Jump to content
binhex

[Support] binhex - DelugeVPN

6197 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

On 3/16/2019 at 9:00 PM, mcrommert said:

Now i have seen files where on recheck 40% of the file is missing.  Obviously others are not having this issue and i feel like i'm missing something simple.  Could this be a vpn issue?

i would suspect the 'stablebit drivepool volume' is the cause of your problems, the VPN will not cause this no, torrent clients and the torrent protocol is very clever in that hash checking is done throughly so i would trust deluge that your data is becoming corrupt in some manner when moved over to your SMB share.

 

edit - simple proof of this is dont move it over and instead once complete then force a re-check, it should come back as complete, then move it and then re-add it back in (which will of course force a re-check), if the re-check comes back with lots of incomplete's then you know the issue is with stablebit

Edited by binhex

Share this post


Link to post

I just migrated my DelugeVPN folder from cache to an Unassigned Device. I got the existing files to seed, but I can't download to the new UD drive (I get an Error with 0 data downloading). Here's my volume mapping and preferences - something I'm missing?

deluge preferences.png

deluge UD path.png

deluge volume mappings.png

Share this post


Link to post

@BBLV neither /incomplete or /Completed exist as volume mappings inside the container, change those to be /data/Incomplete and /data/Completed and you will be set.

Share this post


Link to post
1 hour ago, binhex said:

@BBLV neither /incomplete or /Completed exist as volume mappings inside the container, change those to be /data/Incomplete and /data/Completed and you will be set.

Glad it was something so simple. Every time I hit a snag I learn something new!

Share this post


Link to post
18 minutes ago, trurl said:

Understanding volume mapping will go a long way toward avoiding those snags in the first place. See the Docker FAQ.

 

https://forums.unraid.net/topic/57181-real-docker-faq/

 

Thanks for the link. I read that entire thread three times last night as I was troubleshooting Krusader and Unassigned Devices and was still a little lost. I've never delt with Linux prior to unRAID, but learning quickly. It took some trial and error to understand volume mapping and I think I finally have it down.

Share this post


Link to post

If you add new volume mappings to the docker container for /Completed and /Incomplete, then you can point them, individually, to anywhere accessible from your server, giving you total flexibility.

 

My volume mappings:

1242075142_Screenshotfrom2019-03-2108-59-38.thumb.png.95cdc66a3f481003dbf53005a195bccc.png

 

'LeechTorrents' are those currently downloading.  On completion, deluge automatically moves them to 'Torrents'. I then do some manual processing to extract the files I need after which I manually move the torrents to 'ReadyTorrents' from within deluge.

Share this post


Link to post

Edit: Disregard - spelling issue in my volume mapping! I need a coffee LOL

Edited by BBLV

Share this post


Link to post

@binhex Thanks for answering my previous question. I'm encountering another kink with deploying the image through docker swarm vs compose. 

 

In my docker-compose designed to be deployed as a swarm stack, I have declared the environment variables similar to what I had done as a docker-compose.yml file. However, I noticed that the resulting container created from this service/stack is not reading the environment variables such as PGID/PUID, etc declared in the swarm stack compose file. As a result, the container encounters permission errors on the volume and crashes. 

 

Is it normal that swarm stack compose file env variables are not passed to the created containers? If so, is there a workaround?

 

Thanks in advance. Moving my docker-compose to swarm has been more of a headache than most people say... :(

Share this post


Link to post

Hi,

 

I'm using this docker image now for 3 months on my Synology 916+ NAS, all working fine, thx btw.

Now I was wondering how can I update the image to latest version without having to reconfigure everything?

 

Thx

Share this post


Link to post
6 hours ago, emteedubs said:

@binhex Thanks for answering my previous question. I'm encountering another kink with deploying the image through docker swarm vs compose. 

 

In my docker-compose designed to be deployed as a swarm stack, I have declared the environment variables similar to what I had done as a docker-compose.yml file. However, I noticed that the resulting container created from this service/stack is not reading the environment variables such as PGID/PUID, etc declared in the swarm stack compose file. As a result, the container encounters permission errors on the volume and crashes. 

 

Is it normal that swarm stack compose file env variables are not passed to the created containers? If so, is there a workaround?

 

Thanks in advance. Moving my docker-compose to swarm has been more of a headache than most people say... :(

sorry my experience with docker swarm is limited you will need to do some googling on that, tbh im not really sure what value you are going to get out of docker swarm, things like HA, failover etc are not required as this image auto restarts openvpn and deluge on crash/disconnection.

Share this post


Link to post
1 hour ago, Kopernikus said:

Hi,

 

I'm using this docker image now for 3 months on my Synology 916+ NAS, all working fine, thx btw.

Now I was wondering how can I update the image to latest version without having to reconfigure everything?

 

Thx

best asking this on the synology forums, it will be the same procedure as for all docker containers, in short it would be:-

 

1. a docker stop of the container

2. a docker delete of the container

3. a docker pull of the image

4. a docker run to create the container

 

how you achieve the above will vary, some platforms allow you to do it through the ui (like unraid) others its pure command line, check and see if synology have an app for something called 'watchtower' as it will automate the above - link https://github.com/v2tec/watchtower

Share this post


Link to post

Hi Binhex,

 

I'm getting these errors, what do they man and how can i correct them please?

 

 

Edited by Greygoose

Share this post


Link to post
15 hours ago, Greygoose said:

Hi Binhex,

 

I'm getting these errors, what do they man and how can i correct them please?

 

2.thumb.png.b85855535b7d56e0414d92a60cbda329.png1.thumb.png.6862847f0d2a125ea5fa7b16056d7239.png

your google fu is obviously not too good :-), first two matches from google:-

 

https://openvpn.net/archive/openvpn-users/2007-07/msg00104.html

also read this:-

https://airvpn.org/topic/4383-tls-tls-process-killed-expiring-key/

 

spoiler alert:- the errors can safely be ignored

 

the warning is purely that the file that contains your user credentials (or not in your case as you are using airvpn) is readable by other users, but as this is a container with no additional users accessing it, it is of no consequence and can also be ignored.

Share this post


Link to post
1 hour ago, Greygoose said:

Dude, thanks.

 

The price of a nice pint of UK beer is on paypal route to you.

What? No 320px-Grey_Goose_vodka_bottle.png?

Share this post


Link to post
haha
 
Brilliant.
 
A shot of grey goose it is
Thanks for the shot I think I'll have it little bit later it's a bit early for me

Sent from my EML-L29 using Tapatalk

Share this post


Link to post

Wondering if i could get some help with an error. My deluge has been working fine for months with my VPN. recently I had to reset my PW, and after updating in the docker information I cannot access the Deluge docker anymore. 

From the logs the VPN seems to connect ok, but I have even disabled the VPN connection and it seems to be the same error. 

[info] Deluge process started
[info] Waiting for Deluge process to start listening on port 58846...

2019-03-26 08:47:36,496 DEBG 'watchdog-script' stderr output:
Unhandled error in Deferred:


2019-03-26 08:47:36,497 DEBG 'watchdog-script' stderr output:

Traceback (most recent call last):
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/deluge/main.py", line 241, in start_daemon
Daemon(options, args)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/deluge/core/daemon.py", line 170, in __init__
component.start("PreferencesManager")
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/deluge/component.py", line 296, in start
deferreds.append(self.components[name]._component_start())
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/deluge/component.py", line 124, in _component_start
d = maybeDeferred(self.start)
--- <exception caught here> ---
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/twisted/internet/defer.py", line 151, in maybeDeferred
result = f(*args, **kw)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/deluge/core/preferencesmanager.py", line 186, in start
self._on_set_encryption)
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/deluge/config.py", line 319, in register_set_function
function(key, self.__config[key])
File "/usr/lib/python2.7/site-packages/deluge/core/preferencesmanager.py", line 362, in _on_set_encryption
lt.enc_policy(self.config["enc_out_policy"])
exceptions.OverflowError: can't convert negative value to unsigned

I have removed the docker and reinstalled from template, but same issues, I have attached the 'full' log but please let me know if there is more info i can provide. 

 

Much thanks,

samtrois

deluge.log

Share this post


Link to post
9 hours ago, samtrois said:

have removed the docker and reinstalled from template, but same issues, I have attached the 'full' log but please let me know if there is more info i can provide. 

this looks like a badly configured/corrupt deluge configuration, it looks like a value for encryption is set to a negative decimal value, and thus its blowing up, to fix it you can either waqde through the config file and try and find the offending value or simply reset the config file by renaming the file /config/core.conf (i think thats the name) to /config/core.conf.old and then restart the container, this will get you back up and running but you will of course need to reconfigure completed, incomplete etc.

Share this post


Link to post

Hi guys I've had some difficulty trying to get remote access. I'd like to utilize the windows client machine I have as my daily driver and the deluge application to manage the docker container instead of the webUI. I put in the IP address of my unraid machine and the port number to connect to along with various combinations of username and password and I can't seem to get it to work...is there something I'm missing here? 

Share this post


Link to post
1 hour ago, rbh00723 said:

Hi guys I've had some difficulty trying to get remote access. I'd like to utilize the windows client machine I have as my daily driver and the deluge application to manage the docker container instead of the webUI. I put in the IP address of my unraid machine and the port number to connect to along with various combinations of username and password and I can't seem to get it to work...is there something I'm missing here? 

 

Edit the auth file located in your delugevpn appdata dir. Add the user/pass on a new line in this format: 

username:password:10

restart the container and you should be able to connect

Share this post


Link to post
40 minutes ago, strike said:

 

Edit the auth file located in your delugevpn appdata dir. Add the user/pass on a new line in this format: 


username:password:10

 

3

This was already in my auth file. ?

 

16 hours ago, binhex said:

it looks like a value for encryption is set to a negative decimal value, 

 

my core.conf had 

  "enc_in_policy": -1, 
  "enc_out_policy": -1, 

I renamed and made a new one, where the enc_in value is 1, and there is no enc_out. I'm back up and running, thanks a lot. 

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.