Jump to content

[RESOLVED] Preclear finished, but didnt preclear


Nyghthawk

Recommended Posts

RESOLVED = Unassigned Devices does not always show information from the "preclear" script. Followed the actual logs information from the script which all showed pass. Shut down array, Assigned the drives, and they immediately formatted within a few mins and were added.

Thank you

 

 

Did a preclear on 5 drives.

 

Only one is having "issues"

 

As seen by the screen shot, they all have logs, they all have the "preclear" format, except one,

2e1dd31053.png

 

When I click on the "eye" icon, i get this

############################################################################################################################
#                                                                                                                          #
#                                      unRAID Server Preclear of disk WD-WMAZA7446147                                      #
#                                       Cycle 1 of 1, partition start on sector 64.                                        #
#                                                                                                                          #
#                                                                                                                          #
#   Step 1 of 5 - Pre-read verification:                                                    [6:33:37 @ 84 MB/s] SUCCESS    #
#   Step 2 of 5 - Zeroing the disk:                                                         [6:25:48 @ 86 MB/s] SUCCESS    #
#   Step 3 of 5 - Writing unRAID's Preclear signature:                                                          SUCCESS    #
#   Step 4 of 5 - Verifying unRAID's Preclear signature:                                                        SUCCESS    #
#   Step 5 of 5 - Post-Read in progress:                                                                     (35% Done)    #
#                                                                                                                          #
#                                                                                                                          #
#                                                                                                                          #
#                                                                                                                          #
#                                                                                                                          #
#   ** Time elapsed: 1:51:52 | Current speed: 105 MB/s | Average speed: 105 MB/s                                           #
#                                                                                                                          #
############################################################################################################################
#                              Cycle elapsed time: 14:51:18 | Total elapsed time: 14:51:18                                 #
############################################################################################################################

 

so i know its running, but the system doesn't see it, would a reboot help? (can't do it yet as the drives are still finishing post read) 

 

But the fact that the other drives show the other information is odd/bizarre....

 

 

Link to comment

You do know that UD and the preclear plugin is not the same? UD just happen to show info from preclear.

Your issue is just that UD doesn't show precleared? If so, just ignore it and wait until the preclear is done. Go to settings to get to the preclear plugin.

Link to comment

You'all are, correct. Added to array, 1-2 mins formatted and added. Thought UD worked with the plugin, I followed the reports though. Makes sense, thanks!

7 hours ago, saarg said:

You do know that UD and the preclear plugin is not the same? UD just happen to show info from preclear.

Your issue is just that UD doesn't show precleared? If so, just ignore it and wait until the preclear is done. Go to settings to get to the preclear plugin.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...