VM settings change stuck at updating....


chaz

39 posts in this topic Last Reply

Recommended Posts

Same problem here - when adding "2nd Unraid Share" it also becomes stuck on updating. The VM seems to be able to be updated normally otherwise - only this causes the problem...

 

HOWEVER - when I manually edited the XML to add the second filesystem bus (which is put on 0x06, I think, as the first 'bus' ID available) I can now 'save' the settings even in GUI mode...

Link to post
  • 4 weeks later...

Has this issue been resolved? I've been trying to add a HD so that my VM will be able to use it, as per Spaceinvaders excellent video, to no avail. Stuck at updating... I tried changing the Primary vDisk to manual and, as someone suggested, changed the name of the vdisk folder name. Nothing seems to work. Can't modify the original VM.

 

Thanks,

 

Lev

 

I am not sure if this had anything to do with it, or not, but the drive I was trying to add was a USB connected one, and appeared at the bottom of the VM modification page. Once I checked that one of, the VM updated immediately and the drive as detected in the VM.

Edited by levster
update
Link to post
  • 2 months later...

Bump. I have this problem now too, after my previous Windows 10 VM decided to self-destruct randomly one day. Made a new one, set it up once with VNC, then shut it down to edit it via a web browser to include a GPU and sound card pass through. Suffice it to say, editing it, it shits the bed. Any browser, refreshing, etc.

Bueller? Any words on this yet?

Link to post
  • 2 weeks later...
  • 7 months later...
  • 4 weeks later...
On 12/13/2018 at 12:25 AM, bland328 said:

Ah-ha! I may have found the problem:

 

If I change the Primary vDisk Location from Auto to Manual, I can then Update the VM.

 

But when I Edit it again, the Primary vDisk Location reverts to Auto.

Thank you this also solved the issue for me.

Link to post
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Has anyone found a way to fix this? Stuck on Updating.. I read a comment where you need to remove ata before the disk and that resolves it?


Is that true? So if I was to use this

 

/dev/disk/by-id/M_Series_NVMe_SSD_256G_205465464564565

 

Instead of this

 

/dev/disk/by-id/ata-M_Series_NVMe_SSD_256G_205465464564565

 

It will work?

 

 

Link to post
16 minutes ago, alitech said:

Has anyone found a way to fix this? Stuck on Updating.. I read a comment where you need to remove ata before the disk and that resolves it?


Is that true? So if I was to use this

 

/dev/disk/by-id/M_Series_NVMe_SSD_256G_205465464564565

 

Instead of this

 

/dev/disk/by-id/ata-M_Series_NVMe_SSD_256G_205465464564565

 

It will work?

 

 

If its any help, this is how mine looks for the 2nd HDD thats passed through

 

/dev/disk/by-id/ata-WDC_WD10EZEX-00BN5A0_WD-WMC3F2418

 

image.png.2edfc1b95978880707623885cc41634d.png

 

Link to post
  • 2 months later...

TL;DR: Check vdisk path upon editing the template.

 

 

I have a VM named Spynet, which has a correct vdisk path by /mnt/user/domains/Skynet/vdisk1.iso

 

Whenever I edit the template, the template thinks the vdisk location is /mnt/user/domains/Spynet/vdisk1.iso which doesnt actually exist and results in the that dreaded Updating...

 

The bug here would be, that the template does not remember the manual location and always reverts to auto which always looks from the vdisk inside the VMs namesake folder.

 

Hope this helps someone.

Link to post
  • 3 months later...
  • 3 months later...
On 12/12/2018 at 6:25 PM, bland328 said:

Ah-ha! I may have found the problem:

 

If I change the Primary vDisk Location from Auto to Manual, I can then Update the VM.

 

But when I Edit it again, the Primary vDisk Location reverts to Auto.

Thanks for the input!  This was my issue as well...still not sure of the exact reason because I've only ever updated via GUI.

Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.