol.

Share this post


Link to post

I'm gonna have to try and syphon some money out of savings to get a UAP now :P

 

I had some for a couple of weeks for testing prior to installing at my in-laws, what a neat platform.  Might also have to start saving for their new 16port POE switch too lol.

Nice! ;)

Good to hear you like them, I just purchased 2 UniFi Ap Ac Pro, 1 edgeswitch poe 16 port and one Edgerouter Lite a couple of days ago.. Expensive :P

Share this post


Link to post

Ill give you the POE switch, but the EdgeRouter, pfSense has that beet IMHO

Share this post


Link to post

Ill give you the POE switch, but the EdgeRouter, pfSense has that beet IMHO

Maybe, but the edgerouter is far less expensive.

99$ for something that can easily push 1Gbit is good, and I can buy a rack mount for 30$.

Share this post


Link to post

Ill give you the POE switch, but the EdgeRouter, pfSense has that beet IMHO

Maybe, but the edgerouter is far less expensive.

99$ for something that can easily push 1Gbit is good, and I can buy a rack mount for 30$.

Maybe I'm missing something, but I didn't pay anything for pfSense, and am running it on older hardware that would otherwise be idle. How is the Edgerouter cheaper than that?

Share this post


Link to post

Ill give you the POE switch, but the EdgeRouter, pfSense has that beet IMHO

Maybe, but the edgerouter is far less expensive.

99$ for something that can easily push 1Gbit is good, and I can buy a rack mount for 30$.

Maybe I'm missing something, but I didn't pay anything for pfSense, and am running it on older hardware that would otherwise be idle. How is the Edgerouter cheaper than that?

So you get the hardware for free?

 

I can see your point with using old hardware, but I sadly don't have anything I can use.

If I am going to buy new hardware, I want to be able to rack mount it, and the price is pretty high compared to Edgerouter Lite :)

Share this post


Link to post

Hey I am having trouble getting this docker working, cant access the webui and the Unifi logs are quoted below, can anyone help me?

 

Sat Apr 30 00:08:03.506 [initandlisten] MongoDB starting : pid=253 port=27117 dbpath=/usr/lib/unifi/data/db 64-bit host=f7435e009913

Sat Apr 30 00:08:03.506 [initandlisten] db version v2.4.14

Sat Apr 30 00:08:03.506 [initandlisten] git version: 05bebf9ab15511a71bfbded684bb226014c0a553

Sat Apr 30 00:08:03.506 [initandlisten] build info: Linux ip-10-154-253-119 2.6.21.7-2.ec2.v1.2.fc8xen #1 SMP Fri Nov 20 17:48:28 EST 2009 x86_64 BOOST_LIB_VERSION=1_49

Sat Apr 30 00:08:03.506 [initandlisten] allocator: tcmalloc

Sat Apr 30 00:08:03.507 [initandlisten] options: { bind_ip: "127.0.0.1", dbpath: "/usr/lib/unifi/data/db", logappend: true, logpath: "logs/mongod.log", nohttpinterface: true, port: 27117 }

Sat Apr 30 00:08:03.514 [initandlisten] journal dir=/usr/lib/unifi/data/db/journal

Sat Apr 30 00:08:03.514 [initandlisten] recover : no journal files present, no recovery needed

Sat Apr 30 00:08:03.515 [initandlisten] LogFile::synchronousAppend failed with 8192 bytes unwritten out of 8192 bytes;  b=0x2b26545fe000 errno:22 Invalid argument

Sat Apr 30 00:08:03.515 [initandlisten]  Fatal Assertion 13515

Sat Apr 30 00:08:03.517 [initandlisten]

 

***aborting after fassert() failure

 

 

Sat Apr 30 00:08:03.517 Got signal: 6 (Aborted).

 

Sat Apr 30 00:08:03.520 Backtrace:

0xdea831 0x6d1179 0x2b2652698d40 0x2b2652698cc9 0x2b265269c0d8 0xdaa6ee 0xdc6b3f 0x92eda2 0x92f24f 0x9321a5 0x924a35 0x6d802c 0x6d885d 0x6df570 0x6e1319 0x2b2652683ec5 0x6cfde9

bin/mongod(_ZN5mongo15printStackTraceERSo+0x21) [0xdea831]

bin/mongod(_ZN5mongo10abruptQuitEi+0x399) [0x6d1179]

/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(+0x36d40) [0x2b2652698d40]

/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(gsignal+0x39) [0x2b2652698cc9]

/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(abort+0x148) [0x2b265269c0d8]

bin/mongod(_ZN5mongo13fassertFailedEi+0xde) [0xdaa6ee]

bin/mongod(_ZN5mongo7LogFile17synchronousAppendEPKvm+0x14f) [0xdc6b3f]

bin/mongod(_ZN5mongo3dur20_preallocateIsFasterEv+0x122) [0x92eda2]

bin/mongod(_ZN5mongo3dur19preallocateIsFasterEv+0x2f) [0x92f24f]

bin/mongod(_ZN5mongo3dur16preallocateFilesEv+0x135) [0x9321a5]

bin/mongod(_ZN5mongo3dur7startupEv+0x85) [0x924a35]

bin/mongod(_ZN5mongo14_initAndListenEi+0x3ec) [0x6d802c]

bin/mongod(_ZN5mongo13initAndListenEi+0x1d) [0x6d885d]

bin/mongod() [0x6df570]

bin/mongod(main+0x9) [0x6e1319]

/lib/x86_64-linux-gnu/libc.so.6(__libc_start_main+0xf5) [0x2b2652683ec5]

bin/mongod(__gxx_personality_v0+0x499) [0x6cfde9]

 

 

 

***** SERVER RESTARTED *****

 

 

 

[2016-04-30 00:07:29,483] <launcher> INFO  system - *** Running for the first time, creating identity ***

[2016-04-30 00:07:29,485] <launcher> INFO  system - UUID: 89369afc-319c-4635-8228-5acee5cffdcb

[2016-04-30 00:07:29,485] <launcher> INFO  system - ======================================================================

[2016-04-30 00:07:29,485] <launcher> INFO  system - UniFi 4.8.15 (build atag_4.8.15_7440 - release) is started

[2016-04-30 00:07:29,485] <launcher> INFO  system - ======================================================================

[2016-04-30 00:07:29,488] <launcher> INFO  system - BASE dir:/usr/lib/unifi

[2016-04-30 00:07:29,491] <launcher> INFO  system - Current System IP: 172.17.0.7

[2016-04-30 00:07:29,491] <launcher> INFO  system - Hostname: f7435e009913

[2016-04-30 00:07:32,000] <db-server> ERROR system - [exec] error, rc=14

[2016-04-30 00:07:32,000] <db-server> INFO  db    - DbServer stopped

[2016-04-30 00:07:37,267] <db-server> ERROR system - [exec] error, rc=14

[2016-04-30 00:07:37,267] <db-server> INFO  db    - DbServer stopped

[2016-04-30 00:07:42,534] <db-server> ERROR system - [exec] error, rc=14

Share this post


Link to post

Sorry if I missed it (on phone) but can you include the messages when you install the container from the browser?

 

If you have any conflicting ports the container will fail to start. Its a simple fix. Just change the mapped ports to ones that are free on the host machine

 

Sent from my Oneplus One

 

 

Share this post


Link to post

I did a force update to simulate re-installing (am i right to do that?)

 

Results quoted below

 

The 8080 port is already in use (sabnzb) so i changed the port to 7080 for unifi

 

Preparing to update: linuxserver/unifi

 

Pulling image: linuxserver/unifi:latest

 

IMAGE ID [latest]: Pulling from linuxserver/unifi.

IMAGE ID [f7eef3e8d2a5]: Already exists.

IMAGE ID [f504bc93666d]: Already exists.

IMAGE ID [9e58b20b58ab]: Already exists.

IMAGE ID [97b492236f76]: Already exists.

IMAGE ID [1e4ce1496f97]: Already exists.

IMAGE ID [b3260a41280d]: Already exists.

IMAGE ID [a4e1f7d8ab53]: Already exists.

IMAGE ID [35100966404c]: Already exists.

IMAGE ID [f6953bdb8339]: Already exists.

IMAGE ID [613b1fd6af34]: Already exists.

IMAGE ID [4bdf01eea2ad]: Already exists.

IMAGE ID [f8cff8ab4885]: Already exists.

IMAGE ID [f2a32351f2ae]: Already exists.

IMAGE ID [d0353cbf4516]: Already exists.

IMAGE ID [c9c6b86be268]: Already exists.

IMAGE ID [ce044d251a65]: Already exists.

IMAGE ID [a1b6b146e3c6]: Already exists.

IMAGE ID [5f76b89093c3]: Already exists.

IMAGE ID [328b150725c5]: Already exists.

IMAGE ID [961648b93697]: Already exists.

IMAGE ID [1370654e6055]: Already exists.

IMAGE ID [0e9241f88932]: Already exists. Digest: sha256:4d96ea3702f03e5ae1ced38b9d54c682005927e1953fd6fa3b3dd5f9e726bf58. Status: Image is up to date for linuxserver/unifi:latest.

 

TOTAL DATA PULLED: 0 B

 

Command:

root@localhost:# /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.docker.manager/scripts/docker rm -f unifi

 

unifi

 

The command finished successfully!

 

Command:

root@localhost:# /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.docker.manager/scripts/docker run -d --name="unifi" --net="bridge" -e PUID="99" -e PGID="100" -e TZ="Australia/Sydney" -p 7080:8080/tcp -p 8081:8081/tcp -p 8443:8443/tcp -p 8843:8843/tcp -p 8880:8880/tcp -v "/mnt/user/appdata/unifi/":"/config":rw linuxserver/unifi

 

a03b95b29fa9bacd6ca6f4fef84cce8da9b5d59507900c6e7b682d64206b4026

 

The command finished successfully!

Share this post


Link to post

Looks like it should be up and running (takes a min or two before you cab access the web GUI.

I was afraid you changed your ports backwards (Container port / Host port), but you remapped it just fine.

 

This is a super simple container to get running.  Just specify a location for the volume mapping and change any conflicting ports if required. You have done that all just fine.

 

Sorry i don't have much more for you, as this was a trouble free one for me.

Maybe the generic completely delete the image and reinstall?

let us know how you make out

 

Share this post


Link to post

Looks like it should be up and running (takes a min or two before you cab access the web GUI.

I was afraid you changed your ports backwards (Container port / Host port), but you remapped it just fine.

 

This is a super simple container to get running.  Just specify a location for the volume mapping and change any conflicting ports if required. You have done that all just fine.

 

Sorry i don't have much more for you, as this was a trouble free one for me.

Maybe the generic completely delete the image and reinstall?

let us know how you make out

 

Yeah I can see the docker build works fine.... but I can see in the Unifi server logs (the first logs i posted) that the app is crashing

 

Sat Apr 30 00:08:03.515 [initandlisten] LogFile::synchronousAppend failed with 8192 bytes unwritten out of 8192 bytes;  b=0x2b26545fe000 errno:22 Invalid argument

Sat Apr 30 00:08:03.515 [initandlisten]  Fatal Assertion 13515

Sat Apr 30 00:08:03.517 [initandlisten]

 

***aborting after fassert() failure

 

 

Sat Apr 30 00:08:03.517 Got signal: 6 (Aborted).

 

unfortunately I am not very good at interpreting this... the stack trace keeps repeating and it keeps trying to restart.... if i leave the docker running the log files get pretty big...

 

 

I will totally delete and re-add the docker like you suggest and report back

Share this post


Link to post

Aaaand no dice :(

 

Delete the docker image and container, deleted the unifi appdata folder and config, reinstalled from scratch

 

exact same result. docker webgui loads page cannot be displayed

 

log files full of the same errors as above...

 

here 3 screenshots of my setup... does this help? can anyone see anything wrong with my setup?

1.PNG.7e1e693c84187760e35ea0a9bdfce505.PNG

3.PNG.ed664736163376109d95a9277bdd1dca.PNG

Share this post


Link to post

sorry but i am stumped, based on what you posted, it should work

this is what is working for me if that helps

 

unifi.png.03ea6d95ababeb3365c9faa3e50e03f7.png

Share this post


Link to post

So I kinda threw in the towel here...

 

I installed the Unifi docker from pducharme's repository, same settings as i had before (remap all ports to 7xxx) from the originals and same appdata config location

 

It "just worked"... straight away, no errors in the logs, web gui came straight up from the url given by the app icon...

 

I would still be keen to get Linuxserver.io's docker working, because i am currently using 8 of their other dockers perfectly and now this is the only docker i use that itsn't one of theirs...

 

But for now I am up and running and managing my Unifi AP's no problems :)

Share this post


Link to post

Is there a way to use the lasted 5.x betas with your docker or do we have to wait till its in GA next month?

Share this post


Link to post

I've created a container for the UniFi beta but it isn't in a repo that you can get in unRAID so takes a bit of manual work to get up and running.  If you know what you're doing then you can grab it from:

 

https://hub.docker.com/r/psyvision/docker-unifi/

 

I will try and keep it up to date but wont support it at all, especially not here as this is LS.io's spot.  If they add the beta to their repo then I will remove it altogether as I like their shiz, I will also drop it when it hits RTM.

Share this post


Link to post

As a general rule we don't do beta's in our containers. Sorry :)

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post

I had no issues changing the port mapping, since the 8000 block is so freakin' crowded on my unraid box I just changed all the mappings to start with 7xxx and it worked just fine. The https weblink on the docker control flyout had 7443, and everything "just works" with the inform port at 7080.

 

Just wanted to chime in and confirm that remapping all the Unifi docker ports to 7xxx worked great. 

 

Was having some problems starting up the WebGui but had 2 observations:

1) This docker takes approximately 3-4 mins to start up

2) That Sabnzbd takes up the 8080 and that Plex or some of the other common dockers take up some ports that are not listed in their configs. 

 

When I had set this to host, everything worked fine so I changed it back to bridge only to have it unable to connect again.  But once I  remapped all the server side ports to 7xxx, it came back up great.  Also did a few reboots, stop&starts to confirm that it would be okay going forward.

Share this post


Link to post

Version 5.0.6 is officially out, if you could update the docker whenever you get the chance.

 

Thanks!

Share this post


Link to post

Asking again if you could update the the latest official reason 5.0.6 when can please. It is no longer in beta. The other docker has already been updated but there are a bunch of us that are unable to run it. we get stuck at an error message. Someone people have found a work around but doesn't work with everyone.

 

Hopefully when you update your docker it solves the problem.

 

Thanks!

Share this post


Link to post

Asking again if you could update the the latest official reason 5.0.6 when can please. It is no longer in beta. The other docker has already been updated but there are a bunch of us that are unable to run it. we get stuck at an error message. Someone people have found a work around but doesn't work with everyone.

 

Hopefully when you update your docker it solves the problem.

 

Thanks!

 

The new version uses a new repo.  We are currently testing the best way to update this.  Normally these updates are done on the same repo, so our auto-update feature takes care of it.  We want to make sure nothing breaks first.  I'll keep you updated.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now