[Support] Linuxserver.io - Duplicati


347 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

On 1/19/2021 at 4:07 AM, Munce31 said:

 

 

Is this still a current issue? I've been looking for backup solution for my server and was thinking that Duplicati was it, however after reading posts on this forum, I am having my doubts...

Yes, it is still in beta and it is quite slow. The benefits are its free, easy to setup, encrypts, and deduplicates your backups. I was able to do a restore with a 1 TB backup btw.

Link to post
  • 4 weeks later...
  • Replies 346
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hi Guys. I have made a video about setting up and configuring Duplicati on unRAID for cloud and network backups.  

Application Name: Duplicati Application Site: https://www.duplicati.com/ Docker Hub: https://hub.docker.com/r/linuxserver/duplicati/ Github: https://github.com/linuxserver/docker-duplic

Not sure if this is the issue you're having but it has to do with existing session data at least in the x64 version of Duplicati.   When in the web UI, for Chrome, right click "inspect" go t

Posted Images

I get this error they I try to backup unraid OS USB

 

2021-02-15 19:12:31 +01 - [Warning-Duplicati.Library.Main.Operation.Backup.FileEnumerationProcess-FileAccessError]: Error reported while accessing file: /UnraidOS/

 

How Can I fix it?

 

imagen.thumb.png.639dea80c31ed70b2c1cc67801055714.pngimagen.png.6dc40306586e8817cd02a4f51acc0ff5.png

Edited by L0rdRaiden
Link to post

Hi everyone,

 

Trying to backup my Unraid Shares to a Synology NAS with Duplicati. Synology is mounted via Unassigned devices with NFS. Backup job is nothing fancy just around 800GB of data encrypted in 50MB blocks and everything else default settings. Backup job is running fine but I always get the following warning at the end.

 

"2021-02-26 09:31:01 +01 - [Warning-Duplicati.Library.Main.Operation.FilelistProcessor-MissingRemoteHash]: remote file duplicati-b6ee2e638e03448d7b58103e0aa972613.dblock.zip.aes is listed as Verified with size 0 but should be 52418413, please verify the sha256 hash \"klbMHsDiDi6MtRgEH2PJRdSASOb8xs8xBLFN5DXXWqw=\"

 

I have found a lot of stuff regarding this in various forums but nothing helped so far. Did someone else encountered this kind of warning and found a (easy) solution to this?

 

Additional can someone tell me how to run list-broken-files (duplicati commandline) in the Duplicati docker container?

 

Looking forward to any reply. Many thanks in advance and have a great day.

 

BR

Marc

Link to post
On 2/18/2021 at 10:07 PM, L0rdRaiden said:

I get this error they I try to backup unraid OS USB

 

2021-02-15 19:12:31 +01 - [Warning-Duplicati.Library.Main.Operation.Backup.FileEnumerationProcess-FileAccessError]: Error reported while accessing file: /UnraidOS/

 

How Can I fix it?

 

imagen.thumb.png.639dea80c31ed70b2c1cc67801055714.pngimagen.png.6dc40306586e8817cd02a4f51acc0ff5.png

 

 

Can someone help me with this please?

Link to post

I installed the latest update this morning, started the Duplicati container up after, and now I cannot get to the admin web page for it. It just loads forever but nothing ever comes up (just a blank page). Oddly, even Chrome just keeps trying to load forever and isn't timing out. 

 

The log doesn't show any errors or anything suspect that I can see.

 

-------------------------------------
_ ()
| | ___ _ __
| | / __| | | / \
| | \__ \ | | | () |
|_| |___/ |_| \__/


Brought to you by linuxserver.io
-------------------------------------

To support LSIO projects visit:
https://www.linuxserver.io/donate/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------

User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 30-config: executing...
[cont-init.d] 30-config: exited 0.
[cont-init.d] 99-custom-scripts: executing...
[custom-init] no custom files found exiting...
[cont-init.d] 99-custom-scripts: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.

 

Edit: Possibly an issue on Chrome? I tried opening the site on Edge and it worked. I thought maybe something was wrong with my Chrome so I exited it completely and reopened and still have the same issue on it.

 

 

Edited by deusxanime
test on diff browser
Link to post
12 hours ago, deusxanime said:

I installed the latest update this morning, started the Duplicati container up after, and now I cannot get to the admin web page for it. It just loads forever but nothing ever comes up (just a blank page). Oddly, even Chrome just keeps trying to load forever and isn't timing out. 

 

The log doesn't show any errors or anything suspect that I can see.

 


-------------------------------------
_ ()
| | ___ _ __
| | / __| | | / \
| | \__ \ | | | () |
|_| |___/ |_| \__/


Brought to you by linuxserver.io
-------------------------------------

To support LSIO projects visit:
https://www.linuxserver.io/donate/
-------------------------------------
GID/UID
-------------------------------------

User uid: 99
User gid: 100
-------------------------------------

[cont-init.d] 10-adduser: exited 0.
[cont-init.d] 30-config: executing...
[cont-init.d] 30-config: exited 0.
[cont-init.d] 99-custom-scripts: executing...
[custom-init] no custom files found exiting...
[cont-init.d] 99-custom-scripts: exited 0.
[cont-init.d] done.
[services.d] starting services
[services.d] done.

 

Edit: Possibly an issue on Chrome? I tried opening the site on Edge and it worked. I thought maybe something was wrong with my Chrome so I exited it completely and reopened and still have the same issue on it.

 

 

 

I have the exact same issue. I thought the docker was borked when accesing on chrome but trying another browser worked. Even chromium edge worked.

Link to post

Does anyone know a way I can get this container to always start jobs as a specific niceness, like 19?

 

I should note that under advanced on a specific backup job I've tried setting to idle or lowest, but when the job kicks off, its always at 0

Edited by Abzstrak
Link to post

Hi, i wanted to use Duplicati to upload Files via FTP to this share-hoster: ddownload.com

I can connect and upload files with FileZilla.

But it is not possible to do this with duplicati.

i got this error message:

Quote

One or more errors occurred. (Error while uploading the file to the server. See InnerException for more info. (Error while uploading the file to the server. See InnerException for more info.) (One or more errors occurred. (Error while uploading the file to the server. See InnerException for more info.)))

 

I tried both FTP upload ways. The FTP Server has only write accsess. I cant download from this way. Maybe this is the problem?
Do someone have a solution for me?

 

Link to post
On 3/2/2021 at 2:46 AM, jmmrly said:

 

I have the exact same issue. I thought the docker was borked when accesing on chrome but trying another browser worked. Even chromium edge worked.

 

I updated mine to the latest build yesterday (or maybe day before?... recently anyway) and it looks like the issue is fixed. Not sure what caused it, but I can open the webpage in Chrome now again. Hopefully working again for you as well!

Link to post
  • 2 weeks later...
On 3/10/2021 at 11:10 PM, deusxanime said:

 

I updated mine to the latest build yesterday (or maybe day before?... recently anyway) and it looks like the issue is fixed. Not sure what caused it, but I can open the webpage in Chrome now again. Hopefully working again for you as well!

Yeah looks to be sorted now, very strange.

Link to post

I just updated today and I'm still unable to just open the webui from the unraid gui in Firefox - opens just fine in Edge Chromium.

I've cleared the browser cache, what else should I try?

Link to post

Hi every1, Duplicati have been workign like a charm for me till 20 of march.

now i get an Error  Disk full. Path /tmp/dup-b on all of my backups.

Dr. Google said i should clean up the tmp folder...but it is clean i have no files there. or am i in a wrong /tmp folder?

i checked in root /tmp

 

this settings i am using for backups

any ideas what i am missing?

 

image.png.5a6c26a97fe9d7eb49de61e9643aa037.png

 

 

 

SOLUTION:

found a solution myself. changed in the web ui in Settings/Advanced tempdir command to a different location. Seems to work for now.

Edited by un4given
Link to post

Hi all. Its been a while since I have looked at duplicati as I've been running a scipt back up as I had an issue when back up over 1tb to a local store it seemed to crash.

 

Is this still a limitation ? Is it more reliable compaired to a script copying the data daily ?

 

Thanks

 

T

Link to post
  • 2 weeks later...
On 4/3/2021 at 8:51 PM, ccsnet said:

Hi all. Its been a while since I have looked at duplicati as I've been running a scipt back up as I had an issue when back up over 1tb to a local store it seemed to crash.

 

Is this still a limitation ? Is it more reliable compaired to a script copying the data daily ?

 

Thanks

 

T

The latest version is 2.0.5.1_beta_2020-01-18.  It's quite old.

 

Link to post
On 4/2/2021 at 5:34 PM, Sayuuk said:

I just updated today and I'm still unable to just open the webui from the unraid gui in Firefox - opens just fine in Edge Chromium.

I've cleared the browser cache, what else should I try?

It's working again...

Link to post

Hi there, I'm trying to backup my docker containers from one Unraid server to another. but i can't seem to configure this at all in duplicati. i guess i'm just trying to get a concrete answer. can Duplicati backup to a remote destination via SMB or NSF? I've got the UNRAID NAS mounted through unassigned drives & unassigned drives plus. but you cannot navigate to this location in duplicati.

 

please see my crude drawing and example.

duplicati-unraid-backup2.PNG

duplicati-unraid-backup.PNG

Link to post
9 hours ago, matda59 said:

Hi there, I'm trying to backup my docker containers from one Unraid server to another. but i can't seem to configure this at all in duplicati. i guess i'm just trying to get a concrete answer. can Duplicati backup to a remote destination via SMB or NSF? I've got the UNRAID NAS mounted through unassigned drives & unassigned drives plus. but you cannot navigate to this location in duplicati.

 

please see my crude drawing and example.

duplicati-unraid-backup2.PNG

duplicati-unraid-backup.PNG

I fixed it..

 

i was being too specific with my container locations. if i use /mnt/ i can navigate to /mnt/remotes/ etc... so i can choose this location.

 

 

 

 

unraid-mountpoints-duplicati.PNG

Link to post
  • 3 weeks later...
On 2/18/2021 at 10:07 PM, L0rdRaiden said:

I get this error they I try to backup unraid OS USB

 

2021-02-15 19:12:31 +01 - [Warning-Duplicati.Library.Main.Operation.Backup.FileEnumerationProcess-FileAccessError]: Error reported while accessing file: /UnraidOS/

 

How Can I fix it?

 

imagen.thumb.png.639dea80c31ed70b2c1cc67801055714.pngimagen.png.6dc40306586e8817cd02a4f51acc0ff5.png

 

Can someone help me with this? how can I backup UnraidOS USB (/boot)?

Link to post
1 minute ago, L0rdRaiden said:

 

Can someone help me with this? how can I backup UnraidOS USB (/boot)?


Set both "Container Variable: PUID" and "Container Variable: PGID" to 0

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.