Jump to content
Sign in to follow this  
Rick Sanchez

New 10TB Parity Drive = System gone nuts!

6 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Hi,

 

I performed a clean shutdown, pulled all of the cables from the back and let the system become fully powered down. - 45-50 minutes to be safe.

 

I pulled the 4TB WD RED Parity Drive (all labelled) from the case (hot-swap) and I inserted my brand new 10TB WD RED Parity Drive until I heard the click. - 100% connected.

 

I plugged all of the cables back in and let UnRAID 6.5.2 boot properly. I am then greeted by this (see screenshot). 

 

The drive that I have pulled, is now available for Disk 2 and 5.

 

Does anyone have a clue whats going on and how I can fix it?

 

Thanks

~ RS

 

- I have two 10TB drives to install.

 

image.png.2318c82df82dd3d80f45674e66875693.png

Share this post


Link to post
8 hours ago, Rick Sanchez said:

The drive that I have pulled, is now available for Disk 2 and 5.

That would suggest you pulled the wrong drive, please post your diagnostics: Tools -> Diagnostics

Share this post


Link to post

It is on the diags you posted:

 


 

            [name] => parity
 ...
            [idSb] => WDC_WD40EFRX-68WT0N0_WD-WCC4E1548015

 

 

 

=== START OF INFORMATION SECTION ===
Model Family:     Western Digital Red
Device Model:     WDC WD40EFRX-68WT0N0
Serial Number:    WD-WCC4E1548015
LU WWN Device Id: 5 0014ee 25f689222
Firmware Version: 80.00A80
User Capacity:    4,000,787,030,016 bytes [4.00 TB]
Sector Sizes:     512 bytes logical, 4096 bytes physical
Rotation Rate:    5400 rpm
Device is:        In smartctl database [for details use: -P show]
ATA Version is:   ACS-2 (minor revision not indicated)
SATA Version is:  SATA 3.0, 6.0 Gb/s (current: 6.0 Gb/s)
Local Time is:    Wed Jun 13 15:46:33 2018 PDT
SMART support is: Available - device has SMART capability.
SMART support is: Enabled
AAM feature is:   Unavailable
APM feature is:   Unavailable
Rd look-ahead is: Enabled
Write cache is:   Enabled
DSN feature is:   Unavailable
ATA Security is:  Disabled, NOT FROZEN [SEC1]
Wt Cache Reorder: Enabled

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this