Jump to content
linuxserver.io

[Support] Linuxserver.io - Duplicati

229 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

I guess the way to tell if this is a bug in unraid or a bug in duplicati would be to set up an SMB share and send huge amounts of data to it and see if it locks up. I'm not sure how to try that out- I have a share set up already, just need another docker that will send loads of data to it. Any ideas?

Share this post


Link to post
On 12/28/2018 at 4:03 PM, jj_uk said:

Today, I added a SMB share, mounted into the unassigned devices plugin and started backing up to that.

The share is on another unraid server on the LAN. The share is mounted as Read/Write/Slave, and the a username/password is used to log into the share.

 

When the backup is run (manually at this point), after about 5 mins, 2 CPU cores lock at 100% and duplicati stops working. I cannot stop the docker, the only exit is to do a hard reset of the server.

This exact same thing consistently happens to me. Basically I can't backup my pictures folder into a SMB share - locks the Duplicati docker and then the whole server.

Share this post


Link to post

Are you able to use krusader to backup the same photos to the smb share as a test?

 

If that also fails then it's an unraid issue, otherwise it's duplicati. 

Share this post


Link to post
1 hour ago, jj_uk said:

Are you able to use krusader to backup the same photos to the smb share as a test?

 

If that also fails then it's an unraid issue, otherwise it's duplicati.  

I will try that, but I believe there's already an issue with unraid because a docker should never bring the server down.

Share this post


Link to post

Hi

 

I am testing this docker now and although everything seems to be working fine there is one issue. I have set it to backup a small folder every three hours and to keep the last 10 backups.

After about 24 hours I see that it have backed up every three hours from the log (or at least it seems like it), but there is only the first version. 

 

Any ideas?

 

 

Share this post


Link to post

Have the source files changed between backups?

Edited by jj_uk

Share this post


Link to post
19 minutes ago, jj_uk said:

Have the source files changed between backups?

Hehe.....no it havent. I did not thought about that. I just assumed it would store a new "version" regardless of any change.

Share this post


Link to post

Hi,

I'm trying to backup to a mounted unassigned device formatted with xfs. I can't seem to find the path to browse to the disk and if I manually enter the path I get an error:  /mnt/disk/ access is denied. Any idea what I'm doing wrong here?

 

Thanks in advance.

Edited by rpowers

Share this post


Link to post
Hi,
I'm trying to backup to a mounted unassigned device formatted with xfs. I can't seem to find the path to browse to the disk and if I manually enter the path I get an error:  /mnt/disk/ access is denied. Any idea what I'm doing wrong here?
 
Thanks in advance.
I believe /mnt/disks/nameofdrive

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post

I manually enter the /mnt/disks/nameofdrive but the error returns Access to the path "/mnt/disks" is denied. I should also say that the first message is a create folder: The folder /mnt/disks/nameofdrive does not exist. Create it now?

Share this post


Link to post
I manually enter the /mnt/disks/nameofdrive but the error returns Access to the path "/mnt/disks" is denied. I should also say that the first message is a create folder: The folder /mnt/disks/nameofdrive does not exist. Create it now?
Does it work with on the main screen? That's how I did it.

Sent from my Pixel 2 XL using Tapatalk

  • Like 1

Share this post


Link to post

Click where red circle is. It will do a drop down. Then click where the blue is and it will pop up. Also where the blue is what the share name is.

 

image.thumb.png.dd7097993d4e7af5b8daf6504c91a3c6.png

Edited by scubieman
  • Like 1

Share this post


Link to post

Hi,

Yes, I can click on that and it will pop up and I can see the folders I have created but when I use that path in duplicati I get the error message.

Share this post


Link to post
Just now, rpowers said:

Hi,

Yes, I can click on that and it will pop up and I can see the folders I have created but when I use that path in duplicati I get the error message.

Last thing before out of options. Can you use Krusader? If so can you navigate to that through there?

  • Like 1

Share this post


Link to post

No, sorry. Thanks for the help, I'll keep trying.

  • Like 1

Share this post


Link to post

I'm not sure why I overlooked something so obvious. I mapped the template properly and it's now working. Thanks for the help.

Edited by rpowers

Share this post


Link to post
On 1/11/2019 at 11:54 PM, makutaku said:

This exact same thing consistently happens to me. Basically I can't backup my pictures folder into a SMB share - locks the Duplicati docker and then the whole server.

On 12/29/2018 at 11:18 AM, jj_uk said:

I guess the way to tell if this is a bug in unraid or a bug in duplicati would be to set up an SMB share and send huge amounts of data to it and see if it locks up. I'm not sure how to try that out- I have a share set up already, just need another docker that will send loads of data to it. Any ideas?

I'm having the exact same problem. Created an SMB share on my backup server. Did a fresh install of Duplicati. When backup starts it soon locks up and 2 CPU cores are pegged at 100%. I can't stop or even kill duplicati when this happens. I can't shut down/reboot as the server is never able to stop the docker service. It's kind of crazy. I've already had to hard reset once (ouch), but i tried again and it happened again right away.

 

is anyone else using SMB shares and not having this problem?

 

Edit: I copied 6 gigs (2000+ files) to the SMB share using Krusader and it copied just fine. Definitely looks to be a Duplicati issue.

Edited by Kewjoe

Share this post


Link to post
On 1/22/2019 at 6:44 AM, Kewjoe said:

I'm having the exact same problem. Created an SMB share on my backup server. Did a fresh install of Duplicati. When backup starts it soon locks up and 2 CPU cores are pegged at 100%. I can't stop or even kill duplicati when this happens. I can't shut down/reboot as the server is never able to stop the docker service. It's kind of crazy. I've already had to hard reset once (ouch), but i tried again and it happened again right away.

 

Edit: I copied 6 gigs (2000+ files) to the SMB share using Krusader and it copied just fine. Definitely looks to be a Duplicati issue.

 

My workaround was to run FTP server pointing to the SMB share disk. Then duplicati backs up via FTP.

Share this post


Link to post

That's the same solution I employed. 

 

Have you reported the bug to duplicati? 

Share this post


Link to post

Hi - what kind of speed do you get on average backing up to a USB3 drive ?

 

Mine seems to be slow with 680852 files (3.50 TB) to go at 2.77 KB/s up to about 11 KB.

 

Thanks

 

Terran

Share this post


Link to post

i have installed the container however can not get the webui to load. not even an error it just sits trying to open. i have port 8200 forwarded.

Share this post


Link to post

Error: Detected non-empty blocksets with no associated blocks!

 

Anyone else get this error? It happens with one of my backups which runs fine the first couple of times but inevitably gives me this error after a couple days. I see others getting this error on their forums but no fix. Does anyone here have any suggestions?

 

Thanks in advance,

 

Ryan.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now