[Support] Linuxserver.io - TVHeadend


1209 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

7 hours ago, curtp said:

Hi, is there anyway I can use a xbox usb tuner with this to show up in Plex. Thanks

 

Also to add I do already have the DVB Plugin 

either you want the usb tuner directly in plex if its working with the dvb plugin, then you are wrong here in tvheadend, or you want the usb tuner in tvheadend and then pass tvheadend to plex like using xteve therefore, may take a look if your tuner is recognized in tvheadend or plex depending now on your usecase.

 

if not, may check at dvb plugin subforum if there is support for that tuner

Link to post
  • Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Application Name: TVHeadend Application Site: https://tvheadend.org/ Docker Hub: https://hub.docker.com/r/linuxserver/tvheadend/ Github: https://github.com/linuxserver/docker-tvheadend

You need to install the driver to use your adapter. Then use /dev/dvb as the path for the device pass through. If you are using 6.9.x I don't know if the permissions are set correctly, so make sure no

You need to configure the grabber you want to use, then run it, then map epg source to the channel. There is a link in the first post to the readme on github which has information about configuring yo

Posted Images

Hello, I am having some trouble with this container and I'm not sure what I'm doing wrong. 

 

When the container is running, I have two processes using 100% cpu each, both running the command 

/usr/bin/tvheadend -C -c /config

I posted on the Tvheadend forums about the issue and received a response to check my permissions. I did some research on the Linuxserver documentation, Discord, and here to try to figure out the issue, but I can't seem to get it right. 

 

root@localhost:# /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.docker.manager/scripts/docker run -d --name='tvheadend' --net='br0' --ip='192.168.1.16' -e TZ="America/New_York" -e HOST_OS="Unraid" -e 'PGID'='100' -e 'PUID'='99' -e 'TCP_PORT_9981'='9981' -e 'TCP_PORT_9982'='9982' -v '/mnt/user/appdata/tvheadend':'/config':'rw' -v '/mnt/user/tv unmanaged/':'/recordings':'rw' 'linuxserver/tvheadend'
1fdbcb007157e9ccc451767915bea6bd072801ef15dc45b6751dd2fbf2b87d6e

I tried rolling back to another version as well, but that didn't help. When I look at the permissions in Unraid, /mnt/user/appdata/tvheadend is owned by nobody:users. Inside the container, /config (which is mapped to /mnt/user/appdata/tvheadend) is owned by abc:abc.

 

I tried creating a new user named abc and a group called abc, but when I used the UID and GID for those, it didn't help. 

 

Thanks in advance for any help you might have. 

Edited by Lucict
Link to post
2 hours ago, Lucict said:

Hello, I am having some trouble with this container and I'm not sure what I'm doing wrong. 

 

When the container is running, I have two processes using 100% cpu each, both running the command 


/usr/bin/tvheadend -C -c /config

I posted on the Tvheadend forums about the issue and received a response to check my permissions. I did some research on the Linuxserver documentation, Discord, and here to try to figure out the issue, but I can't seem to get it right. 

 


root@localhost:# /usr/local/emhttp/plugins/dynamix.docker.manager/scripts/docker run -d --name='tvheadend' --net='br0' --ip='192.168.1.16' -e TZ="America/New_York" -e HOST_OS="Unraid" -e 'PGID'='100' -e 'PUID'='99' -e 'TCP_PORT_9981'='9981' -e 'TCP_PORT_9982'='9982' -v '/mnt/user/appdata/tvheadend':'/config':'rw' -v '/mnt/user/tv unmanaged/':'/recordings':'rw' 'linuxserver/tvheadend'
1fdbcb007157e9ccc451767915bea6bd072801ef15dc45b6751dd2fbf2b87d6e

I tried rolling back to another version as well, but that didn't help. When I look at the permissions in Unraid, /mnt/user/appdata/tvheadend is owned by nobody:users. Inside the container, /config (which is mapped to /mnt/user/appdata/tvheadend) is owned by abc:abc.

 

I tried creating a new user named abc and a group called abc, but when I used the UID and GID for those, it didn't help. 

 

Thanks in advance for any help you might have. 

Doesn't look like a permission issue.

Have you had it running before or is this a new install?

Post the docker log for the container.

Link to post

Hello--

Thank you for the response. I am pretty sure I have set the permissions as best I can. I haven't had it running before really--I've had it running maybe a week or two. 

 

Here is the docker log:

 

ErrorWarningSystemArrayLogin


[s6-init] making user provided files available at /var/run/s6/etc...exited 0.
[s6-init] ensuring user provided files have correct perms...exited 0.
[fix-attrs.d] applying ownership & permissions fixes...
[fix-attrs.d] done.
[cont-init.d] executing container initialization scripts...
[cont-init.d] 01-envfile: executing...
[cont-init.d] 01-envfile: exited 0.
[cont-init.d] 10-adduser: executing...
usermod: no changes

-------------------------------------
_ ()
| | ___ _ __
| | / __| | | / \
| | \__ \ | | | () |
|_| |___/ |_| \__/


Brought to you by linuxserver.io
-------------------------------------

To support LSIO projects visit:
https://www.linuxserver.io/donate/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------

User uid: 911
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 30-config: executing...
Setting permissions
[cont-init.d] 30-config: exited 0.
[cont-init.d] 50-gid-video: executing...
[cont-init.d] 50-gid-video: exited 0.
[cont-init.d] 99-custom-files: executing...
[custom-init] no custom files found exiting...
[cont-init.d] 99-custom-files: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.
2020-12-15 14:52:40.496 [ INFO] main: Log started
2020-12-15 14:52:40.497 [ INFO] http: Starting HTTP server 0.0.0.0:9981
2020-12-15 14:52:40.497 [ INFO] htsp: Starting HTSP server 0.0.0.0:9982
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] config: loaded
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] config: scanfile (re)initialization with path <none>
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] transcode: 'video' context type registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] transcode: 'audio' context type registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] transcode: '&TVHH264Decoder' decoder helper registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] transcode: '&TVHTHEORADecoder' decoder helper registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] transcode: '&TVHAACDecoder' decoder helper registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] transcode: '&TVHVORBISDecoder' decoder helper registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] transcode: '&TVHOPUSDecoder' decoder helper registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] transcode: '&TVHMPEG2VIDEOEncoder' encoder helper registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] transcode: '&TVHH264Encoder' encoder helper registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] transcode: '&TVHHEVCEncoder' encoder helper registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] transcode: '&TVHAACEncoder' encoder helper registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'mpeg2video' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'mp2' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'aac' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'vorbis' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'flac' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'libx264' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'libx265' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'libvpx' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'libvpx-vp9' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'libtheora' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'libvorbis' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'libopus' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'h264_vaapi' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'hevc_vaapi' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'vp8_vaapi' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] codec: 'vp9_vaapi' encoder registered
2020-12-15 14:52:40.511 [ INFO] codec: 'webtv-vp8' codec profile created
2020-12-15 14:52:40.511 [ INFO] codec: 'webtv-h264' codec profile created
2020-12-15 14:52:40.511 [ INFO] codec: 'webtv-vorbis' codec profile created
2020-12-15 14:52:40.511 [ INFO] codec: 'webtv-aac' codec profile created
2020-12-15 14:52:41.017 [ INFO] descrambler: adding CAID 2600/FFFF as ConstCW interval 10000ms pc 20 ep default (BISS)
2020-12-15 14:52:41.017 [ INFO] descrambler: adding CAID 0E00/FFFF as MultiPID interval 1000ms pc 2 ep default (PowerVu)
2020-12-15 14:52:42.647 [ INFO] iptv: Using 12 input thread(s)
2020-12-15 14:52:43.731 [ INFO] dvr: Creating new configuration ''
2020-12-15 14:52:43.733 [ INFO] epggrab: module uk_freesat created
2020-12-15 14:52:43.733 [ INFO] epggrab: module uk_freesat_eit created
2020-12-15 14:52:43.733 [ INFO] epggrab: module uk_freeview created
2020-12-15 14:52:43.733 [ INFO] epggrab: module nz_freeview2 created
2020-12-15 14:52:43.733 [ INFO] epggrab: module nz_freeview1 created
2020-12-15 14:52:43.733 [ INFO] epggrab: module viasat_baltic created
2020-12-15 14:52:43.733 [ INFO] epggrab: module Bulsatcom_39E created
2020-12-15 14:52:43.733 [ INFO] epggrab: module uk_cable_virgin created
2020-12-15 14:52:43.733 [ INFO] epggrab: module eit created
2020-12-15 14:52:43.733 [ INFO] epggrab: module psip created
2020-12-15 14:52:43.735 [ INFO] epggrab: module opentv-ausat created
2020-12-15 14:52:43.735 [ INFO] epggrab: module opentv-skyit created
2020-12-15 14:52:43.736 [ INFO] epggrab: module opentv-skynz created
2020-12-15 14:52:43.736 [ INFO] epggrab: module opentv-skyuk created
2020-12-15 14:52:43.736 [ INFO] epggrab: module xmltv created
2020-12-15 14:52:43.737 [ INFO] spawn: Executing "/usr/bin/tv_find_grabbers"
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_file created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_wg created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_ar created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_ch_search created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_combiner created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_dk_dr created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_dtv_la created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_eu_dotmedia created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_eu_epgdata created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_eu_xmltvse created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_fi created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_fi_sv created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_fr created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_huro created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_il created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_is created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_it created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_na_dd created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_na_dtv created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_na_tvmedia created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_pt_meo created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_pt_vodafone created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_se_swedb created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_se_tvzon created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_tr created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_uk_bleb created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_uk_tvguide created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_zz_sdjson created
2020-12-15 14:52:44.766 [ INFO] epggrab: module /usr/bin/tv_grab_zz_sdjson_sqlite created
2020-12-15 14:52:47.303 [ INFO] epgdb: gzip format detected, inflating (ratio 20.8% deflated size 15561798)
2020-12-15 14:52:47.489 [ INFO] epgdb: parsing 74859434 bytes
2020-12-15 14:52:48.621 [ INFO] epgdb: loaded v3
2020-12-15 14:52:48.621 [ INFO] epgdb: config 1
2020-12-15 14:52:48.621 [ INFO] epgdb: broadcasts 96145
2020-12-15 14:52:48.622 [ INFO] dvr: Purging obsolete autorec entries for current schedule
2020-12-15 14:52:48.638 [ NOTICE] START: HTS Tvheadend version 4.3-1917~gecd05a21d started, running as PID:281 UID:911 GID:100, CWD:/run/s6/services/tvheadend CNF:/config

2020-12-15 14:52:48.727 [ INFO] scanfile: DVB-S - loaded 1 regions with 115 networks
2020-12-15 14:52:48.727 [ INFO] scanfile: DVB-T - loaded 44 regions with 1120 networks
2020-12-15 14:52:48.727 [ INFO] scanfile: DVB-C - loaded 19 regions with 63 networks
2020-12-15 14:52:48.727 [ INFO] scanfile: ATSC-T - loaded 2 regions with 12 networks
2020-12-15 14:52:48.727 [ INFO] scanfile: ATSC-C - loaded 1 regions with 5 networks
2020-12-15 14:52:48.727 [ INFO] scanfile: ISDB-T - loaded 2 regions with 1297 networks
2020-12-15 14:54:47.000 [ INFO] xmltv: /usr/bin/tv_grab_zz_sdjson: grab /usr/bin/tv_grab_zz_sdjson
2020-12-15 14:54:47.002 [ INFO] spawn: Executing "/usr/bin/tv_grab_zz_sdjson"
2020-12-15 14:54:47.361 [ ERROR] spawn: Initializing...

2020-12-15 14:54:54.691 [ ERROR] spawn: ** POST https://json.schedulesdirect.org/20141201/token ==> -200 OK

2020-12-15 14:54:54.860 [ ERROR] spawn: ** GET https://json.schedulesdirect.org/20141201/status ==> -200 OK

2020-12-15 14:54:54.861 [ ERROR] spawn: Updating lineups...

2020-12-15 14:54:54.861 [ ERROR] spawn: Indexing channels...

2020-12-15 14:54:54.864 [ ERROR] spawn: Updating schedules...

2020-12-15 14:55:05.072 [ ERROR] spawn: ** POST https://json.schedulesdirect.org/20141201/schedules/md5 ==> -\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|/-\|200 OK (11s)

2020-12-15 14:55:05.155 [ ERROR] spawn: Updating programs...

2020-12-15 14:55:07.589 [ ERROR] spawn: Removing old cache entries...

2020-12-15 14:55:15.063 [ ERROR] spawn: Writing output...

 

Link to post

I think I figured it out--

 

This line: 

2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] config: scanfile (re)initialization with path <none>

Might indicat there is a problem with the configuration file? I pointed it to a new config directory and the processes are gone.

 

It also looks like that means I will lose my configuration and have to redo it.

Edited by Lucict
Link to post
31 minutes ago, Lucict said:

I think I figured it out--

 

This line: 


2020-12-15 14:52:40.510 [ INFO] config: scanfile (re)initialization with path <none>

Might indicat there is a problem with the configuration file? I pointed it to a new config directory and the processes are gone.

 

It also looks like that means I will lose my configuration and have to redo it.

There is something wrong with permissions indeed. From the container log UID is set to 911. That is the default number for abc. It should have been 99. The run command looks good, so not sure what is happening.

Link to post
48 minutes ago, saarg said:

There is something wrong with permissions indeed. From the container log UID is set to 911. That is the default number for abc. It should have been 99. The run command looks good, so not sure what is happening.

That was something I changed to match the permissions I gave to the volumes passed to the container, but I don't think it had an impact either way.

 

Looks like my best course of action is to reinstall completely and reconfigure it. Thank you @saarg, I really appreciate you responding. This has been getting under my skin for a few days now. 

Link to post
  • 2 weeks later...

Hi everyone,

 

i have an issue with TVH and I hope someone can help me with that. I've installed it with the container variable RUN_OPTS

--satip_xml http://<myfritzboxip>:49000/satipdesc.xml

so that TVH can find my FritzBox Cable 6490.

I've added a new network 'Unitymedia' and selected the pre-defined muxes for Germany:de-Unitymedia.

In the tuner settings I linked the network, left the 'specinv' option on 'do not use' and set the 'tuner bind ip address' to my unraid-server-ip (I use the host network for this container). I just activated one tuner for testing if a connection can be established but always ran into the following error:

grafik.thumb.png.5ec8a93148d44e3e50f5077abaadc7a6.png

 

I don't know if it's important, my FritzBox Cable 6490 is the router of my DMZ. In this DMZ is a OpenWrt router which defines my private network where my server is acutally located. I just mention this as I don't think, this causes the issue*, but maybe it's relevant for further solution tracking.

 

*e.g. working fine in VLC with a FritzBox generated .m3u-playlist

Link to post

@Voss may as start, since a while that direct connection to get satip (RUN_OPTS ...) is not needed anymore if you are on one of the latest firmwares on your fritz router, they started to officially support it.

 

the tuners should come up automatically as long your tvheadend server is in host mode, may try that ahead.

 

i had a 6490 before, started with RUN_OPTS, could dropped it in later firmware releases from fritz, currently on 6591 and waiting for dvb-c support, fw update from provider ... so cant cross test

Link to post
7 hours ago, alturismo said:

the tuners should come up automatically as long your tvheadend server is in host mode, may try that ahead.

I tried that way:

Deleted the container and it's config,

reinstalled as described in github-readme with host network and port options deleted (also in privileged mode and with PGID=0 and PUID=0 to exclude any permission error),

but no tuner shown up.

 

grafik.png.2cbf9134291fad6ee0a91f01ffe5c2da.png

 

By adding an automatic IPTV network, with URL https://fritz.box/dvb/m3u/tvsd.m3u 97 muxes are found, but ends up with error:

 

2020-12-24 13:31:17.633 [ INFO] subscription: 0067: "scan" unsubscribing
2020-12-24 13:31:17.633 [ INFO] mpegts: tvsd.m3u - nick/MTV+ in Unitymedia - scan no data, failed
2020-12-24 13:31:17.633 [ INFO] subscription: 0066: "scan" unsubscribing
2020-12-24 13:31:17.633 [ INFO] mpegts: tvsd.m3u - SAT.1 GOLD in Unitymedia - scan no data, failed
2020-12-24 13:31:17.633 [ INFO] subscription: 0065: "scan" unsubscribing
2020-12-24 13:31:17.633 [ INFO] mpegts: tvsd.m3u - NHK WORLD-JAPAN in Unitymedia - scan no data, failed
2020-12-24 13:31:17.633 [ INFO] subscription: 0064: "scan" unsubscribing
2020-12-24 13:31:17.633 [ INFO] mpegts: tvsd.m3u - Health TV in Unitymedia - scan no data, failed
2020-12-24 13:31:17.633 [ INFO] subscription: 0063: "scan" unsubscribing
2020-12-24 13:31:17.633 [ INFO] mpegts: tvsd.m3u - SWR Fernsehen BW in Unitymedia - scan no data, failed
2020-12-24 13:31:17.633 [ INFO] subscription: 0062: "scan" unsubscribing

Opening the URL with VLC works properly.

 

EDIT: Just set up TVHeadend on a rasperry pi located in my DMZ and the tuners shown up automatically. So the error is somewhere in the network config or in the docker container config... will do further troubleshooting tomorrow.

Edited by Voss
Link to post
8 hours ago, Voss said:

EDIT: Just set up TVHeadend on a rasperry pi located in my DMZ and the tuners shown up automatically. So the error is somewhere in the network config or in the docker container config... will do further troubleshooting tomorrow.

great u found the bottleneck, now you just need to find a way through ;)

Link to post
17 hours ago, alturismo said:

great u found the bottleneck, now you just need to find a way through ;)

thanks :) If it's possible, I need some further help. I set up another raspberry pi TVH server in my private network and ran into the same issue as on my unraid TVH container. No tuners visible, so I suppose there is something with port forwarding and NAT. Sadly I'm not that familiar with NAT. Also trying to forward the ports 9981,9982,9983 and redirect port 554 to 9983 doesn't seem to be the solution - the only thing changed is my OpenWrt firewall looks like a swiss cheese now :D

 

I think this leads into something with NAT rules - do you have any suggestions how to solve this?

Link to post

@Voss sorry, but this is here the wrong topic for sure and ... when u setup seperate networks, vlans, whatever ... its hard to help from outside and im not a fan todo such things at home as its (personally) just complicating things and there is no (personal) benefit.

 

simple port forwarding wont really help as its a broadcast from fritz u have to look for how to solve it, port 554 or 9983 are the satip server ports from tvheadend (as tvh can also serve satip, u see this when your network is fine and you run 2 tvh servers ... they will see each other as satip servers ...)..

Link to post
  • 1 month later...

Hi. I am just arrived at unraid. I am trying to install tvheadend via docker. I have followed the thread and I see that I have to install it as host and put the variable --satip_xml http: // <mysatip>: 8080 /satipdesc.xml. I have looked for the satip_xml file to modify it but I cannot find it. Can someone tell me how to add the variable? Another question that arises is, how can I add a script to add the channel list and the EPG.

thanks.

sorry for my english I use a translator.

 

2021-01-30_19-27.png

Edited by mlopez
Link to post

@linuxserver.io

Hello,

is it possible that you add the package "intel-media-driver" to the container? its needed for 10th gen CPU Intel UHD 630 onboard graphics to support hardware acceleration. now i have to manually install it every time again.

 

Thanks in advance

Edited by M2k
Link to post
20 minutes ago, M2k said:

@linuxserver.io

Hello,

is it possible that you add the package "intel-media-drivers" to the container? its needed for 10th gen CPU Intel UHD 630 onboard graphics to support hardware acceleration. now i have to manually install it every time again.

 

Thanks in advance

 

You can use the customization option we have. Read this blog post

Link to post

ok, i will do it this way. thank you very much

but i my thought was also, its already supporting older intel onboard graphics, why not adding it to the current standard?

 

Edited by M2k
Link to post
On 3/12/2019 at 2:16 AM, m0ngr31 said:

Can I request compiling Tvheadend with support for nvenc now that nvidia drivers are available to docker containers? I'd like to be able to transcode channels from my HDHomerun.

 

@saarg Is compiling with NVENC still difficult, do you know?  Trying to setup a profile for transcoding to Chromecast.

Link to post
11 hours ago, Cessquill said:

 

@saarg Is compiling with NVENC still difficult, do you know?  Trying to setup a profile for transcoding to Chromecast.

Problem is that Nvidia doesn't support musl based systems, so their drivers doesn't work in our alpine baseimage.

I think there might be a dirty workaround out there, but I'd rather rebase it to Ubuntu then.

 

I'll look into it when I get enough time. So no timeline.

Link to post
25 minutes ago, saarg said:

Problem is that Nvidia doesn't support musl based systems, so their drivers doesn't work in our alpine baseimage.

I think there might be a dirty workaround out there, but I'd rather rebase it to Ubuntu then.

 

I'll look into it when I get enough time. So no timeline.

Fair play, cheers.  I'll play around with my codec settings for now. 👍

Link to post
  • 1 month later...

Hi folks, 

Tried to quickly set up the tvheadend docker and bumped into an issue - hoping for some quick advice to save some time: I passed my USB DVB-T2 adapter to the docker (either as /dev/bus/usb/001/003 or as /dev/dvb/adapter0) but can't see a TV Adapter in tvheadend's UI. The "TV Adapters" tab shows an empty tree root. 

I must be doing something basically wrong. Thanks for any input.

 

The device is 15f4:0131 HanfTek DVB-T2 adapter. Docs seem to imply there's a driver for it. Maybe one is missing?

Link to post
56 minutes ago, allanp81 said:

if you terminal into the docker and list devices is it definitely being passed through? I think lspci might show it (unless someone else knows the answer).

Thanks. lsusb shows it (it actually shows all USB devices on the Unraid host). 

/dev/bus/usb/001/003 exists inside the docker.

Edited by doron
Link to post
1 hour ago, doron said:

Thanks. lsusb shows it (it actually shows all USB devices on the Unraid host). 

/dev/bus/usb/001/003 exists inside the docker.

You need to install the driver to use your adapter. Then use /dev/dvb as the path for the device pass through. If you are using 6.9.x I don't know if the permissions are set correctly, so make sure nobody has the correct permissions for the adapter.

 

You can't pass through using /dev/bus/usb as the container doesn't have any drivers.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.