Jump to content
binhex

[Support] binhex - DelugeVPN

3967 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

43 minutes ago, dmacias said:

Probably due to deluge api changes. Read back a few pages/posts and is been discussed with reference to sickrage, sonarr and other apps.

 

Not this case here as i have the same siphon version and it's working fine.

Share this post


Link to post

 

16 hours ago, silaha said:

I have searched for this issue but don't see it, please direct me to the thread if I have somehow missed it.

Screenshot from 2017-03-13 11:30:25.png

 

FWIW I too now have the same issue. You're not alone. I'm sure it'll get worked out at some point by delugesiphon.

Edited by clambert

Share this post


Link to post

I'm trying to set this up with AirVPN and can't figure out what I'm doing wrong. The web interface won't launch if VPN enable is set to yes, but will open if set to no. I created the .ovpn file, but am I supposed to rename it "openvpn.ovpn" or just keep it the same name as the download? 

 

I have Key 1 set to yes, and Key 8 set to airvpn. Container path for /data is /mnt/user/downloads/.

 

Screenshots attached! 

 

 

DelugeVPN_setup.jpg

DelugeVPN_setup2.jpg

DelugeVPN_setup3.jpg

Share this post


Link to post
3 hours ago, drogg said:

I'm trying to set this up with AirVPN and can't figure out what I'm doing wrong. The web interface won't launch if VPN enable is set to yes, but will open if set to no. I created the .ovpn file, but am I supposed to rename it "openvpn.ovpn" or just keep it the same name as the download? 

 

I have Key 1 set to yes, and Key 8 set to airvpn. Container path for /data is /mnt/user/downloads/.

 

Screenshots attached! 

 

 

DelugeVPN_setup.jpg

DelugeVPN_setup2.jpg

DelugeVPN_setup3.jpg

Just use the ovpn filename airVPN let you download.

 

Ok first off the nl.piaxxx.xx is not for airVPN.  Use the ip address from your ovpn file.

 

And the port for airVPN might be 443 and not 1198.

 

Edited by Paul_Ber

Share this post


Link to post
7 hours ago, Paul_Ber said:

Just use the ovpn filename airVPN let you download.

 

Ok first off the nl.piaxxx.xx is not for airVPN.  Use the ip address from your ovpn file.

 

And the port for airVPN might be 443 and not 1198.

 

 

Ok, updated those. Still no dice. Any other thoughts?

Share this post


Link to post
3 minutes ago, drogg said:

 

Ok, updated those. Still no dice. Any other thoughts?

 

You need the .crt file too, which you can only obtain from their website..

Share this post


Link to post

Do I need to rename it or remove anything from the folder? I got a ca.crt and user.crt file from AirVPN. 

Share this post


Link to post
1 hour ago, drogg said:

Do I need to rename it or remove anything from the folder? I got a ca.crt and user.crt file from AirVPN. 

 

You should only have the one provided by airvpn in there.

Share this post


Link to post
33 minutes ago, mr-hexen said:

 

You should only have the one provided by airvpn in there.

 

Here's what I got from AirVPN and what my app data folder looks like. Sorry if my noob is showing, just got started with Unraid!

 58c82284a3ab6_ScreenShot2017-03-14at1_03_04PM.thumb.png.661422bc2630435c8b1522962d7b41da.png

Screen Shot 2017-03-14 at 1.03.34 PM.png

Share this post


Link to post

I previously had this all set up and working but after recreating the container I think I'm having an issue with my DNS. I'm using BT like a few others who have reported similar issues and I was wondering if anyone knows how to manually set the DNS on a BT Home Hub 5? I've set my DNS to Google on Unraid itself but when the container starts in debug mode it is listing a few extra DNS servers that I don't recognise. After this the container stalls waiting for valid IP address from tunnel. I'm hoping it's possible to fix this without purchasing a new router. 

 

Quote

2017-03-14 22:01:51,732 DEBG 'start-script' stdout output:
nameserver 8.8.8.8
nameserver 37.235.1.174
nameserver 8.8.4.4
nameserver 37.235.1.177

2017-03-14 22:01:51,733 DEBG 'start-script' stdout output:
[debug] Show name resolution for VPN endpoint 185.8.107.176

2017-03-14 22:01:51,870 DEBG 'start-script' stdout output:
;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, rcode: SERVFAIL, id: 2494
;; flags: qr rd ra ; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0 
;; QUESTION SECTION:
;; 185.8.107.176. IN A

;; ANSWER SECTION:

;; AUTHORITY SECTION:

;; ADDITIONAL SECTION:

;; Query time: 117 msec
;; SERVER: 37.235.1.174
;; WHEN: Tue Mar 14 22:01:51 2017
;; MSG SIZE rcvd: 31

 

Share this post


Link to post
5 hours ago, drogg said:

 

Here's what I got from AirVPN and what my app data folder looks like. Sorry if my noob is showing, just got started with Unraid!

 58c82284a3ab6_ScreenShot2017-03-14at1_03_04PM.thumb.png.661422bc2630435c8b1522962d7b41da.png

Screen Shot 2017-03-14 at 1.03.34 PM.png

You need to download the AirVPN_US-Atlanta....ovpn file again but this time untick the box that splits it into 5 files. This way the singele file contains all the data you need. The strange thing is that by default the file won't get seperated, so it looks like you have ticked this option under advanced settings in the config generator.

When done copy this new file into the openvpn folder and delete all the other files.

 

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
9 minutes ago, TombRaider said:

You need to download the AirVPN_US-Atlanta....ovpn file again but this time untick the box that splits it into 5 files. This way the singele file contains all the data you need. The strange thing is that by default the file won't get seperated, so it looks like you have ticked this option under advanced settings in the config generator.

When done copy this new file into the openvpn folder and delete all the other files.

 

I was under the impression that I also needed the .crt file, which is why I'd checked the Advanced Options on AirVPN. So the only file that should be in there is the generated .ovpn file and not the rest of the files made by DelugeVPN?

Share this post


Link to post
5 minutes ago, drogg said:

So the only file that should be in there is the generated .ovpn file and not the rest of the files made by DelugeVPN

Yes, only the .ovpn file should be in the openvpn folder

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

Still no dice. I'm going to remove and retry from scratch.

 

EDIT: Nada. Can someone maybe post their Container page so I can just copy it? I'm not sure what I'm doing wrong.

Edited by drogg

Share this post


Link to post

You generated a new file right? Be sure to set the port and protocol to the same as when you generated the ovpn file, and also set the vpn_remote variable to the address in the opvn file.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
8 minutes ago, strike said:

You generated a new file right? Be sure to set the port and protocol to the same as when you generated the ovpn file, and also set the vpn_remote variable to the address in the opvn file.

 

Edit: hard refresh fixed it. Thank you so much for your help!!

Edited by drogg

Share this post


Link to post
On 3/14/2017 at 4:03 AM, clambert said:

 

 

FWIW I too now have the same issue. You're not alone. I'm sure it'll get worked out at some point by delugesiphon.

 

Fixed now on delugesiphon 0.71.4 Thank you everyone.

Share this post


Link to post
On 13/03/2017 at 5:49 PM, BakedPizza said:

@ysu take a closer look at the two module warnings in the log.

Sent from my D5503
 

Thanks for the tip - I did manage to get the 2nd one out of the way, as it had a bit of 'help' there.

 

But this first one baffles me, even my google-fu has failed.  Any chance you can shed some light on this one? What/where is the "tun" module, and/or how do I get it?

 

2017-03-15 23:16:37,276 DEBG 'start-script' stdout output:
[warn] 'tun' module not available, you will not be able to connect to Deluge or Privoxy outside of your LAN
[info] Synology users: Please attempt to load the module by executing the following on your host:- 'insmod /lib/modules/tun.ko'

 

Share this post


Link to post
9 minutes ago, ysu said:

Thanks for the tip - I did manage to get the 2nd one out of the way, as it had a bit of 'help' there.

 

But this first one baffles me, even my google-fu has failed.  Any chance you can shed some light on this one? What/where is the "tun" module, and/or how do I get it?

 

2017-03-15 23:16:37,276 DEBG 'start-script' stdout output:
[warn] 'tun' module not available, you will not be able to connect to Deluge or Privoxy outside of your LAN
[info] Synology users: Please attempt to load the module by executing the following on your host:- '

 

 

 

the tun module is a kernel module that you need to have loaded in order for this container to create the virtual tun device used to connect to the vpn tunnel, im assuming you've tried whats suggested in the log right?:-

insmod /lib/modules/tun.ko

what os is your host running? im assuming its not unraid, as this module is already present on unraid.

 

edit - you need to work on your google-fu :-) https://en.wikipedia.org/wiki/TUN/TAP

Edited by binhex

Share this post


Link to post

Hi.

 

I thought I'd tighten up my torrenting using the VPN version of deluge in conjunction with PIA.

 

I am a bit stumped though as I get deluge running but something is not running as it should. I get a few kb/s in download speeds and after a short while it stops, error. Tracker timed out.

 

I have tried replacing the files in the openvpn directory with the ones provided by PIA but as soon as I start the container the content is replaced with the old files.

Share this post


Link to post
1 minute ago, nodeadlykittens said:

Hi.

 

I thought I'd tighten up my torrenting using the VPN version of deluge in conjunction with PIA.

 

I am a bit stumped though as I get deluge running but something is not running as it should. I get a few kb/s in download speeds and after a short while it stops, error. Tracker timed out.

 

I have tried replacing the files in the openvpn directory with the ones provided by PIA but as soon as I start the container the content is replaced with the old files.

 

most probably your endpoint doesnt support port forwarding, what is the value for key VPN_REMOTE ?

Share this post


Link to post
1 hour ago, binhex said:

 

most probably your endpoint doesnt support port forwarding, what is the value for key VPN_REMOTE ?

 

I use the default, nl.privateinternetaccess.com, which should support port forwarding. Have also tried sweden with same results.

 

 

Edited by nodeadlykittens
For clarity

Share this post


Link to post
50 minutes ago, nodeadlykittens said:

 

I use the default, nl.privateinternetaccess.com, which should support port forwarding. Have also tried sweden with same results.

 

 

ok in that case its not that, i would guess then thats its most probably related to how you have configured deluge, have you set the folders correctly to reference /data in the deluge web ui?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
7 minutes ago, binhex said:

ok in that case its not that, i would guess then thats its most probably related to how you have configured deluge, have you set the folders correctly to reference /data in the deluge web ui?

I have not, I wanted to keep it neat and keep it under my "download" folder.

 

I have now reinstalled it and readded the downloads I tried, it works a lot better now. Thank you.

 

 

Share this post


Link to post

I've been using DelugeVPN for several months now with no issues. Then about a week ago all torrents starting report "error: connection refused" for all trackers. Privoxy still works and reports correct VPN IP, so I know the vpn connection is up. My basic binhex deluge container will start and make connections without any issue. Any idea what might be up?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now