ControlR (Android/iOS app for unRAID)


1088 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Hi, using the VPN should be the same as being on the physical LAN, I don't have any experience with fritzbox though.

 

One thing you need to make sure is that port 2382 is available on the VPN.

 

Maybe you're restricting some ports if coming from the vpn tunnel ?

Link to post
  • 4 weeks later...
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

ControlR works from inside your local network and assists you in managing your unRAID servers.   Features: - Manage multiple servers from a beautiful user interface - Manage docker

UPDATE: We found the root cause of the issue !!! 🙌   Can't thank enough @Dantheman and Peter (don't have his handle), for the patience and willingness to help me test and troubleshoo

@jbrodriguez My son has decided he doesn't like your app. He was giving me some lip so I threatened to shut off Plex. *Click* Plex Docker was shut off from the comfort of my couch and no more videos f

Posted Images

Hi, this generally appears when some  software other than unraid is listening on port 443.

 

This can happen if you have a proxy in place, you can probably look into that.

 

I'm thinking to rewrite the plugin, so that this will be a non-issue in the future.

Link to post
  • 2 weeks later...

Hey there,

Just posting my two cents as I was blocked for quite sometime to connect with ControlR.

 

Password with special characters will have a tendancy to mess around (":"";" or other"$"). When switching for testing to only alphanumeric characters, it worked like a charm.

I am still wondering what my next choice is, stay alphanumeric and a longer password or ditch ControlR app.

 

Any thoughts on where does it came from or if it is something that could be fixed?

 

Bests,

Ty

Link to post
2 hours ago, Ty42 said:

stay alphanumeric and a longer password

More alphanumeric characters is way better for security than a few special characters. The longer the password the better. A camel case 5 word sentence with no spaces is WAY more secure than 8 special characters.

Link to post
  • 3 weeks later...

Hi. Just downloaded your app and found a bug...

Don't know if someone reported this already, but 43 pages are far to many to scan for information :).

 

Bug description:

Docker status "paused" ist not shown correctly. My paused docker containers are shown as "started".

 

cheers

d

Edited by dingsda
Link to post
  • 2 months later...
  • 6 months later...

At some point in the last month or so this app has stopped working for me and i can no longer connect to my unraid.  Possible it's because I updated to 6.9.0-rc1 and went in on the early access My Servers thing?

 

Edit: my app is on iPhone if that makes a difference

Edited by DontWorryScro
Link to post
  • 2 months later...

Hey there,

just purchased and installed ControIR on my Android phone. I am trying to access my Unraid server (LAN, version 6.9.1) which is accessible via web GUI from my desktop, but I can't add my server in the app (neither automatic nor manual works). What can I do to add my local server?

Link to post
17 minutes ago, SundarNET said:

I can no longer connect to my server from this app I also cannot change the port number

all good now, I forgot that you have to connect to port 80 and not the controlr port

Link to post
  • 2 months later...

When I start the android app I can see my unraid server screen for a blink of a second and then the screen goes white. When I check the server logs it shows a successful login. Reinstalled the app - same, resinstalled the plugin - same, restarted the plugin -same same. Since this morning. Any idea whats happening ?

Link to post
2 hours ago, unrateable said:

Since this morning. Any idea whats happening ?

That's odd.

 

Have you made any other change to the server ?

Upgraded Unraid ?

Changed SSL settings ?

 

Can you check the plugin log for any potential issues (the log is at /boot/logs/controlr.log) ?

 

 

 

Link to post
Posted (edited)

Hi there,

 

I do have exactly the same problem with the App. 

Same story, uninstalled/reinstalled the app and so on, but screen flips over to white. In the unraid- logs it says "Successful login".

 

I am at work at the moment, but i shall check the logs later today and report back here.

Edited by Dantheman
Link to post
6 hours ago, Dantheman said:

Hi there,

 

I do have exactly the same problem with the App. 

Same story, uninstalled/reinstalled the app and so on, but screen flips over to white. In the unraid- logs it says "Successful login".

 

I am at work at the moment, but i shall check the logs later today and report back here.

+1

Link to post

Hi everybody,

 

As i came home from work, i did some testing out...

I restarted "ControlR" at the Unraid dashboard side.

Then i restarted the app installed at my Android phone (Samsung S8 plus) but again returning with a white screen.

It seems the app wants to load, because it begins with the normal screen and within a second it turns out totally white.

 

I checked the output of "/boot/logs/controlr.log" and this is what i get:

 

I: 2021/06/01 14:08:44 app.go:88: Received signal: (terminated) ... shutting down the app now ...
I: 2021/06/01 14:08:44 api.go:98: stopped service Api ...
I: 2021/06/01 14:08:44 server.go:188: stopped service Server ...
I: 2021/06/01 14:08:44 core.go:150: stopped service Core ...
I: 2021/06/01 14:08:49 app.go:58: controlr v2021.04.27|2.19.1 starting ...
I: 2021/06/01 14:08:49 app.go:66: No config file specified. Using app defaults ...
I: 2021/06/01 14:08:49 app.go:254: cert: found certificate_bundle.pem
I: 2021/06/01 14:08:49 app.go:171: host(https://myUnraid_ip:443)
I: 2021/06/01 14:08:49 core.go:81: starting service Core ...
I: 2021/06/01 14:08:49 core.go:304: Created system sensor ...
I: 2021/06/01 14:08:49 core.go:334: No ups detected ...
I: 2021/06/01 14:08:49 server.go:92: Starting service Server ...
I: 2021/06/01 14:08:49 server.go:111: Serving files from /usr/local/emhttp/plugins/controlr
I: 2021/06/01 14:08:49 server.go:168: Server started listening http on :2378
I: 2021/06/01 14:08:49 server.go:180: Server started listening https on :2379
I: 2021/06/01 14:08:49 api.go:46: Starting service Api ...
I: 2021/06/01 14:08:49 api.go:93: Api started listening https on :2382
I: 2021/06/01 14:08:49 app.go:84: Press Ctrl+C to stop ...
I: 2021/06/01 14:09:12 api.go:127: received /info
I: 2021/06/01 14:09:12 api.go:135: info({Version:2 Wake:{Mac:xx:xx:xx:xx:xx:xx Broadcast:255.255.255.255} Prefs:{Number:., Unit:C} Samples:[{Key:FAN Value:1695 Unit:rpm Condition:neutral} {Key:CPU Value:32 Unit:C Condition:neutral} {Key:BOARD Value:36 Unit:C Condition:neutral}] Features:map[sleep:false]})
I: 2021/06/01 14:09:41 app.go:88: Received signal: (terminated) ... shutting down the app now ...
I: 2021/06/01 14:09:41 api.go:98: stopped service Api ...
I: 2021/06/01 14:09:41 server.go:188: stopped service Server ...
I: 2021/06/01 14:09:41 core.go:150: stopped service Core ...
I: 2021/06/01 14:09:41 app.go:58: controlr v2021.04.27|2.19.1 starting ...
I: 2021/06/01 14:09:41 app.go:66: No config file specified. Using app defaults ...
I: 2021/06/01 14:09:41 app.go:254: cert: found certificate_bundle.pem
I: 2021/06/01 14:09:41 app.go:171: host(https://myUnraid_ip:443)
I: 2021/06/01 14:09:41 core.go:81: starting service Core ...
I: 2021/06/01 14:09:41 core.go:304: Created system sensor ...
I: 2021/06/01 14:09:41 core.go:328: Created nut ups ...
I: 2021/06/01 14:09:41 server.go:92: Starting service Server ...
I: 2021/06/01 14:09:41 server.go:111: Serving files from /usr/local/emhttp/plugins/controlr
I: 2021/06/01 14:09:41 server.go:168: Server started listening http on :2378
I: 2021/06/01 14:09:41 server.go:180: Server started listening https on :2379
I: 2021/06/01 14:09:41 api.go:46: Starting service Api ...
I: 2021/06/01 14:09:41 api.go:93: Api started listening https on :2382
I: 2021/06/01 14:09:41 app.go:84: Press Ctrl+C to stop ...
F: 2021/06/01 14:09:41 server.go:164: Unable to start http server: listen tcp :2378: bind: address already in use
F: 2021/06/01 14:09:41 api.go:89: Unable to start https api: listen tcp :2382: bind: address already in use
I: 2021/06/01 14:09:56 app.go:58: controlr v2021.04.27|2.19.1 starting ...
I: 2021/06/01 14:09:56 app.go:66: No config file specified. Using app defaults ...
I: 2021/06/01 14:09:56 app.go:254: cert: found certificate_bundle.pem
I: 2021/06/01 14:09:56 app.go:171: host(https://192.168.1.160:443)
I: 2021/06/01 14:09:56 core.go:81: starting service Core ...
I: 2021/06/01 14:09:56 core.go:304: Created system sensor ...
I: 2021/06/01 14:09:56 core.go:328: Created nut ups ...
I: 2021/06/01 14:09:56 server.go:92: Starting service Server ...
I: 2021/06/01 14:09:56 server.go:111: Serving files from /usr/local/emhttp/plugins/controlr
I: 2021/06/01 14:09:56 server.go:168: Server started listening http on :2378
I: 2021/06/01 14:09:56 server.go:180: Server started listening https on :2379
I: 2021/06/01 14:09:56 api.go:46: Starting service Api ...
I: 2021/06/01 14:09:56 api.go:93: Api started listening https on :2382
I: 2021/06/01 14:09:56 app.go:84: Press Ctrl+C to stop ...

 

Hope it's a pointer to the answer somewhere......

 

 

Link to post

Well, the app seems to be crashing, it looks like some value returned from the server is different than what it was before.

 

Can you post your Unraid version? Maybe something changed recently ?

 

I'll check locally later today or possibly tomorrow.

Link to post
Posted (edited)

Thanks for the reply 😉

My running Unraid version at the moment is: Version: 6.9.2

 

This is the last output of the log, so i think something is happening on the Unraid-side...

 

I: 2021/06/01 14:10:23 api.go:135: info({Version:2 Wake:{Mac:xx:xx:xx:xx:xx:xx Broadcast:255.255.255.255} Prefs:{Number:., Unit:C} Samples:[{Key:FAN Value:1691 Unit:rpm Condition:neutral} {Key:CPU Value:33 Unit:C Condition:neutral} {Key:BOARD Value:37 Unit:C Condition:neutral} {Key:UPS CHARGE Value:100 Unit:% Condition:green} {Key:UPS LEFT Value:44.7 Unit:m Condition:green} {Key:UPS LOAD Value:11 Unit:% Condition:green} {Key:UPS STATUS Value:Online Unit: Condition:green}] Features:map[sleep:false]})
I: 2021/06/01 15:46:47 api.go:127: received /info
I: 2021/06/01 15:46:47 api.go:135: info({Version:2 Wake:{Mac:xx:xx:xx:xx:xx:xx Broadcast:255.255.255.255} Prefs:{Number:., Unit:C} Samples:[{Key:FAN Value:1890 Unit:rpm Condition:neutral} {Key:CPU Value:33 Unit:C Condition:neutral} {Key:BOARD Value:37 Unit:C Condition:neutral} {Key:UPS CHARGE Value:100 Unit:% Condition:green} {Key:UPS LEFT Value:44.7 Unit:m Condition:green} {Key:UPS LOAD Value:11 Unit:% Condition:green} {Key:UPS STATUS Value:Online Unit: Condition:green}] Features:map[sleep:false]})

 

 

I must notice that i do remember 3 days ago, a bunch of plugins where updated.

Soon after that the problem started with the app's screen turning white... 

 

i think it were these plugins:

946827941_updatedpluginsendofmay2021.jpg.12dfb10ff52e1f53361f54d2c7a08251.jpg

Edited by Dantheman
Link to post

Thanks, the app 'reads' from unassigned.devices, so it's now the primary suspect for the crash :)

 

I'm unable to replicate the issue though on my server (6.8.3) with unassigned.devices installed, but I don't have any actual unassigned device.

 

Can anyone having problems run the support script on their server ?

 

Here's how to do it

 

This will hopefully help me track down the root cause.

 

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.