Jump to content
Taddeusz

[Support] jasonbean - Apache Guacamole

423 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

thanks.

 

so..once a connection is configured it will automatically select that connection when logging in. so i can no longer reconfigure that connection from the gui. however, the user-mapping file in appdata didnt seem to update with the connection configuration...

 

how can I change the connection settings then?

Share this post


Link to post
3 minutes ago, surfshack66 said:

thanks.

 

so..once a connection is configured it will automatically select that connection when logging in. so i can no longer reconfigure that connection from the gui. however, the user-mapping file in appdata didnt seem to update with the connection configuration...

 

how can I change the connection settings then?

 

Ctrl-Alt-Shift will bring up the menu. Not saying that I won't help with future questions but the full manual for Guacamole is located here: http://guacamole.incubator.apache.org/doc/gug/.

Share this post


Link to post

Pushed out, I think, the last update until the next version of Apache Guacamole is released. I decided to upgrade the base software to their latest stable versions. phusion/baseimage 0.9.22 is based on Ubuntu 16.04 LTS rather than the 14.04 LTS that it was based on previously. Tomcat 8 is supposed to bring some performance increases. Let me know if anyone experiences any trouble. I have it working fine in my own environment.

Share this post


Link to post
6 hours ago, Taddeusz said:

I assume you're using Windows 10 Pro. Home does not provide RDP connection.

 

Yes sir. I use them all the time through the conventional windows remote desktop app and it works perfectly.

 

The error I am getting in the Webui is "The remote desktop server is currently unreachable. If the problem persists, please notify your system administrator, or check your system logs."

 

Then, this is what the syslog says each time I try to connect. Nothing sticks out at me as helpful......

Sep 13 04:07:44 d37080f236f9 guacd[75]: Creating new client for protocol "rdp"
Sep 13 04:07:44 d37080f236f9 guacd[75]: Connection ID is "$f88cc17f-3ce7-4fca-adb8-223170577f1f"
Sep 13 04:07:44 d37080f236f9 guacd[858]: Security mode: ANY
Sep 13 04:07:44 d37080f236f9 guacd[858]: Resize method: none
Sep 13 04:07:44 d37080f236f9 guacd[858]: User "@889670ec-bbf3-4d51-8ef3-9cfbed6f7dd9" joined connection "$f88cc17f-3ce7-4fca-adb8-223170577f1f" (1 users now present)
Sep 13 04:07:44 d37080f236f9 guacd[858]: Loading keymap "base"
Sep 13 04:07:44 d37080f236f9 guacd[858]: Loading keymap "en-us-qwerty"
Sep 13 04:07:47 d37080f236f9 guacd[858]: Error connecting to RDP server
Sep 13 04:07:47 d37080f236f9 guacd[858]: User "@889670ec-bbf3-4d51-8ef3-9cfbed6f7dd9" disconnected (0 users remain)
Sep 13 04:07:47 d37080f236f9 guacd[858]: Last user of connection "$f88cc17f-3ce7-4fca-adb8-223170577f1f" disconnected
Sep 13 04:07:47 d37080f236f9 guacd[75]: Connection "$f88cc17f-3ce7-4fca-adb8-223170577f1f" removed.

 

Did windows 10 work with guac out of the box? No special configuration or regedits to allow them to communicate properly?

 

Share this post


Link to post

Windows 10 Pro works fine without any modifications. In Guacamole make sure you put the hostname in the parameters section and not the proxy parameters section. It's a bit confusing.

Edited by Taddeusz
Stupid autocorrect.

Share this post


Link to post

I have the same problem here. It's started today. I also was not possible for me to ping the Windows 10 PRO server. Looks like Microsoft updated the firewall with an update. I activated the firewall for the private zone the PING ipv4 and ipv6 feature and PING is working now. I also checked the RDP section and everything looks correct. I am also possible for me to connect with remmina from my linux desktop on the windows 10 pro desktop. But like I wrote in the first sentence, from today I am not possible to login on the windows 10 pro desktop (I don't changed a guacamole settings).

 

I also test to deactivate the firewall. Nothing changed (I am not possible to login). 

 

I found this issue on guacamole.

https://issues.apache.org/jira/browse/GUACAMOLE-111

 

Could it be that the docker of guacamole can not connect the vm server?

 

Extra info: The RDP to my Windows 7 desktop (also a vm) is working

Edited by fanningert

Share this post


Link to post

You might double check and make sure that "Allow remote connections to this computer" is still selected.

Share this post


Link to post

@Taddeusz This option is active (Sorry is a German screenshot) and it was possible for me to connect to the machine. But from today something might be changed (Windows update)?

image.png.d5023c8ead63f220508f70a212546509.png

 

It is also possible for me to connect from my laptop via remmina rdp client to connect to the virtual machine (Windows 10). But via guacamole docker image it is not possible for me. But on the other hand, it is possible to connect to a windows 7 virtual machine.

 

EDIT:

Ok I found the solution. The problem is that currently I get a certificate error at the login.

image.png.eca55c395c5a9c7f7ff21c5214df3a03.png

When I now activate the option to ignore the certificate the connection is working.

 

Thanks for your help.

Edited by fanningert

Share this post


Link to post
On 19/09/2017 at 1:39 PM, fanningert said:

@Taddeusz This option is active (Sorry is a German screenshot) and it was possible for me to connect to the machine. But from today something might be changed (Windows update)?

image.png.d5023c8ead63f220508f70a212546509.png

 

It is also possible for me to connect from my laptop via remmina rdp client to connect to the virtual machine (Windows 10). But via guacamole docker image it is not possible for me. But on the other hand, it is possible to connect to a windows 7 virtual machine.

 

EDIT:

Ok I found the solution. The problem is that currently I get a certificate error at the login.

image.png.eca55c395c5a9c7f7ff21c5214df3a03.png

When I now activate the option to ignore the certificate the connection is working.

 

Thanks for your help.

 

This solved my problem as well!

Share this post


Link to post

Hi, may someone else already updated to RC9 and have issues with guacamole ...

 

no more connections working, rdp, ssh, vnc, ... nothing in the logs, either from docker nor system ...

 

may an idea what could be the reason ?

Share this post


Link to post
8 minutes ago, alturismo said:

Hi, may someone else already updated to RC9 and have issues with guacamole ...

 

no more connections working, rdp, ssh, vnc, ... nothing in the logs, either from docker nor system ...

 

may an idea what could be the reason ?

 

Does the web interface work? On occasion I've had a problem where guacd doesn't start properly or won't respond. The result is that no connections work. Restarting the docker container has always fixed it for me.

Share this post


Link to post
17 hours ago, Taddeusz said:

 

Does the web interface work? On occasion I've had a problem where guacd doesn't start properly or won't respond. The result is that no connections work. Restarting the docker container has always fixed it for me.

 

Hi, yes, webinterface working, also can add or remove connections ... but always get cannt connect ...

 

you have 6.4 rc9 installed and working ?

Share this post


Link to post
2 minutes ago, alturismo said:

 

Hi, yes, webinterface working, also can add or remove connections ... but always get cannt connect ...

 

you have 6.4 rc9 installed and working ?

No, since the happiness of our house depends on the server I'm sticking to final releases.

Edited by Taddeusz

Share this post


Link to post

ok, downgraded to 6.4 rc8 and it works again ... so something changed ...

 

sorry but there are no log entries to identify anything ...

 

---

Update, upgraded again cause i solved also my TVH issue and now its working  ... no idea why (no change) but nvm, so rc9 is fine, sorry.

Edited by alturismo

Share this post


Link to post

Thanks for the work in getting this on Unraid. Just got it set up with a free Duo account.

 

Issues I had that may be useful for others in the future include that I had to use IP addresses for my 2 Win10 boxes, hostnames would not work.

 

And for one of my Win10 machines, I had to modify the registry key \HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\WinStations\RDP-Tcp\SecurityLayer and set it to 1 (it was set to 2). The other machine was already set to 1.

https://www.host.ag/blog/increase-the-security-of-your-windows-server-2012-remote-desktop/

Share this post


Link to post

Hi I got LDAP configured and I can log in but I am unable to create any connections, I searched around but haven't really found an answer.

 

Also I was reading the guacamole documentation and it says you can store connection info in the mysql database but you said that we can't have mysql and LDAP on at the same time why is that?

Share this post


Link to post
7 hours ago, macattack said:

Hi I got LDAP configured and I can log in but I am unable to create any connections, I searched around but haven't really found an answer.

 

Also I was reading the guacamole documentation and it says you can store connection info in the mysql database but you said that we can't have mysql and LDAP on at the same time why is that?

 

Are you using Windows Active Directory or regular LDAP?

Share this post


Link to post
22 minutes ago, macattack said:

 

I am using Active Directory.

 

That's how I originally had mine configured at home. My DC died so I decided just to not do a Windows Domain at home since it just added unnecessary complexity and since I've started doing development rather than network admin it doesn't really do anything for me professionally.

 

This is the document I followed to get it working: Guacamole LDAP Authentication with Active Directory

 

Make sure the users that are allowed to use each particular computer are specified 

Share this post


Link to post
On 9/23/2017 at 9:36 AM, alturismo said:

 

Hi, yes, webinterface working, also can add or remove connections ... but always get cannt connect ...

 

you have 6.4 rc9 installed and working ?

 

Last night I decided to install RC9. My Guacamole is working fine. I'm able to log in and connect to my remote machines. Not sure what the difference might be?

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.