Jump to content
cmer

[Support] cmer - Seafile

115 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Will do. It might take me a couple of weeks though as I'm busy with something else these days.

 

Share this post


Link to post

I might just get excited and do it sooner. But can't promise!

Share this post


Link to post

Hi,

tested this docker now and I love it! Thanks cmer!!

 

I only had to add FILE_SERVER_ROOT to my server address so it works with down- and uploads.

 

So now Im running local http: and wants to go safe outside my LAN  -  Need some kind of guide here? O.o

Settin up Nginx, SSL etc, not obvius from this thread to a noob.

 

Another question is, how do I know what version Im running, I remember it was in the footer when I run Seafile standalone earlier?

 

BR,

/tompa

 

Share this post


Link to post
On 5/25/2017 at 11:07 PM, airbillion said:

That would be great!

 

Thanks for the container...it has been working really well for me!

 

I have updated the container. It should show up in a few minutes. Just update and you should be good to go!

Share this post


Link to post
 
I have updated the container. It should show up in a few minutes. Just update and you should be good to go!

Awesome!!

Thanks for the quick update!

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

Share this post


Link to post
23 hours ago, airbillion said:


Awesome!!

Thanks for the quick update!

Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
 

 

Can you confirm it solved the issue you were having? thanks

 

Share this post


Link to post
Can you confirm it solved the issue you were having? thanks
 

Hi,

Confirming that the issue is resolved...

Uploaded videos now show a preview of the video icon instead of just the default icon...

Thank you for the update!!


Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post
On 2017-05-29 at 7:13 PM, tompa said:

Hi,

tested this docker now and I love it! Thanks cmer!!

 

I only had to add FILE_SERVER_ROOT to my server address so it works with down- and uploads.

 

So now Im running local http: and wants to go safe outside my LAN  -  Need some kind of guide here? O.o

Settin up Nginx, SSL etc, not obvius from this thread to a noob.

 

Another question is, how do I know what version Im running, I remember it was in the footer when I run Seafile standalone earlier?

 

BR,

/tompa

 

 

Answering my self here :)

I found this tutorial very helpful - https://cyanlabs.net/tutorials/the-complete-unraid-reverse-proxy-duck-dns-dynamic-dns-and-letsencrypt-guide/

Everything seems to be working perfect so far!

 

Still cant find version info though...

/tompa

 

edit: found version from bottom left "About"  -> running 6.1.0 now

 

Edited by tompa

Share this post


Link to post
11 hours ago, Leondre said:

It pulls the most up to date version every time it starts.

Ok, that explains the update.

thanks!

Share this post


Link to post

Hello - 

 

I'm not sure if I'm nuts here, but it sure seems like I've done something wrong with the setup. Everyone else seems to be successful - so it must be me! 

 

Installing via CA, the setup appears to work fine. I browse to the instance and get the standard login page. Username & password specified at login do not work. I attempted to reset the password via reset-admin.sh but the script fails to execute (syntax error on line 9). Since the script only finds python and executes manage.py, I attempted to do that as well -- but it fails as well (no module named django.core.management). 

 

At this point, I'm stumped about how to log in. All logs (unRAID or application) appear clean or empty. 

 

My install process:

Running the current version of unRAID + CA. Added the docker, used the following settings (left default unless otherwise noted):

 

Instance URL: http://192.168.X.X (valid local IP of the server)

Email: X@gmail.com

Password: test (to verify no typos)

Web Interface Port: 8500 (8000 currently taken)

 

A user share called "seafile" exists.

 

Thanks for any assistance! 

Share this post


Link to post

Stupid question probably but how do I add my /media share in the Seafile admin page? In my docker setup I have /media mapped to /mnt/user/media

Edited by ice pube

Share this post


Link to post
2 hours ago, ice pube said:

Stupid question probably but how do I add my /media share in the Seafile admin page? In my docker setup I have /media mapped to /mnt/user/media

 

You can't unless you also install the client on Unraid, which would definitely be an unconventional way of doing it. If you want to share /media, try using SMB.

Share this post


Link to post

Awesome job with this dcoker!

 

Quick question though...is there anythign special that neeeds to be done to get the Pro version working?

 

I have tried with botha mysql docker and without...

 

I have the free version working perfectly...I set up a 2nd docker to test the Pro version and always have this error:

 


Installing Professional Edition...
Downloading & Extracting https://download.seafile.com/d/6e5297246c/files/?p=/pro/seafile-pro-server_6.1.4_x86-64.tar.gz&dl=1...
Using Professional Edition...
Installation path: /opt/haiwen/seafile-pro-server-6.1.4

Seahub is not running
Done.

Using Professional Edition...
Installation path: /opt/haiwen/seafile-pro-server-6.1.4

Seahub is not running
Done.


seafile server not running yet
Done.
Traceback (most recent call last):
File "/opt/haiwen/seafile-pro-server-6.1.4/pro/pro.py", line 837, in <module>
main()
File "/opt/haiwen/seafile-pro-server-6.1.4/pro/pro.py", line 834, in main
args.func(args)
File "/opt/haiwen/seafile-pro-server-6.1.4/pro/pro.py", line 705, in do_setup
env_mgr.read_seafile_conf_dir()
File "/opt/haiwen/seafile-pro-server-6.1.4/pro/pro.py", line 341, in read_seafile_conf_dir
with open(seafile_ini, 'r') as fp:
IOError: [Errno 2] No such file or directory: '/opt/haiwen/ccnet/seafile.ini'

 

Seafile Pro is free for up to 3 users so I don't think I would need a license file....

 

Any ideas?

 

Thanks!

Edited by airbillion

Share this post


Link to post

Thanks. You do need a license but it's free. Get it from their website. I'd find it for you but I'm on the road right now...

Share this post


Link to post

Hi Cmer,

 

Still no luck with getting the Pro version running...

 

According to the Seafile website no license file is needed for 3 or less users:

 

"You can get pro edition free for 3 users by register an account in our customer center. Note, you don't need a license file to run the pro edition for 3 users."

 

So I think that there may be a different issue that I am running into...

 

Re-pulled the docker again and still received this error:

 

Installing Professional Edition...
Downloading & Extracting https://download.seafile.com/d/6e5297246c/files/?p=/pro/seafile-pro-server_6.1.4_x86-64.tar.gz&dl=1...
Using Professional Edition...
Installation path: /opt/haiwen/seafile-pro-server-6.1.4

Seahub is not running
Done.


seafile server not running yet
Done.

seafile server not running yet
Done.
Traceback (most recent call last):
File "/opt/haiwen/seafile-pro-server-6.1.4/pro/pro.py", line 837, in <module>
main()
File "/opt/haiwen/seafile-pro-server-6.1.4/pro/pro.py", line 834, in main
args.func(args)
File "/opt/haiwen/seafile-pro-server-6.1.4/pro/pro.py", line 705, in do_setup
env_mgr.read_seafile_conf_dir()
File "/opt/haiwen/seafile-pro-server-6.1.4/pro/pro.py", line 341, in read_seafile_conf_dir
with open(seafile_ini, 'r') as fp:
IOError: [Errno 2] No such file or directory: '/opt/haiwen/ccnet/seafile.ini'

 

Any other ideas about what I should try to resolve this?

 

Thank you for your help!

 

 

Share this post


Link to post

I have the non-pro version up and running perfectly for a while now...

 

Just wanted to try the pro version and I set up a 2nd docker for it...no luck though...

Share this post


Link to post

Try going "pro" with the non-pro docker. I think you need to initialize the database with the community edition (non-pro) and then upgrade, but I might be wrong. Regardless, you can go back to non-pro without an issue after.

Share this post


Link to post
1 hour ago, cmer said:

Try going "pro" with the non-pro docker. I think you need to initialize the database with the community edition (non-pro) and then upgrade, but I might be wrong. Regardless, you can go back to non-pro without an issue after.

Thanks!  That worked...pulled regular version...got it running...then pulled pro version and it upgraded and started up perfectly!

 

Thanks again!!

Share this post


Link to post

Hello again cmer....

 

Is there a way to use the seafile scripts included in the server downloads files?

 

I am looking to import a few directories, but cannot find the scripts (ie. seaf-import.sh)...

 

Thanks!

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.