[Support] binhex - rTorrentVPN


Recommended Posts

On 5/21/2020 at 2:09 PM, glompy said:

I have fiber with google nest router, I've never had an issue with it, but I wouldn't know how to go about testing if google is actively doing something there. That said, I do have VPN connections for work that I leave up all the time and those do not get terminated, so unless they are actively dropping connections to known PIA servers? However I figured they would have done that with the socks5 proxy too.

 

In any case, I signed up for another VPN provider... and it is night and day difference already, port forwarding took a minute to set up, but already getting double the bandwidth though the torrents. Its only been up for 2 hours, but I will be watching it. It will be much nicer to have dedicated ports as well now, so I'm probably just going to stick with it.

 

Still getting the occasional ruTorrent timeout, logs mentioned earlier, on localhost:5000 (netdata reports cpu usage for the container never goes above 4% in the last 24 hours), so I stopped navigating to the built-in ruTorrent and installed a flood-ui container to access rTorrent. ruTorrent still times out and is not usable, but flood continues to work just fine. Not quite sure how to debug that.

 

 

Edit::

 

Not a single disconnect in over a day. Looks like I will be dropping PIA like a hot rock and staying with this new vpn provider when it comes to torrents :)

Which other VPN provider did you switch to? I also keep getting port closed on PIA after working a while so I thinking this is something on PIA's end

Link to comment

I can't for the life of me figure out this AirVPN setup.  I've tried every combination I can think of.  I was hoping to switch to them from Mullvad, but it doesn't seem to be any easier to troubleshoot.  I'm sure the problem is on my end and something I'm doing.

 

Here's my supervisor log if someone can take a look, thanks!

 

 

Edited by EC28
Link to comment
34 minutes ago, EC28 said:

I can't for the life of me figure out this AirVPN setup.  I've tried every combination I can think of.  I was hoping to switch to them from Mullvad, but it doesn't seem to be any easier to troubleshoot.  I'm sure the problem is on my end and something I'm doing.

 

Here's my supervisor log if someone can take a look, thanks!

 

https://pastebin.com/PZT0vme2

well rtorrent cannot start, taken from your log:-

2020-05-26 08:52:11,130 DEBG 'watchdog-script' stdout output:
[debug] Waiting for rTorrent process to start...

i would suspect a badly configured rtorrent.rc file, stop the container and delete the file /config/rtorrent/config/rtorrent.rc then restart the container so it can auto re-create the file, if no go then paste another log.

Link to comment
15 hours ago, binhex said:

i would suspect a badly configured rtorrent.rc file, stop the container and delete the file /config/rtorrent/config/rtorrent.rc then restart the container so it can auto re-create the file, if no go then paste another log.

So I deleted it and started it over with the VPN off and it loaded fine.  I turned AirVPN back on and it's the same result, rTorrent won't start.  I'll do it again and post a log when I get home.

Link to comment
9 hours ago, EC28 said:

So I deleted it and started it over with the VPN off and it loaded fine.  I turned AirVPN back on and it's the same result, rTorrent won't start.  I'll do it again and post a log when I get home.

Here's the pastebin:

 

 

 

I had to turn privoxy off as well to get it to load up.  And it still threw these errors over autodl for some reason.  I deleted the config file, deleted the opvn files, and turned off the vpn completely.

Edited by EC28
Link to comment
9 minutes ago, EC28 said:

And it still threw these errors over autodl for some reason.

a known issue with the latest version of php and autodl-irssi, turn it off for now to get a clean log.

https://github.com/binhex/arch-rtorrentvpn/issues/137

 

so the pastebin you have posted a link to shows the log for the vpn turned off and i can see rtorrent now starts, so you can now see the web ui yes?.

Edited by binhex
Link to comment
33 minutes ago, binhex said:

a known issue with the latest version of php and autodl-irssi, turn it off for now to get a clean log.

https://github.com/binhex/arch-rtorrentvpn/issues/137

 

so the pastebin you have posted a link to shows the log for the vpn turned off and i can see rtorrent now starts, so you can now see the web ui yes?.

I can!

 

 

Incidentally, the port check plugin is still erroring out though.

Edited by EC28
Link to comment
1 minute ago, EC28 said:

Incidentally, the port check plugin is still erroring out though.

another known issue, it will get sorted.

 

so now put the ovpn file in the correct place and set vpn to enabled and see what you get, if no go then another pastebin.

Link to comment
2 minutes ago, binhex said:

thats a succesful start, im assuming you cannot access the web ui with the vpn enabled, correct?.

 

if so can you post the ip address of the machine you are using the web browser on in order to attempt access to rutorrent web ui?.

The internal IP or my actual ISP IP?

Link to comment
4 minutes ago, EC28 said:

192.168.1.3

have you got any of the following:-

1. vlans - if so check config

2. pfsense or other firewall - check its not blocking network connectivity

3. ad blocker - disable on browser

 

things to try:-

1. try another browser

2. try another host to connect to the web ui

 

of note this image does not work with macvlan network configuration, if its set to this then please set back to 'bridge'.

Link to comment
2 minutes ago, binhex said:

have you got any of the following:-

1. vlans - if so check config

2. pfsense or other firewall - check its not blocking network connectivity

3. ad blocker - disable on browser

 

things to try:-

1. try another browser

2. try another host to connect to the web ui

 

of note this image does not work with macvlan network configuration, if its set to this then please set back to 'bridge'.

No VLANS.

 

I do have pfsense.  It works and shows the port as correctly forwarded without the VPN.  Could this still be an issues?

 

I'll double check on the adblocker but it should be off on unraid pages.

 

The macvlan thing, is that what I set it to to have a reverse proxy?  I use nginxproxymanager for this.  I also have a wireguard connection for remote access.  I wondered if that might not be causing issues. 

 

It was all working a while back with all of these things being the same, so I'm just not sure what changed.

 

 

Link to comment

Well, of all the damnedest things in the world, it decided to just start working.  Only issue I'm having now is that the UDP trackers error out.  That may be a AirVPN issue, as I don't see an option to tell it to let me use both UDP and TCP ports.  Looks like you have to pick one or the other. But what's strange is that the OVPN file I used is a UDP port.  And the port I have forwarded, which shows as open on their website, is both TCP and UDP.  But hey, at least we're working now!

 

https://pastebin.com/Kp0dgAQG

 

Now if I can just figure out the ratiocolor plugin.

 

https://github.com/Gyran/rutorrent-ratiocolor

Edited by EC28
Link to comment
19 hours ago, EC28 said:

Well, of all the damnedest things in the world, it decided to just start working.  Only issue I'm having now is that the UDP trackers error out.  That may be a AirVPN issue, as I don't see an option to tell it to let me use both UDP and TCP ports.  Looks like you have to pick one or the other. But what's strange is that the OVPN file I used is a UDP port.  And the port I have forwarded, which shows as open on their website, is both TCP and UDP.  But hey, at least we're working now!

 

https://pastebin.com/Kp0dgAQG

 

Now if I can just figure out the ratiocolor plugin.

 

https://github.com/Gyran/rutorrent-ratiocolor

I'm having the same issue as you and I am also on AirVPN.

I even tried rolling back a few versions of the docker image, but the same issues persists. I assume it must be AirVPN related.

Generating new OVPN files from AirVPN (trying UDP and TCP) didn't solve the issue either.

I will keep restarting in the hopes that my set up will magically start working too I guess!

Link to comment

I'm not sure if it's airvpn related or not.  I ended up starting from scratch again last night, as the ratiocolor plugin messes the whole docker up.

 

All I did was use the udp server from airvpn.  I turned off autodl and turned on privoxy and the VPN.  I put my login information for airvpn's website in the vpn fields.  It is working for whatever reason.

Link to comment
20 hours ago, EC28 said:

Only issue I'm having now is that the UDP trackers error out.  That may be a AirVPN issue, as I don't see an option to tell it to let me use both UDP and TCP ports. 

not related to tracker issues, airvpn udp or tcp is only the initial connection to the server, once the vpn tunnel is established then all protocols should be permitted. most likely the issue is related to the tracker banning vpn provider known ip ranges (due to abuse).

Edited by binhex
Link to comment
25 minutes ago, sephallen said:

I'm having the same issue as you and I am also on AirVPN.

I even tried rolling back a few versions of the docker image, but the same issues persists. I assume it must be AirVPN related.

Generating new OVPN files from AirVPN (trying UDP and TCP) didn't solve the issue either.

I will keep restarting in the hopes that my set up will magically start working too I guess!

EC28's issue was not related to airvpn, i could see a tunnel was established but he was unable to access the web ui, im not sure of the reason why this has now been resolved for him but i doubt its vpn provider related.

 

please do the following:-

https://github.com/binhex/documentation/blob/master/docker/faq/help.md

Edited by binhex
Link to comment
3 minutes ago, binhex said:

EC28's issue was not related to airvpn, i could see a tunnel was established but he was unable to access the web ui, im not sure of the reason why this has now been resolved for him but i doubt its vpn provider related.

 

please do the following:-

https://github.com/binhex/documentation/blob/master/docker/faq/help.md

When EC28 mentioned they had started from scratch, it reminded me that I had done the same over the weekend in order to try to fix the timeouts I often get (particularly when downloading larger files), but alas it didn't fix the issue.

 

However, I also changed a setting in my rtorrent.rc and hadn't restarted yet - turns out the value was invalid and that's what the issue was. I have now corrected it and everything is working fine again.

 

So AirVPN is a red herring - thanks for the help and sorry for wasting your time!

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.