Jump to content
hurricanehrndz

New Emby Docker

548 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Hello from Russia! My English is completely bad, I write through Google translator =). Most recently, I've built a home server running unraid and it's awesome!
my motherboard asrock J4205-ITX supports hardware transcoding
(Supports HW Accelerated Decoders: H.264 @ level 5.2, HEVC (H.265) 10b @MP level 5.1 (GPU accelerated), JPEG, VP8, VP9). I'm using the official Emby-Docker

Now the question is: does unRaid support hardware 
transcoding in Emby
Edited by vanes

Share this post


Link to post

I found that emby uses ffmpeg, it supports Intel Quick Sync
my motherboard also supports Quick Sync
but when I play HEVC and emby start transcoding (the file appears in the decoding folder), I get 100% load on the processor and it's not like hardware decoding .... In the EMBY transcoding settings changed different ways of transcoding - the result is the same

Share this post


Link to post

Hi, will hardware transoding come to this docker or will I have to switch to another?

 

Many thanks

Share this post


Link to post

has anyone updated this docker to the beta .NET version? 

 

I am having problems when trying to edit artwork on some movies. It is crashing my docker.

 

Here is the error in my unraid logs "Dec 7 05:47:38 Tower kernel: EmbyServer[17924]: segfault at 0 ip 000015240ad625c0 sp 000015236abde688 error 4 in libc-2.17.so[15240acf0000+1aa000]"

 

I posted my emby logs over in the emby forums but thought I would as here as well. https://emby.media/community/index.php?/topic/53578-net-docker-crashing-when-looking-at-artwork/

Share this post


Link to post
Hi, will hardware transoding come to this docker or will I have to switch to another?
 
Many thanks
Yes the netcore will have support for hardware decoding. Due to time constraints I'm no longer the main developer of this container. So issues should be posted on emby's forums. I'm not sure the other developer monitors this thread.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Share this post


Link to post

In terms of Intel quick sync, although supported by ffmpeg, to actually get quick sync working you need a specific kernel and specific distribution. It is so specific that most projects do not see it worth the effort investing in.

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Yes the netcore will have support for hardware decoding. Due to time constraints I'm no longer the main developer of this container. So issues should be posted on emby's forums. I'm not sure the other developer monitors this thread.

 

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

 

The new netcore container doesn't using unraid with a G4560 or J3455 CPU.

 

HW transcoding looks very good.

 

Gesendet von meinem Redmi Note 3 mit Tapatalk

 

 

 

Share this post


Link to post

Hi all I am new to UNRAID and spent hours trying to get emby  running.

 

I had issues with playback working on the browser and managed to fix it as it was a permission issue.


See my thread here on how I resolved it - 

 

I just need to test direct playback now to make sure its working :) - I hope it helps those that are stuck.

 

P.S. I was very surprised at how much CPU Emby uses when transcoding via UNRAID. It looks like there is a higher overhead for Linux as opposed to Windows systems

 

Share this post


Link to post

anybody please tell me how to make a working docker template for unraid of embyserver_netcore and make it do hardware transcoding via quicksync... Is this possible? plex docker container works perfect on my asrock j4205 on my unraid 6.4rc21 with activated i915, but I like emby more then plex =)

Share this post


Link to post
anybody please tell me how to make a working docker template for unraid of embyserver_netcore and make it do hardware transcoding via quicksync... Is this possible? plex docker container works perfect on my asrock j4205 on my unraid 6.4rc21 with activated i915, but I like emby more then plex =)

Actually only VAAPI transcoding works but very well. ;-)

 

You can use the old config directory but it's recommended to deactivate port mapping in Emby backend to prevent crashing on some celeron and Pentium cpus.

 

Gesendet von meinem Redmi Note 3 mit Tapatalk

 

 

 

Share this post


Link to post
1 minute ago, b0mb said:

Actually only VAAPI transcoding works but very well.

that's great!!!

but the question is how to set up a template?

settings are the same as a normal container?

just add --device /dev/dri/renderD128 ??

Share this post


Link to post
that's great!!! but the question is how to set up a template?

settings are the same as a normal container?

just add --device /dev/dri/renderD128 ??

 

Yes... And than add the device in Emby backend where you configure transcoding... And you have to add some variable to the container so that emby can access /dev/dri as a user group video. That's explained in the docker hub of the netcore container ;-) 

Gesendet von meinem Redmi Note 3 mit Tapatalk

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post

does not work!! After I open emby-web on 8096 port container stops with error in unraid syslog!

Jan 13 11:24:25 unRaid kernel: traps: EmbyServer[14244] trap invalid opcode ip:1511976282d4 sp:1510f5cd0dd0 error:0 in libcoreclr.so[15119739a000+39e000]

Here is my container! I took variables from here https://hub.docker.com/r/emby/embyserver_netcore/

Extra Parameters: --device /dev/dri/renderD128

emby_netcore.jpg.49e70ee830e7c9c266a60fc5c982bb63.jpg

 

What am I doing wrong? 

Share this post


Link to post

You have to deactivate port mapping and try changing emby port to 8888 ;-)

Gesendet von meinem Redmi Note 3 mit Tapatalk

Share this post


Link to post
15 minutes ago, vanes said:

After I open emby-web on 8096 port container stops with error in unraid syslog!

this only happens in MS Edge!! in chrome emby starts and no errors.

Will add some lines after testing transcoding!

Share this post


Link to post

I`ll add a dumb question =)

When I add variables what value should I enter in KEY field?

UID or APP_UID

GID or APP_GID

GIDLIST or APP_GIDLIST

sorry for my nOOwbie question

Edited by vanes

Share this post


Link to post

I can say with confidence that everything works as it should.

embyserver_netcore works great on unraid with i915 enabled . Did some heavy transcoding (4k hevc 10bit 400mb jellyfish) worked great ~ 25% CPU util.

But what should I do with those errors when using MS EDGE???

1 hour ago, vanes said:

After I open emby-web on 8096 port container stops with error in unraid syslog!

Jan 13 11:24:25 unRaid kernel: traps: EmbyServer[14244] trap invalid opcode ip:1511976282d4 sp:1510f5cd0dd0 error:0 in libcoreclr.so[15119739a000+39e000]

 

Share this post


Link to post
I can say with confidence that everything works as it should.
embyserver_netcore works great on unraid with i915 enabled . Did some heavy transcoding (4k hevc 10bit 400mb jellyfish) worked great ~ 25% CPU util.
But what should I do with those errors when using MS EDGE???
 
Post in Emby forum. There is a thread for netcore version in the testing area.

Gesendet von meinem Redmi Note 3 mit Tapatalk

Share this post


Link to post

Hi - issues playing .mp4 from emby IOS (connecting to unraid docker).   Luke @ emby forum was helping troubleshoot and in the end he recommended installing emby docker from their site to fix issues with ffmpeg.

https://emby.media/community/index.php?/topic/54841-issue-playing-mp4/?p=532343

as I have only ever installed dockers from Unraid gui, can anyone here first tell me why this docker won't play the file correctly ?   is there a different unraid emby docker (I see a binhex one also?) that would work?

thanks

 

Share this post


Link to post
21 hours ago, vanes said:

After I open emby-web on 8096 port container stops with error in unraid syslog!

Jan 13 11:24:25 unRaid kernel: traps: EmbyServer[14244] trap invalid opcode ip:1511976282d4 sp:1510f5cd0dd0 error:0 in libcoreclr.so[15119739a000+39e000]

Just cleared MS EDGE`s cache and everithing is fine now, no errors, no container crash!!

Share this post


Link to post

Hey guys, I was just trying out Emby and well have ran into a few issues.  I got a warning my cache drive was gettin full so I was a bit shocked ( I normally use about 40gb out of 256gb) and I then realized Emby's  /EmbyServer/cache/temp  was taking up 140GB.   Since the directory was owned by deamon:deamon I was not able to delete the temp files through network, so I had to SSH to do that.  

 

After testing I realized that the /temp folder started getting full again after adding a Live TV EPG XML file.   I added the m3u file and nothing happened, but when I added the EPG via XML it started populating again, to the tune of 18GB on this EPG Refresh, I assume it was due to multiple refreshes without purging that it previously filled up so much.  Not sure why it does that or how to prevent it either.  Also if the folders could be owned by nobody:users like all other apps instead of deamon:deamon, it would also be easier to clean them off via network share. 

 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.