[support] Siwat's Docker Repository


Recommended Posts

I installed the ONLYOFFICE Document Server. I can access it with http on local but I can't access it using https on port 4430. I want to add this on nextcloud and it doesn't let me add using http on the nextcloud settings. Also tried to check "Disable certificate verification" but no avail.

 

image.thumb.png.5dbb302a9a3d6fa3a462d87189978b17.png

 

image.thumb.png.5e17a03825aa5cc9d37145ef979bb9e7.png

Link to comment

Hi Siwat2545 - I am on Unraid 6.10-RC1 and I get the following error when the container starts. 

It is easily fixed by chmod 640 etc/ssl/private/ssl-cert-snakeoil.key

 

Can you incorporate this into the container image please ?

 

 

2021-10-04 04:10:50.135 UTC [135] FATAL: private key file "/etc/ssl/private/ssl-cert-snakeoil.key" has group or world access 
2021-10-04 04:10:50.135 UTC [135] DETAIL: File must have permissions u=rw (0600) or less if owned by the database user, or permissions u=rw,g=r (0640) or less if owned by root. 
2021-10-04 04:10:50.143 UTC [135] LOG: database system is shut down pg_ctl: could not start server Examine the log output. ...fail! * Starting RabbitMQ Messaging Server rabbitmq-server ...done. Waiting for connection to the localhost host on port 5432 
Waiting for connection to the localhost host on port 5432 
Waiting for connection to the localhost host on port 5432 
Waiting for connection to the localhost host on port 5432 
Waiting for connection to the localhost host on port 5432 
Waiting for connection to the localhost host on port 5432 

 

Link to comment
5 hours ago, HHUBS said:

I installed the ONLYOFFICE Document Server. I can access it with http on local but I can't access it using https on port 4430. I want to add this on nextcloud and it doesn't let me add using http on the nextcloud settings. Also tried to check "Disable certificate verification" but no avail.

 

image.thumb.png.5dbb302a9a3d6fa3a462d87189978b17.png

 

image.thumb.png.5e17a03825aa5cc9d37145ef979bb9e7.png

Did you install the ssl certificate?

Link to comment
1 hour ago, ab5g said:

Hi Siwat2545 - I am on Unraid 6.10-RC1 and I get the following error when the container starts. 

It is easily fixed by chmod 640 etc/ssl/private/ssl-cert-snakeoil.key

 

Can you incorporate this into the container image please ?

 

 

2021-10-04 04:10:50.135 UTC [135] FATAL: private key file "/etc/ssl/private/ssl-cert-snakeoil.key" has group or world access 
2021-10-04 04:10:50.135 UTC [135] DETAIL: File must have permissions u=rw (0600) or less if owned by the database user, or permissions u=rw,g=r (0640) or less if owned by root. 
2021-10-04 04:10:50.143 UTC [135] LOG: database system is shut down pg_ctl: could not start server Examine the log output. ...fail! * Starting RabbitMQ Messaging Server rabbitmq-server ...done. Waiting for connection to the localhost host on port 5432 
Waiting for connection to the localhost host on port 5432 
Waiting for connection to the localhost host on port 5432 
Waiting for connection to the localhost host on port 5432 
Waiting for connection to the localhost host on port 5432 
Waiting for connection to the localhost host on port 5432 

 

Which container are you referring to?

Link to comment
17 hours ago, ab5g said:

 

Look at this. https://hub.docker.com/r/onlyoffice/documentserver/ section "Running ONLYOFFICE Document Server using HTTPS"

 

 

Thanks. I follow the guide and I successfully integrated ONLYOFFICE with my Nextcloud. However, I can only access ONLYOFFICE in http locally. How can I access it in https locally? Because I want to use it on internal request:

 

image.thumb.png.b201b25402c9153170ae9e81ad2d687a.png

 

 

This is the files that I followed on the guide. Did I miss something?

image.png.5007e83a27ef68e4b94669d3e9cf5a7b.png

Edited by HHUBS
Link to comment
  • 3 weeks later...

Hey all, I'm seeing the following errors related to Postgresql for OnlyOfficeDocumentServer. Any idea on what's going on here?

 

mv: cannot stat '/etc/postgresql/12/main/postgresql.conf': No such file or directory
mv: cannot stat '/etc/postgresql/12/main/pg_hba.conf': No such file or directory
Creating new PostgreSQL cluster 12/main ...
/usr/lib/postgresql/12/bin/initdb -D /var/lib/postgresql/12/main --auth-local peer --auth-host md5
The files belonging to this database system will be owned by user "postgres".
This user must also own the server process.

The database cluster will be initialized with locale "en_US.UTF-8".
The default database encoding has accordingly been set to "UTF8".
The default text search configuration will be set to "english".

Data page checksums are disabled.

fixing permissions on existing directory /var/lib/postgresql/12/main ... ok
creating subdirectories ... ok
selecting dynamic shared memory implementation ... posix
selecting default max_connections ... 100
selecting default shared_buffers ... 128MB
selecting default time zone ... America/Chicago
creating configuration files ... ok
2021-10-29 00:54:22.401 CDT [132] LOG: could not link file "pg_wal/xlogtemp.132" to "pg_wal/000000010000000000000001": Function not implemented
2021-10-29 00:54:22.404 CDT [132] FATAL: could not open file "pg_wal/000000010000000000000001": No such file or directory
child process exited with exit code 1
initdb: removing contents of data directory "/var/lib/postgresql/12/main"
Error: initdb failed
running bootstrap script ... * No PostgreSQL clusters exist; see "man pg_createcluster"
* Starting RabbitMQ Messaging Server rabbitmq-server
...done.
psql: error: could not connect to server: No such file or directory
Is the server running locally and accepting
connections on Unix domain socket "/var/run/postgresql/.s.PGSQL.5432"?
psql: error: could not connect to server: No such file or directory
Is the server running locally and accepting
connections on Unix domain socket "/var/run/postgresql/.s.PGSQL.5432"?
psql: error: could not connect to server: No such file or directory
Is the server running locally and accepting
connections on Unix domain socket "/var/run/postgresql/.s.PGSQL.5432"?
psql: error: could not connect to server: Connection refused
Is the server running on host "localhost" (127.0.0.1) and accepting
TCP/IP connections on port 5432?
could not connect to server: Cannot assign requested address
Is the server running on host "localhost" (::1) and accepting
TCP/IP connections on port 5432?
Waiting for connection to the localhost host on port 5432
...done.
psql: error: could not connect to server: No such file or directory
Is the server running locally and accepting
connections on Unix domain socket "/var/run/postgresql/.s.PGSQL.5432"?
psql: error: could not connect to server: No such file or directory
Is the server running locally and accepting
connections on Unix domain socket "/var/run/postgresql/.s.PGSQL.5432"?
psql: error: could not connect to server: No such file or directory
Is the server running locally and accepting
connections on Unix domain socket "/var/run/postgresql/.s.PGSQL.5432"?
psql: error: could not connect to server: Connection refused
Is the server running on host "localhost" (127.0.0.1) and accepting
TCP/IP connections on port 5432?
could not connect to server: Cannot assign requested address
Is the server running on host "localhost" (::1) and accepting
TCP/IP connections on port 5432?
Waiting for connection to the localhost host on port 5432

 

Link to comment
3 minutes ago, J_Hizzal said:

Hey all, I'm seeing the following errors related to Postgresql for OnlyOfficeDocumentServer. Any idea on what's going on here?

 

mv: cannot stat '/etc/postgresql/12/main/postgresql.conf': No such file or directory
mv: cannot stat '/etc/postgresql/12/main/pg_hba.conf': No such file or directory
Creating new PostgreSQL cluster 12/main ...
/usr/lib/postgresql/12/bin/initdb -D /var/lib/postgresql/12/main --auth-local peer --auth-host md5
The files belonging to this database system will be owned by user "postgres".
This user must also own the server process.

The database cluster will be initialized with locale "en_US.UTF-8".
The default database encoding has accordingly been set to "UTF8".
The default text search configuration will be set to "english".

Data page checksums are disabled.

fixing permissions on existing directory /var/lib/postgresql/12/main ... ok
creating subdirectories ... ok
selecting dynamic shared memory implementation ... posix
selecting default max_connections ... 100
selecting default shared_buffers ... 128MB
selecting default time zone ... America/Chicago
creating configuration files ... ok
2021-10-29 00:54:22.401 CDT [132] LOG: could not link file "pg_wal/xlogtemp.132" to "pg_wal/000000010000000000000001": Function not implemented
2021-10-29 00:54:22.404 CDT [132] FATAL: could not open file "pg_wal/000000010000000000000001": No such file or directory
child process exited with exit code 1
initdb: removing contents of data directory "/var/lib/postgresql/12/main"
Error: initdb failed
running bootstrap script ... * No PostgreSQL clusters exist; see "man pg_createcluster"
* Starting RabbitMQ Messaging Server rabbitmq-server
...done.
psql: error: could not connect to server: No such file or directory
Is the server running locally and accepting
connections on Unix domain socket "/var/run/postgresql/.s.PGSQL.5432"?
psql: error: could not connect to server: No such file or directory
Is the server running locally and accepting
connections on Unix domain socket "/var/run/postgresql/.s.PGSQL.5432"?
psql: error: could not connect to server: No such file or directory
Is the server running locally and accepting
connections on Unix domain socket "/var/run/postgresql/.s.PGSQL.5432"?
psql: error: could not connect to server: Connection refused
Is the server running on host "localhost" (127.0.0.1) and accepting
TCP/IP connections on port 5432?
could not connect to server: Cannot assign requested address
Is the server running on host "localhost" (::1) and accepting
TCP/IP connections on port 5432?
Waiting for connection to the localhost host on port 5432
...done.
psql: error: could not connect to server: No such file or directory
Is the server running locally and accepting
connections on Unix domain socket "/var/run/postgresql/.s.PGSQL.5432"?
psql: error: could not connect to server: No such file or directory
Is the server running locally and accepting
connections on Unix domain socket "/var/run/postgresql/.s.PGSQL.5432"?
psql: error: could not connect to server: No such file or directory
Is the server running locally and accepting
connections on Unix domain socket "/var/run/postgresql/.s.PGSQL.5432"?
psql: error: could not connect to server: Connection refused
Is the server running on host "localhost" (127.0.0.1) and accepting
TCP/IP connections on port 5432?
could not connect to server: Cannot assign requested address
Is the server running on host "localhost" (::1) and accepting
TCP/IP connections on port 5432?
Waiting for connection to the localhost host on port 5432

 

Weird, can you try force updating the container and set networking to br0?

Link to comment
8 minutes ago, Siwat2545 said:

Weird, can you try force updating the container and set networking to br0?

I'm sorry but this is probably a dumb question; how do I do a force update? I edited the template to add :latest at the end of the Repository field, but not sure if that would accomplish a force update (issue still exists with this anyways).

Link to comment
3 minutes ago, J_Hizzal said:

I'm sorry but this is probably a dumb question; how do I do a force update? I edited the template to add :latest at the end of the Repository field, but not sure if that would accomplish a force update (issue still exists with this anyways).

you need to turn on advance view, if that still doesn't work, delete the container and it's data directory (/mnt/user/appdata/onlyofficeds) and start over

Link to comment
  • 2 weeks later...

PSA: Not sure when this happened, but it's now possible to run the latest OnlyOfficeDocumentServer (onlyoffice/documentserver:latest) along with Nextcloud 22.2 stable with the OnlyOffice 7.2.0 App installed.

 

Previously had to limit the OODS docker to onlyoffice/documentserver:6.0 for it to work for whatever reason.

Link to comment

Hi everybody,

 

First, thanks a lot for porting the containers to unraid and supporting users here. It make life much easier :)

 

I'm having trouble setting up OnlyOfficeDocumentServer.

I started by following spaceinvaders' tutorial, but I also tried a few things after.

 

Here's what I've done so far:

 

I created a CNAME for my domain name on cloudflare (and deactivated proxied*), added it in swag's docker configuration.

I skipped the duckdns step as I have a static IP address.

I copied (hard link) the certificate files to onlyofficeds/Data/certs/onlyoffice.{crt,key}

 

I had to remove the following line from his file :

 proxy_redirect off;

as it would prevent swag from starting

nginx: [emerg] "proxy_redirect" directive is duplicate in /config/nginx/proxy-confs/onlyoffice.subdomain.conf:19

 

I manage to access the webUI through the local IP and https port, but not the http one. And clicking on WebUI from the unraid docker page redirects to the unraid's login page. Is that normal ?

I could even test OODS with the provided example.

 

But when I try to access it from my subdomain I get a "HTTP 400 Bad Request" error.

 

I also tried with the documentserver.subdomain.conf that I found in nginx/proxy-confs folder, but then I got a "bad redirection" error.

 

I attached m onlyoffice.subdomain.conf file in case it would help.

 

I probably missed something, but I'm really clueless right now. Anybody have an idea ?

 

Thanks a lot,

Kam

 

* I also spent some hours figuring that when cloudflare's proxy is activated, it leads to a "too many redirecting" error. Not sure if it's the actual english error, I just translated from french.

 

 

onlyoffice.subdomain.conf

Link to comment
On 11/17/2021 at 1:36 PM, Kam said:

Hi everybody,

 

First, thanks a lot for porting the containers to unraid and supporting users here. It make life much easier :)

 

I'm having trouble setting up OnlyOfficeDocumentServer.

I started by following spaceinvaders' tutorial, but I also tried a few things after.

 

Here's what I've done so far:

 

I created a CNAME for my domain name on cloudflare (and deactivated proxied*), added it in swag's docker configuration.

I skipped the duckdns step as I have a static IP address.

I copied (hard link) the certificate files to onlyofficeds/Data/certs/onlyoffice.{crt,key}

 

I had to remove the following line from his file :

 proxy_redirect off;

as it would prevent swag from starting

nginx: [emerg] "proxy_redirect" directive is duplicate in /config/nginx/proxy-confs/onlyoffice.subdomain.conf:19

 

I manage to access the webUI through the local IP and https port, but not the http one. And clicking on WebUI from the unraid docker page redirects to the unraid's login page. Is that normal ?

I could even test OODS with the provided example.

 

But when I try to access it from my subdomain I get a "HTTP 400 Bad Request" error.

 

I also tried with the documentserver.subdomain.conf that I found in nginx/proxy-confs folder, but then I got a "bad redirection" error.

 

I attached m onlyoffice.subdomain.conf file in case it would help.

 

I probably missed something, but I'm really clueless right now. Anybody have an idea ?

 

Thanks a lot,

Kam

 

* I also spent some hours figuring that when cloudflare's proxy is activated, it leads to a "too many redirecting" error. Not sure if it's the actual english error, I just translated from french.

 

 

onlyoffice.subdomain.conf 837 B · 0 downloads

Having the same issue. I'm trying to install using the Swag certs.... I've copied the .key and .crt files and renamed them to onlyoffice as i have done in the past... unfortunately after that I am kinda stuck... 400 bad request error. Anyone who got this working through swag could you possibly post a guide? cheers. 

Link to comment
On 11/17/2021 at 2:36 PM, Kam said:

Hi everybody,

 

First, thanks a lot for porting the containers to unraid and supporting users here. It make life much easier :)

 

I'm having trouble setting up OnlyOfficeDocumentServer.

I started by following spaceinvaders' tutorial, but I also tried a few things after.

 

Here's what I've done so far:

 

I created a CNAME for my domain name on cloudflare (and deactivated proxied*), added it in swag's docker configuration.

I skipped the duckdns step as I have a static IP address.

I copied (hard link) the certificate files to onlyofficeds/Data/certs/onlyoffice.{crt,key}

 

I had to remove the following line from his file :

 proxy_redirect off;

as it would prevent swag from starting

nginx: [emerg] "proxy_redirect" directive is duplicate in /config/nginx/proxy-confs/onlyoffice.subdomain.conf:19

 

I manage to access the webUI through the local IP and https port, but not the http one. And clicking on WebUI from the unraid docker page redirects to the unraid's login page. Is that normal ?

I could even test OODS with the provided example.

 

But when I try to access it from my subdomain I get a "HTTP 400 Bad Request" error.

 

I also tried with the documentserver.subdomain.conf that I found in nginx/proxy-confs folder, but then I got a "bad redirection" error.

 

I attached m onlyoffice.subdomain.conf file in case it would help.

 

I probably missed something, but I'm really clueless right now. Anybody have an idea ?

 

Thanks a lot,

Kam

 

* I also spent some hours figuring that when cloudflare's proxy is activated, it leads to a "too many redirecting" error. Not sure if it's the actual english error, I just translated from french.

 

 

onlyoffice.subdomain.conf 837 B · 0 downloads

 

So I just went through every log files I could think of being relevant, but I couldn't found nothing ...

Here's what I get when I go to oods.mydomain.me

 

/mnt/user/appdata/swag/log/nginx/access.log
192.168.1.254 - - [19/Nov/2021:16:05:09 +0100] "GET /ocs/v2.php/apps/notifications/api/v2/notifications HTTP/2.0" 304 0 "-" "Mozilla/5.0 (X11; Ubuntu; Linux x86_64; rv:94.0) Gecko/20100101 Firefox/94.0"

/mnt/user/appdata/swag/log/nginx/error.log
NOTHING

/mnt/user/appdata/swag/log/fail2ban/fail2ban.log
NOTHING

/mnt/user/appdata/swag/log/letsencrypt/letsencrypt.log
NOTHING

/mnt/user/appdata/swag/log/php/error.log
NOTHING

/mnt/user/appdata/swag/log/logrotate.status
NOTHING

/mnt/user/appdata/onlyofficeds/logs/documentserver/nginx.error.log
NOTHING

 

Any idea where I should look at ?

Thx !

Link to comment
On 2/28/2021 at 9:25 AM, showstopper said:

 

Sure - here:


 

# only office doc server


server {
    listen 443 ssl;
    listen [::]:443 ssl;

    server_name external_dns_subdomain.*;

    include /config/nginx/ssl.conf;

    client_max_body_size 0;

    location / {
        include /config/nginx/proxy.conf;
        resolver 127.0.0.11 valid=30s;
        set $upstream_app OnlyOfficeDocumentServer;
        set $upstream_port 443;
        set $upstream_proto https;
        proxy_pass $upstream_proto://$upstream_app:$upstream_port;

        proxy_max_temp_file_size 2048m;
    }
}

 

This worked for me! thanks

Link to comment
On 11/17/2021 at 2:36 PM, Kam said:

I manage to access the webUI through the local IP and https port, but not the http one. And clicking on WebUI from the unraid docker page redirects to the unraid's login page. Is that normal ?

I could even test OODS with the provided example.

 

But when I try to access it from my subdomain I get a "HTTP 400 Bad Request" error.

 

I also tried with the documentserver.subdomain.conf that I found in nginx/proxy-confs folder, but then I got a "bad redirection" error.

 

I attached m onlyoffice.subdomain.conf file in case it would help.

 

onlyoffice.subdomain.conf 837 B · 0 downloads

 

So finally, I found a solution ! 🤩

I checked my nextcloud.subdomain.conf and added/removed everything so both files were similar.

 

In case someone has the same issue, here's my onlyoffice.subdomain.conf file with added/removed comments

# only office doc server

server {
    listen 443 ssl;
    ## Added
    listen [::]:443 ssl;

    server_name office.*;

    include /config/nginx/ssl.conf;

    ## Added
    add_header Strict-Transport-Security "max-age=15768000; includeSubDomains; preload;";

    client_max_body_size 0;


    location / {
        include /config/nginx/proxy.conf;
        
	## Added
        include /config/nginx/resolver.conf;

        set $upstream_app OnlyOfficeDocumentServer;
        set $upstream_proto https;
        set $upstream_port 443;
        proxy_pass $upstream_proto://$upstream_app:$upstream_port;

	## Added
        proxy_max_temp_file_size 2048m;

	## Removed
        # proxy_set_header Host $host;
        # proxy_set_header X-Real-IP $remote_addr;
        # proxy_set_header X-Forwarded-For $proxy_add_x_forwarded_for;
        # proxy_set_header X-Forwarded-Host $server_name;
        # proxy_set_header X-Forwarded-Proto $scheme;
    }
}

 

Kam

  • Like 2
Link to comment

Hey using the homebridge with gui and I feel like this is a really noob question, but how do I access the gui?  I'm seeing that the WebUI setting is set to: http://[IP]:[PORT:8124], but using my local IP on port 8124 is giving me Connection Refused.  

 

Here are my settings

image.thumb.png.c958905dce0c25066145cc0218a92d7e.png

 

EDIT: Great news, I got this working by adding a new port in the advanced settings.  I just added it with the container port and the host port both as 8124.

Edited by Bondfire
Link to comment

 

Error when trying to connect (Not supported version) (version 6.0.2.5)

 

Does anyone have this same error? I not sure when the error started but I just realized it today. It was working fine for me before.

 

image.thumb.png.5b43497853834ff9605eb30dce3bd69e.png

Edited by Wong
Include the error in topic
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.