Need help with iobroker


f451

10 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Hi,

 

i want to run the iobroker (http://www.iobroker.net/docu/?lang=en/) as  Doker on my Unraid server. Unfortunately i just found a few on Dokerhub but nothing special for unraid
So i tried
https://hub.docker.com/r/buanet/iobroker/
&
https://hub.docker.com/r/athalis/iobroker/
I can install both without an error....but none of them is working....app starts and stops after a few seconds.

 

Has anyone a working iobroker Doker and can share his configuration????

 

Thanks

 

 

Link to post
24 minutes ago, f451 said:

Hi,

 

i want to run the iobroker (http://www.iobroker.net/docu/?lang=en/) as  Doker on my Unraid server. Unfortunately i just found a few on Dokerhub but nothing special for unraid
So i tried
https://hub.docker.com/r/buanet/iobroker/
&
https://hub.docker.com/r/athalis/iobroker/
I can install both without an error....but none of them is working....app starts and stops after a few seconds.

 

Has anyone a working iobroker Doker and can share his configuration????

 

Thanks

 

 

In the apps tab, under settings enable dockerHub searches

Search for iobroker (and click the dockerhub button to get more results)

 

On the list that'll appear, add the official version (author: iobroker) that comes up

 

CA will convert the dockerfile and then give you the template.  Remove the path entry for /opt/..... (if you don't do this, the container won't start)

Change the webUI entry to be http://[IP]:[PORT:8081] ( need to hit advanced in the top right for this)

 

Install it and you should be done (it at least brought up the UI for me)

 

This is the resulting XML: after doing the above

<?xml version="1.0"?>
<Container version="2">
  <Name>iobroker</Name>
  <Repository>iobroker/iobroker</Repository>
  <Registry>https://hub.docker.com/r/iobroker/iobroker/~/dockerfile/</Registry>
  <Network>bridge</Network>
  <MyIP/>
  <Privileged>false</Privileged>
  <Support>https://hub.docker.com/r/iobroker/iobroker/</Support>
  <Overview>This is docker version of ioBroker Home-Automation platform. 

[b]Converted By Community Applications[/b]</Overview>
  <Category/>
  <WebUI>http://[IP]:[PORT:8081]</WebUI>
  <TemplateURL/>
  <Icon>https://github.com/Squidly271/community.applications/raw/master/source/community.applications/usr/local/emhttp/plugins/community.applications/images/question.png</Icon>
  <ExtraParams/>
  <PostArgs/>
  <DateInstalled>1511631460</DateInstalled>
  <Description>This is docker version of ioBroker Home-Automation platform. 

[b]Converted By Community Applications[/b]</Description>
  <Networking>
    <Mode>bridge</Mode>
    <Publish>
      <Port>
        <HostPort>8081</HostPort>
        <ContainerPort>8081</ContainerPort>
        <Protocol>tcp</Protocol>
      </Port>
      <Port>
        <HostPort>8082</HostPort>
        <ContainerPort>8082</ContainerPort>
        <Protocol>tcp</Protocol>
      </Port>
      <Port>
        <HostPort>8083</HostPort>
        <ContainerPort>8083</ContainerPort>
        <Protocol>tcp</Protocol>
      </Port>
      <Port>
        <HostPort>8084</HostPort>
        <ContainerPort>8084</ContainerPort>
        <Protocol>tcp</Protocol>
      </Port>
    </Publish>
  </Networking>
  <Data/>
  <Environment/>
  <Config Name="Host Port 1" Target="8081" Default="8081" Mode="tcp" Description="Container Port: 8081" Type="Port" Display="always" Required="true" Mask="false">8081</Config>
  <Config Name="Host Port 2" Target="8082" Default="8082" Mode="tcp" Description="Container Port: 8082" Type="Port" Display="always" Required="true" Mask="false">8082</Config>
  <Config Name="Host Port 3" Target="8083" Default="8083" Mode="tcp" Description="Container Port: 8083" Type="Port" Display="always" Required="true" Mask="false">8083</Config>
  <Config Name="Host Port 4" Target="8084" Default="8084" Mode="tcp" Description="Container Port: 8084" Type="Port" Display="always" Required="true" Mask="false">8084</Config>
</Container>

 

Edited by Squid
Link to post
  • 9 months later...

Hi, a friend and I tried the very same thing on the current Unraid 6.5.3 with very limited success. We cannot connect to the WebUI. Opening a console of the docker shows that IObroker itself should run fine, according to this guide: http://www.iobroker.net/docu/?page_id=5100&lang=en . All checks are ok. Seems there is something wrong with the port mapping or -forwarding. Can someone please check and help? Thanks in advance! Btw: other dockers are working fine on both our machines.

Edited by Oppaunke
wording
Link to post
  • 4 months later...
On 9/6/2018 at 8:41 PM, Oppaunke said:

Hi, a friend and I tried the very same thing on the current Unraid 6.5.3 with very limited success. We cannot connect to the WebUI. Opening a console of the docker shows that IObroker itself should run fine, according to this guide: http://www.iobroker.net/docu/?page_id=5100&lang=en . All checks are ok. Seems there is something wrong with the port mapping or -forwarding. Can someone please check and help? Thanks in advance! Btw: other dockers are working fine on both our machines.

Do you found a solution?

Link to post
  • 1 year later...
  • 2 weeks later...

Hi Thanks for the reply, i got it working few days ago with help of one user in unraid Discord channel.

 

Problem was that the default "latest" repo wasn't working, soon as i added "beta" all good and is pretty recent also

https://hub.docker.com/r/buanet/iobroker/

 

image.thumb.png.0a934f07d1a6b3b53ec4aff0bbd60982.png

Link to post
  • 7 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.