Jump to content
gfjardim

Preclear plugin

2811 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

You mean these two values?  I could just be how often one refreshes vs the other..  The plugin author will have to comment on that.

preclear.jpg

 

Jim

Yes, that's it. They both update/refresh often and I would think that over a 28 hour period that sooner or later they will match fairly close.

Share this post


Link to post

Yes, that's it. They both update/refresh often and I would think that over a 28 hour period that sooner or later they will match fairly close.

Maybe the web keeps a running average where the script window is an instantaneous??

Share this post


Link to post

Yes, that's it. They both update/refresh often and I would think that over a 28 hour period that sooner or later they will match fairly close.

Maybe the web keeps a running average where the script window is an instantaneous??

 

Both speeds are calculated by the preclear script.

 

The one displayed in the window is the average speed between two screen updates, while the one displayed in the GUI is the overall average speed since the start of the operation.

Share this post


Link to post

Hi could anyone tell me what the icon is on the top drive - thanks :-)

I think it lets you expand the "tree" at that point. Have you tried clicking on it?

Share this post


Link to post

anyone else any idea about that icon - I just put in a new 8tb drive and get it ??

I suspect you need to have a partition defined before that icon does anything and if you are using a brand new disk there may not be there one yet.

Share this post


Link to post

some disks seem to have the icon and others dont....

 

So just put three new disks in ready to preclear and they all do?

 

icon.png.cd27719d066ccd8f5bc6a114662682a7.png

Share this post


Link to post

I have a few questions and a suggestion.

 

1.  Super newb question, but should i just use the default and press preclear.  Do i need to do the 63 or 64 sector thing.  Suggestion is to specify specifically what settings should be done(perhaps in the first post, i scanned the entire thread and didn't see it).  My assumption is to only change skip pre-read to yes and cycles to 3, leave the rest of settings the same.  Then run it?

2.  Can i just delete the old preclear script and rename the preclear_bjp.sh to preclear_disk.sh in the install folder using //tower/flash/ from a windows machine?  Do i need to reboot again to get it to recognize?  It recognizes the original script now?

 

Thanks.

Share this post


Link to post

...

 

1.  ...  Do i need to do the 63 or 64 sector thing. 

Not if the drive is >2.2TB
...

2.  Can i just delete the old preclear script and rename the preclear_bjp.sh to preclear_disk.sh in the install folder using //tower/flash/ from a windows machine?

Yes
  Do i need to reboot again to get it to recognize?
No

Share this post


Link to post

I noticed in the plugin description it says "This plugin is a parser for Joe L. excelent Preclear Disk Script. It also include a fast post-read verify option, courtesy of bjp999."

 

I don't see it as a selectable option so I assume all preclears dont with this plugin will include the faster post-read verify option?

Share this post


Link to post

I noticed in the plugin description it says "This plugin is a parser for Joe L. excelent Preclear Disk Script. It also include a fast post-read verify option, courtesy of bjp999."

 

I don't see it as a selectable option so I assume all preclears dont with this plugin will include the faster post-read verify option?

Did you install the faster script?

Share this post


Link to post

I noticed in the plugin description it says "This plugin is a parser for Joe L. excelent Preclear Disk Script. It also include a fast post-read verify option, courtesy of bjp999."

 

I don't see it as a selectable option so I assume all preclears dont with this plugin will include the faster post-read verify option?

Did you install the faster script?

 

No.  I wasn't sure if I needed both or just need to replace the original with the faster one and rename it?

Share this post


Link to post

 

Is there a fix for this small problem

I am using Chrome as my browser

I have a difficult time getting the Plugin to run after it starts

It takes 10 or 20 or more clicks of the Start button to start the plugin and just as many to the X button to stop the plugin.

 

 

I see this same behavior as well, regardless of which browser I use.  However, it might be related to the array disks being spun down.  If the majority of the disks in my system are spun down, it's sometimes impossible to get the preclear plugin popup to appear.  If the disks are spun up, then it's usually only one or two clicks to get the popup.

 

I continue to experience this failure to open and shutdown problem sometimes it opens after 20 plus clicks and sometimes it refuses to open.

All my other plugins and buttons work after one click on my system.

Can someone please describe how to correct what is happening.

The disk to PreClear is unassigned and should be already spun up

 

 

Share this post


Link to post

 

Is there a fix for this small problem

I am using Chrome as my browser

I have a difficult time getting the Plugin to run after it starts

It takes 10 or 20 or more clicks of the Start button to start the plugin and just as many to the X button to stop the plugin.

 

 

I see this same behavior as well, regardless of which browser I use.  However, it might be related to the array disks being spun down.  If the majority of the disks in my system are spun down, it's sometimes impossible to get the preclear plugin popup to appear.  If the disks are spun up, then it's usually only one or two clicks to get the popup.

 

I continue to experience this failure to open and shutdown problem sometimes it opens after 20 plus clicks and sometimes it refuses to open.

All my other plugins and buttons work after one click on my system.

Can someone please describe how to correct what is happening.

The disk to PreClear is unassigned and should be already spun up

 

I did some testing again with this bug and here is what I found.

The bug occurs consistently with Google Chrome, Firefox and Safari.

The bug does NOT occur and the plugin starts every time with Internet Explorer.

Hopefully the plugin author can figure out the reason.

Share this post


Link to post

When I bring up the preclear Disk utility I get this error on the top of the page

 

Warning: parse_ini_file(/boot/config/disk.cfg): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/emhttp/plugins/preclear.disk/Preclear.php on line 84 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/emhttp/plugins/preclear.disk/Preclear.php on line 84 

 

And it hangs on 'Please wait... retrieving information!'

 

Pic included and log with it.

Tower_2.jpg.6c3bc3e6a9a2d7fb748e8d095d76dcfd.jpg

tower_2-syslog-20151024-2139.zip

Share this post


Link to post

When I bring up the preclear Disk utility I get this error on the top of the page

 

Warning: parse_ini_file(/boot/config/disk.cfg): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/emhttp/plugins/preclear.disk/Preclear.php on line 84 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/emhttp/plugins/preclear.disk/Preclear.php on line 84 

 

And it hangs on 'Please wait... retrieving information!'

 

Pic included and log with it.

Brand new installation?  Syslog doesn't look like you've got any drives assigned at all, and apparently preclear doesn't like that fact.

Share this post


Link to post

Thanks Squid...lol...never mind me i'm a boob..really late here,  good excuse as any  :)

 

Thanks again,

Ice

Truth be told, the plugin should work, as that use case is quite possible.  Gfjardim / Joe? probably just never thought about it.

Share this post


Link to post

So its telling that there is no disk.cfg, I have installed the disks, rebooted the system , assigned them and unassigned them...what do I do now?

 

I am still getting

Warning: parse_ini_file(/boot/config/disk.cfg): failed to open stream: No such file or directory in /usr/local/emhttp/plugins/preclear.disk/Preclear.php on line 84 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /usr/local/emhttp/plugins/preclear.disk/Preclear.php on line 84

When i install it on my second server

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.