Jump to content

[HELP] VM's on cache drives keep stuttering every few seconds


fortegs

Recommended Posts

Im using GPU passthrough with bios file, GTX 1070

This was not happening before. But now my windows 10/7 vms stutter everytime using it after every few seconds.

Before I had set the VM on an unassigned devices (SSD) and then I moved it to cache drive thinking it would fix the issue but it didnt.

 

Iv also tried to isolated my cores for this VM as well

 

UnRaid Version: 6.5.3

Motherboard: X299 TOMAHAWK AC

Processor: Intel® Core™ i7-7820X CPU @ 3.60GHz

RAM: 32GB - Hyper Fury X

HDD: Mixed HGST and WD's

Cache: Samsung 860 EVO 500GB

Unassigned devices: 256GB SSD

GPU: GTX 1070

For my VM:

Iv tried 2 core pairs, then 4.

Allocated with 10.5 GB ram.

CPU, GPU, Disk performance spike when no doing anything

https://imgur.com/a/NShGA10

<domain type='kvm' id='19'>

<name>Windows 10 Cache</name>

<uuid>a192b067-54d9-433f-f878-93b39e90c4ae</uuid>

<metadata>

<vmtemplate xmlns="unraid" name="Windows 10" icon="windows.png" os="windows10"/>

</metadata>

<memory unit='KiB'>11010048</memory>

<currentMemory unit='KiB'>11010048</currentMemory>

<memoryBacking>

<nosharepages/>

</memoryBacking>

<vcpu placement='static'>8</vcpu>

<cputune>

<vcpupin vcpu='0' cpuset='2'/>

<vcpupin vcpu='1' cpuset='10'/>

<vcpupin vcpu='2' cpuset='3'/>

<vcpupin vcpu='3' cpuset='11'/>

<vcpupin vcpu='4' cpuset='4'/>

<vcpupin vcpu='5' cpuset='12'/>

<vcpupin vcpu='6' cpuset='5'/>

<vcpupin vcpu='7' cpuset='13'/>

</cputune>

<resource>

<partition>/machine</partition>

</resource>

<os>

<type arch='x86_64' machine='pc-i440fx-2.11'>hvm</type>

<loader readonly='yes' type='pflash'>/usr/share/qemu/ovmf-x64/OVMF_CODE-pure-efi.fd</loader>

<nvram>/etc/libvirt/qemu/nvram/a192b067-54d9-433f-f878-93b39e90c4ae_VARS-pure-efi.fd</nvram>

</os>

<features>

<acpi/>

<apic/>

</features>

<cpu mode='host-passthrough' check='none'>

<topology sockets='1' cores='4' threads='2'/>

</cpu>

<clock offset='localtime'>

<timer name='rtc' tickpolicy='catchup'/>

<timer name='pit' tickpolicy='delay'/>

<timer name='hpet' present='no'/>

</clock>

<on_poweroff>destroy</on_poweroff>

<on_reboot>restart</on_reboot>

<on_crash>restart</on_crash>

<devices>

<emulator>/usr/local/sbin/qemu</emulator>

<disk type='file' device='disk'>

<driver name='qemu' type='raw' cache='writeback'/>

<source file='/mnt/user/domains/Windows 10 Cache/vdisk1.img'/>

<backingStore/>

<target dev='hdc' bus='virtio'/>

<boot order='1'/>

<alias name='virtio-disk2'/>

<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x04' function='0x0'/>

</disk>

<disk type='file' device='disk'>

<driver name='qemu' type='raw' cache='writeback'/>

<source file='/mnt/disks/HGST/Windows2Drive.img'/>

<backingStore/>

<target dev='hdd' bus='virtio'/>

<alias name='virtio-disk3'/>

<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x05' function='0x0'/>

</disk>

<disk type='file' device='cdrom'>

<driver name='qemu' type='raw'/>

<source file='/mnt/user/isos/Windows 10.iso'/>

<backingStore/>

<target dev='hda' bus='ide'/>

<readonly/>

<boot order='2'/>

<alias name='ide0-0-0'/>

<address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='0'/>

</disk>

<disk type='file' device='cdrom'>

<driver name='qemu' type='raw'/>

<source file='/mnt/user/isos/virtio-win-0.1.141-1.iso'/>

<backingStore/>

<target dev='hdb' bus='ide'/>

<readonly/>

<alias name='ide0-0-1'/>

<address type='drive' controller='0' bus='0' target='0' unit='1'/>

</disk>

<controller type='usb' index='0' model='ich9-ehci1'>

<alias name='usb'/>

<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x7'/>

</controller>

<controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci1'>

<alias name='usb'/>

<master startport='0'/>

<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x0' multifunction='on'/>

</controller>

<controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci2'>

<alias name='usb'/>

<master startport='2'/>

<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x1'/>

</controller>

<controller type='usb' index='0' model='ich9-uhci3'>

<alias name='usb'/>

<master startport='4'/>

<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x07' function='0x2'/>

</controller>

<controller type='pci' index='0' model='pci-root'>

<alias name='pci.0'/>

</controller>

<controller type='ide' index='0'>

<alias name='ide'/>

<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x01' function='0x1'/>

</controller>

<controller type='virtio-serial' index='0'>

<alias name='virtio-serial0'/>

<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x03' function='0x0'/>

</controller>

<interface type='bridge'>

<mac address='XX:XX:XX:XX:XX:XX'/>

<source bridge='br0'/>

<target dev='vnet1'/>

<model type='virtio'/>

<alias name='net0'/>

<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x02' function='0x0'/>

</interface>

<serial type='pty'>

<source path='/dev/pts/1'/>

<target type='isa-serial' port='0'>

<model name='isa-serial'/>

</target>

<alias name='serial0'/>

</serial>

<console type='pty' tty='/dev/pts/1'>

<source path='/dev/pts/1'/>

<target type='serial' port='0'/>

<alias name='serial0'/>

</console>

<channel type='unix'>

<source mode='bind' path='/var/lib/libvirt/qemu/channel/target/domain-19-Windows 10 Cache/org.qemu.guest_agent.0'/>

<target type='virtio' name='org.qemu.guest_agent.0' state='disconnected'/>

<alias name='channel0'/>

<address type='virtio-serial' controller='0' bus='0' port='1'/>

</channel>

<input type='mouse' bus='ps2'>

<alias name='input0'/>

</input>

<input type='keyboard' bus='ps2'>

<alias name='input1'/>

</input>

<hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'>

<driver name='vfio'/>

<source>

<address domain='0x0000' bus='0x65' slot='0x00' function='0x0'/>

</source>

<alias name='hostdev0'/>

<rom file='/mnt/user/vbios/Gigabyte.GTX1070-latest.rom'/>

<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x06' function='0x0'/>

</hostdev>

<hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'>

<driver name='vfio'/>

<source>

<address domain='0x0000' bus='0x65' slot='0x00' function='0x1'/>

</source>

<alias name='hostdev1'/>

<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x08' function='0x0'/>

</hostdev>

<hostdev mode='subsystem' type='pci' managed='yes'>

<driver name='vfio'/>

<source>

<address domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x1f' function='0x3'/>

</source>

<alias name='hostdev2'/>

<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x09' function='0x0'/>

</hostdev>

<hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'>

<source>

<vendor id='0x046d'/>

<product id='0xc534'/>

<address bus='1' device='7'/>

</source>

<alias name='hostdev3'/>

<address type='usb' bus='0' port='1'/>

</hostdev>

<hostdev mode='subsystem' type='usb' managed='no'>

<source>

<vendor id='0x0d8c'/>

<product id='0x0014'/>

<address bus='1' device='9'/>

</source>

<alias name='hostdev4'/>

<address type='usb' bus='0' port='2'/>

</hostdev>

<memballoon model='virtio'>

<alias name='balloon0'/>

<address type='pci' domain='0x0000' bus='0x00' slot='0x0a' function='0x0'/>

</memballoon>

</devices>

<seclabel type='dynamic' model='dac' relabel='yes'>

<label>+0:+100</label>

<imagelabel>+0:+100</imagelabel>

</seclabel>

</domain>

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...