[Support] Linuxserver.io - Nextcloud


4997 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

6 hours ago, skois said:

How did you configure auto upload, did you configure it to move the files to app folder? 
or leave them where they are.

In general, when you upload from your phone, files on your phone are not touched, (unless you configure it to do so).
Nextcloud app on android does not work like the desktop's one.
 

It's set to keep the file in the original location, but auto upload is working well.  Taping the folder's three dot menu from the Android Nextcloud app shows "Add to Favorites, Details, Rename, Move, Copy, Sync, Delete" as available options.  It's Sync that I don't understand.  What does this do?  I haven't been able to determine; it doesn't seem to do anything.

 

My goal is to keep the auto upload folder in sync with the device.  I have auto upload configured on the phone's camera folder.  New photos are uploaded to server as expected.  When photos are deleted from the phone, I'd like them to be deleted from the server.

Link to post
  • Replies 5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Application Name: Nextcloud Application Site: https://nextcloud.com/ Docker Hub: https://hub.docker.com/r/linuxserver/nextcloud/ Github: https://github.com/linuxserver/docker-nextcl

Here's my list of instructions....    Use them at your own risk.....   If upgrading to v12 please see here:   ##Turn on maintenance mode docker exec -it nextcloud occ m

Thanks, fixed for me as well, and I also added this line add_header Referrer-Policy no-referrer always; to appdata/nextcloud/nginx/site-confs/default   And now I have a green

Posted Images

5 hours ago, dboonthego said:

It's set to keep the file in the original location, but auto upload is working well.  Taping the folder's three dot menu from the Android Nextcloud app shows "Add to Favorites, Details, Rename, Move, Copy, Sync, Delete" as available options.  It's Sync that I don't understand.  What does this do?  I haven't been able to determine; it doesn't seem to do anything.

 

My goal is to keep the auto upload folder in sync with the device.  I have auto upload configured on the phone's camera folder.  New photos are uploaded to server as expected.  When photos are deleted from the phone, I'd like them to be deleted from the server.

https://github.com/nextcloud/android/issues/285
 

Link to post

I want to backup my nextcloud and found a good script but had to change some parts for docker.

I already figured out how to set the maintenance mode and this works fine:
 

docker exec --tty nextcloud sudo -u $webserverUser php $nextcloudDockerFileDir/occ maintenance:mode --off

 

So the script works so far, but i want to improve it.

But i was not able to figure out how i could check if the maintenance mode is on or off.
I think this is because of the "--tty" but other options work less.

 

Last week the backup worked fine but the maintenance mode was still on.
So i want to make a check at the end to switch it off if it is still on or maybe send a message to check the maintenance mode.

So how can i check the maintenance mode from outside the docker?

Link to post
1 hour ago, dboonthego said:

Okay, thanks for the link.  So it seems one and two way sync are future enhancements.  That compounds my confusion about the sync option though.

nextcloud.png

The folder you click "Sync" it gets downloaded in your device (in the nextcloud's app folder) and any changes in the server are also done in the file on your device. (Assuming you have the app open. if not, it will sync again on the next app launch).

If its still not clear or it does not work like this for you, please ask on help.nextcloud.com.
This type of questions is not relevant with the nextcloud image. 

Please keep this forum only for problems on setting up nextcloud in unraid or problems with this image!

Other problems should be addressed in nextcloud forums :)

(this is my PERSONAL opinion ofc) 

also don't take this personally, i just see a lot of irrelevant questions here :D 

Link to post

I updated Nextcloud to 21.0.2 on Unraid version 6.9.2 and now I receive following error in the nextcloud log:

PHP Fatal error: Uncaught Error: Call to a member function getLogger() on null in /config/www/nextcloud/cron.php:163

Stack trace:

}
thrown in /config/www/nextcloud/cron.php on line 163

 

Nextcloud isn't accessible anymore with following Error message:

Internal Server Error

The server encountered an internal error and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator if this error reappears multiple times, please include the technical details below in your report.
More details can be found in the webserver log.

 

Any advice?

Link to post
19 hours ago, pcking said:

Can somebody help me that knows nginx?

I have setup nextcloud and got it working with nginx reverse proxy and all but the phone app cannot upload pictures... any tips?

Nextcloud config: https://pastebin.com/QSQ2J7nd

Nginx reverse proxy config: https://pastebin.com/c7DRqtXF

Nginx error log: https://pastebin.com/qasQ21ih

 

Setup is simple: Nginx Proxy Server 10.0.0.101 -> Nextcloud 10.0.0.102

I keep track of this link for my nginx config for nextcloud. I think you should try this first @pcking.

https://docs.nextcloud.com/server/latest/admin_manual/installation/nginx.html

Link to post
On 5/30/2021 at 3:57 PM, denisvic said:

Hi,

 

I tried to use this container but I have an error when I try to get my browser to it :

 

 

To you have an idea of what happens ?

 

I am also having this issue after a fresh install of the NextCloud docker. Any ideas?

Link to post

I have Nextcloud setup in unraid. I am also trying to go through Nginx Proxy Manager and to Cloudflare but I am having troubles.

In the Nextcloud config.php what ip is supposed to go in the config for trusted proxies.

I currently have the following

  'trusted_proxies' => 
  array (
    0 => '192.168.1.90',
  ),

where 192.168.1.90 is the ip of my unraid server.

Is this ip or another supposed to go there. Out of about a dozen posts on redit and the nextcloud forum, there are lots of different suggestions.

Can somone please set me straight.

Thanks

Link to post

I have, for months, been trying to upgrade from NC20 to NC21.  Whenever I give it another go, I always get stumped here:

 

image.png.df249bdf6639cd62844d6921039e6f57.png

 

This is what I see in the WebUI after I restart NC:

 

image.png.b4133d51f653420660eecd41e1530025.png

 

Something about OC_App.php.  I've looked everywhere for a solution to no avail.  Anybody have a solution?  Thanks in advanced!!

Edited by GitBoxer
Link to post
4 hours ago, GitBoxer said:

I have, for months, been trying to upgrade from NC20 to NC21.  Whenever I give it another go, I always get stumped here:

 

image.png.df249bdf6639cd62844d6921039e6f57.png

 

This is what I see in the WebUI after I restart NC:

 

image.png.b4133d51f653420660eecd41e1530025.png

 

Something about OC_App.php.  I've looked everywhere for a solution to no avail.  Anybody have a solution?  Thanks in advanced!!

I don't understand why you copy your backup config to current nextcloud .

maybe config was mentioned an older version and migration script runs wrong things?

Mention all steps please but tbh. this has nothing to do with the container and probably is better to ask for help in https://help.nextcloud.com/

Link to post
1 hour ago, GitBoxer said:

I followed the instructions exactly as described in the first post of this thread.

Ok, without the rest of the steps didn't make any sense.

Anyway, nextcloud's forum might give more insight in this.

Link to post
7 hours ago, GitBoxer said:

I have, for months, been trying to upgrade from NC20 to NC21.  Whenever I give it another go, I always get stumped here:

 

image.png.df249bdf6639cd62844d6921039e6f57.png

 

This is what I see in the WebUI after I restart NC:

 

image.png.b4133d51f653420660eecd41e1530025.png

 

Something about OC_App.php.  I've looked everywhere for a solution to no avail.  Anybody have a solution?  Thanks in advanced!!

I updated also month ago from NC20 to NC21 without any problem.

 

Just to get it right, you followed the instructions of the first post of a thread which is 5 years old?

This is a long time and many things have changed and improved.

 

I made a backup of all files, configs and databases and made an inplace upgrade within the NC WebGUI. Logged in as admin and upgraded to the newest version without any issue.

After this i ran the suggested commands from NC to fix some DB warnings and done.

 

no console or anything else needed.

 

Edited by Harlequin42
Link to post

Just a weird quirk I noticed when to configuring the nextcloud container to use my postgresql database was that if you fail to enter a port number with the IP address the container locks up and you have to remove the container and manually delete the folder containing the docker files.

 

rm -rf /mnt/user/appdata/nextcloud

 

Link to post

Hi all,

 

So suddenly neither I or the other Nextcloud admin user with an account on my unraid server cannot login through the browser or android/IOS app. I have seen other threads here with this issue but no posted solutions.

 

Can someone please point me in the right direction to troubleshoot this issue? Thanks!

Link to post
52 minutes ago, Killabee44 said:

Hi all,

 

So suddenly neither I or the other Nextcloud admin user with an account on my unraid server cannot login through the browser or android/IOS app. I have seen other threads here with this issue but no posted solutions.

 

Can someone please point me in the right direction to troubleshoot this issue? Thanks!

Well, what does cannot login mean? Nextcloud webui not loading? It says wrong password? It says user not found?
Is there any errors? Any logs in /data/nextcloud.log?

Link to post
2 hours ago, skois said:

Well, what does cannot login mean? Nextcloud webui not loading? It says wrong password? It says user not found?
Is there any errors? Any logs in /data/nextcloud.log?

Thanks for your reply!

The nextcloud web gui does load ok. But gives me "Wrong username or password."  Same in the ios and android phone apps.

My apologies. I did not post the logs because I wasn't sure which or where they were located (kept looking in the appdata folder but wasn't finding it).

 

So, nextcloud.log is 85.5MB. Kind of ridiculous I think. Ill have to figure out how to limit it later Here is the last portion of the log:

 

{"reqId":"HBiiWGkj4IxW2xZRWOwW","level":2,"time":"2021-06-14T02:37:17+00:00","remoteAddr":"192.168.1.1","user":"--","app":"no app in context","method":"POST","url":"/login","message":"Login failed: lmari87 (Remote IP: 192.168.1.1)","userAgent":"Mozilla/5.0 (iOS) Nextcloud-iOS/3.4.2","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"sWOk3fygAaJAlXhDUHCq","level":2,"time":"2021-06-14T02:38:00+00:00","remoteAddr":"192.168.1.1","user":"--","app":"no app in context","method":"POST","url":"/login","message":"Login failed: lmari87 (Remote IP: 192.168.1.1)","userAgent":"Mozilla/5.0 (iOS) Nextcloud-iOS/3.4.2","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"iA2BTDeA3y7KgivDp6Cz","level":2,"time":"2021-06-14T02:39:18+00:00","remoteAddr":"192.168.1.1","user":"--","app":"core","method":"POST","url":"/lostpassword/email","message":"Could not send password reset email: Could not find user","userAgent":"Mozilla/5.0 (iOS) Nextcloud-iOS/3.4.2","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"6Zt6TNsJAwOdEkByldEa","level":2,"time":"2021-06-14T02:41:43+00:00","remoteAddr":"192.168.1.1","user":"--","app":"no app in context","method":"POST","url":"/login","message":"Login failed: RLogan44 (Remote IP: 192.168.1.1)","userAgent":"Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:88.0) Gecko/20100101 Firefox/88.0","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"HM0snBZXkRoRJvfn2ES0","level":2,"time":"2021-06-14T02:43:24+00:00","remoteAddr":"192.168.1.1","user":"--","app":"no app in context","method":"POST","url":"/login","message":"Login failed: RLogan44 (Remote IP: 192.168.1.1)","userAgent":"Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:88.0) Gecko/20100101 Firefox/88.0","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"9YNp3yY9iDM8j9wayWZ8","level":2,"time":"2021-06-14T02:44:50+00:00","remoteAddr":"192.168.1.1","user":"--","app":"no app in context","method":"POST","url":"/login","message":"Login failed: RLogan44 (Remote IP: 192.168.1.1)","userAgent":"Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:88.0) Gecko/20100101 Firefox/88.0","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"rp8G5XuURuXkDPvG8sUR","level":2,"time":"2021-06-17T05:00:24+00:00","remoteAddr":"","user":"--","app":"appstoreFetcher","method":"","url":"--","message":"Could not connect to appstore: cURL error 28: Operation timed out after 10000 milliseconds with 73738 bytes received (see http://curl.haxx.se/libcurl/c/libcurl-errors.html)","userAgent":"--","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"OYIfR8zpEvQ8ij4951vk","level":2,"time":"2021-06-19T05:05:21+00:00","remoteAddr":"","user":"--","app":"appstoreFetcher","method":"","url":"--","message":"Could not connect to appstore: cURL error 28: Operation timed out after 10000 milliseconds with 1385628 bytes received (see http://curl.haxx.se/libcurl/c/libcurl-errors.html)","userAgent":"--","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"Ck9PKXhwU8mpfy6nriIK","level":2,"time":"2021-06-23T16:52:22+00:00","remoteAddr":"192.168.1.1","user":"--","app":"no app in context","method":"POST","url":"/login","message":"Login failed: RLogan44 (Remote IP: 192.168.1.1)","userAgent":"Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:88.0) Gecko/20100101 Firefox/88.0","version":"18.0.6.0"}

I originally set it up using spaceinvaderone's videos. Was using letsencrypt but now using swag. This set up has been working without issues for months until now. Thanks!

Link to post
13 hours ago, Killabee44 said:

Thanks for your reply!

The nextcloud web gui does load ok. But gives me "Wrong username or password."  Same in the ios and android phone apps.

My apologies. I did not post the logs because I wasn't sure which or where they were located (kept looking in the appdata folder but wasn't finding it).

 

So, nextcloud.log is 85.5MB. Kind of ridiculous I think. Ill have to figure out how to limit it later Here is the last portion of the log:

 


{"reqId":"HBiiWGkj4IxW2xZRWOwW","level":2,"time":"2021-06-14T02:37:17+00:00","remoteAddr":"192.168.1.1","user":"--","app":"no app in context","method":"POST","url":"/login","message":"Login failed: lmari87 (Remote IP: 192.168.1.1)","userAgent":"Mozilla/5.0 (iOS) Nextcloud-iOS/3.4.2","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"sWOk3fygAaJAlXhDUHCq","level":2,"time":"2021-06-14T02:38:00+00:00","remoteAddr":"192.168.1.1","user":"--","app":"no app in context","method":"POST","url":"/login","message":"Login failed: lmari87 (Remote IP: 192.168.1.1)","userAgent":"Mozilla/5.0 (iOS) Nextcloud-iOS/3.4.2","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"iA2BTDeA3y7KgivDp6Cz","level":2,"time":"2021-06-14T02:39:18+00:00","remoteAddr":"192.168.1.1","user":"--","app":"core","method":"POST","url":"/lostpassword/email","message":"Could not send password reset email: Could not find user","userAgent":"Mozilla/5.0 (iOS) Nextcloud-iOS/3.4.2","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"6Zt6TNsJAwOdEkByldEa","level":2,"time":"2021-06-14T02:41:43+00:00","remoteAddr":"192.168.1.1","user":"--","app":"no app in context","method":"POST","url":"/login","message":"Login failed: RLogan44 (Remote IP: 192.168.1.1)","userAgent":"Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:88.0) Gecko/20100101 Firefox/88.0","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"HM0snBZXkRoRJvfn2ES0","level":2,"time":"2021-06-14T02:43:24+00:00","remoteAddr":"192.168.1.1","user":"--","app":"no app in context","method":"POST","url":"/login","message":"Login failed: RLogan44 (Remote IP: 192.168.1.1)","userAgent":"Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:88.0) Gecko/20100101 Firefox/88.0","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"9YNp3yY9iDM8j9wayWZ8","level":2,"time":"2021-06-14T02:44:50+00:00","remoteAddr":"192.168.1.1","user":"--","app":"no app in context","method":"POST","url":"/login","message":"Login failed: RLogan44 (Remote IP: 192.168.1.1)","userAgent":"Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:88.0) Gecko/20100101 Firefox/88.0","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"rp8G5XuURuXkDPvG8sUR","level":2,"time":"2021-06-17T05:00:24+00:00","remoteAddr":"","user":"--","app":"appstoreFetcher","method":"","url":"--","message":"Could not connect to appstore: cURL error 28: Operation timed out after 10000 milliseconds with 73738 bytes received (see http://curl.haxx.se/libcurl/c/libcurl-errors.html)","userAgent":"--","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"OYIfR8zpEvQ8ij4951vk","level":2,"time":"2021-06-19T05:05:21+00:00","remoteAddr":"","user":"--","app":"appstoreFetcher","method":"","url":"--","message":"Could not connect to appstore: cURL error 28: Operation timed out after 10000 milliseconds with 1385628 bytes received (see http://curl.haxx.se/libcurl/c/libcurl-errors.html)","userAgent":"--","version":"18.0.6.0"}
{"reqId":"Ck9PKXhwU8mpfy6nriIK","level":2,"time":"2021-06-23T16:52:22+00:00","remoteAddr":"192.168.1.1","user":"--","app":"no app in context","method":"POST","url":"/login","message":"Login failed: RLogan44 (Remote IP: 192.168.1.1)","userAgent":"Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:88.0) Gecko/20100101 Firefox/88.0","version":"18.0.6.0"}

I originally set it up using spaceinvaderone's videos. Was using letsencrypt but now using swag. This set up has been working without issues for months until now. Thanks!

https://docs.nextcloud.com/server/19/admin_manual/configuration_user/reset_admin_password.html
You could try that. 

In the logs above there isn't much to use, other than you tried and failed to login.

Here is another post for things to check https://help.nextcloud.com/t/cannot-login-to-nextcloud-with-correct-admin-password-and-no-browser-errors/85892/5

Link to post
13 hours ago, skois said:

https://docs.nextcloud.com/server/19/admin_manual/configuration_user/reset_admin_password.html
You could try that. 

In the logs above there isn't much to use, other than you tried and failed to login.

Here is another post for things to check https://help.nextcloud.com/t/cannot-login-to-nextcloud-with-correct-admin-password-and-no-browser-errors/85892/5

Tried your links but have not been able to reset the pw. Keep getting errors saying that the user does not exist.

Edit:

I removed the docker and re-installed it with the same settings but still getting the same error. Thanks for your help.

Edited by Killabee44
Link to post
5 hours ago, Killabee44 said:

Tried your links but have not been able to reset the pw. Keep getting errors saying that the user does not exist.

Edit:

I removed the docker and re-installed it with the same settings but still getting the same error. Thanks for your help.

Reinstalling sometimes help if you configure the setting again but reinstalling using the same config files and hoping something would change is mostly not working out.


What is with this? Did you get an error? What happened?

 

$ sudo -u www-data php /var/www/nextcloud/occ user:resetpassword admin
Enter a new password:
Confirm the new password:
Successfully reset password for admin

 

maybe try a simpler password with less or no special character, you can change it later.

I think I had a similar issue somewhen (not sure if it was Nextcloud User or mariadb user) and figured out some character didn’t work. 

Edited by Harlequin42
Link to post

hi, can anyone please help with this fix, i did a update to nexcloud 20.0.11 and i get this error

Some files have not passed the integrity check

Technical information
=====================
The following list covers which files have failed the integrity check. Please read
the previous linked documentation to learn more about the errors and how to fix
them.

Results
=======
- contacts
    - INVALID_HASH
        - appinfo/app.php

Raw output
==========
Array
(
    [contacts] => Array
        (
            [INVALID_HASH] => Array
                (
                    [appinfo/app.php] => Array
                        (
                            [expected] => ecd6dbda1c2759006a6f2c43856bcfeb64274d4f5e8a0821f4aef9adbfa835d01d4d90143cf8960b7e2e70d6eca0cf444a244b3d06bc861067a852575799410e
                            [current] => 73c10c4bdef249f3b59e97a3992270e01bdd0aa547b715909fe8822a35f9e9423a81654eeca571c1cc1c83acab5ca4052d96f387df1cf869ce442c3da3499cc2

 

any idea on how i can fix this please

Link to post
On 1/7/2021 at 1:51 PM, skois said:

Note to everyone.. DO NOT UPDATE collabora docker. For some reason it does not work when updated. Poked a bit in the xml config file, and saw some changes in the domains. Instead of the domains i had in docker template it was listing "localhost". Tried to copy the config from the previous docker version but still didn't work.

In case you updated and now it doesn't work for you. Open docker template and change repository field from "collabora/code" to "collabora/code:6.4.2.2"

Collabora stopped working for me after updating the container. I spent most of the day trying to fix, uninstall, re-install the container. looking at config files. This fixed it for me. Why does this happen? Where did you find the answer?

 

And thank you!

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.